Witam. Nazywam się Ciecierad Ciecieląg i jestem Premierem Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu. W mikroświecie działam także pod innym nazwiskiem, jako Nadzienunta III - Maharadża Tirimudzii. Dzisiaj przybywam raczej w związku z działalnością prowadzoną ,,po godzinach", a więc właśnie w sprawach związanych z Nadzienuntą III.
Pragnę ogłosić, że, mam nadzieję, do końca sierpnia odbędzie się kongres dotyczący fabularności i narracji w mikroświecie.
Organizatorem wydarzenia jest Maharadżat Tirimudzii. W niedługim czasie podany do informacji publicznej powinien zostać termin wraz z harmonogramem całej imprezy.
Jak na razie zamieszczam listę paneli dyskusyjnych:
1. Koncepcje wydarzeń fabularnych i ich roli.
2. Przyczyny sceptycyzmu wobec wydarzeń fabularnych.
3. Historia wydarzeń fabularnych w polskim mikroświecie - wnioski i krytyka.
4. Drogi rozwoju idei fabularności na przyszłość.
5. Fabuła a problem kloningu.
Nie wiem, szczerze mówiąc, jakie jest doświadczenie Skarlandu w dziedzinie prowadzenia wydarzeń fabularnych ani na ile rozwinięta jest narracja. Mimo to mam nadzieję, że pomysł zainteresuje przynajmniej niektórych, a myślę że ewentualny sceptycyzm nie będzie tu przeszkodą(wszak trudno dyskutować o jego przyczynach bez udziału samych sceptyków).
Z chęcią odpowiem też na wszelkie pytania.
PS: Wiem, Maharadżat Tirimudzii to nazwa, która nic nie mówi ale pozwolę sobie opowiedzieć o tej mikronacji już nie dziś.