Autor W�tek: Ankieta nt. sytuacji w Surmenii  (Przeczytany 319 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Daniel von Witt

• Gość Zagraniczny
  • Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 55
    • Status GG
Ankieta nt. sytuacji w Surmenii
« dnia: �roda, 12 Sie 2015, 11:58:03 »
W związku z tym, że w Surmenii ważą się losy tamtejszej monarchii Mercurius Furlandiae zaprasza do wzięcia udziału w króciutkiej ankiecie skierowanej do mieszkańców Mikroświata (nie Surmeńczyków). W ankiecie pada kilka podstawowych pytań na temat ostatnich wydarzeń i ich głównych bohaterów. Wyniki zostaną wykorzystane w najbliższym artykule na ten temat (gdy tylko odpowiedzi udzieli co najmniej 10 respondentów).

Zachęcam do wzięcia udziału i dziękuję wszystkim, którzy poświęcą ankiecie swój cenny czas :)

Wypełnij FORMULARZ

(-) Daniel markiz von Witt
Mercurius Furlandiae

Offline Carlos Lorenzo de Medici y Zep

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 896
  • Król-Senior Imperium Skarlandu
    • Status GG
Odp: Ankieta nt. sytuacji w Surmenii
« Odpowied� #1 dnia: Czwartek, 13 Sie 2015, 19:55:35 »
Prześwietny Markizie,

osobiście czujemy się urażeni tą ankietą, która robi z Królestwa Surmeńskiego scenę wielkiego teatru, a Markiz jako wielkorządca decyduje o losach bohaterów tegoż przedstawienia. Nie podoba nam się zamysł ankiety i nie ma ona poparcia w Imperium Skarlandu - ankieta owa okazuje tylko brak wsparcia dla naszego Ojca - Jego Królewskiej Mości Marcosa Viktorjosigosa i jest jawnie przeciwna niemu, robiąc z Surmenii nie wiadomo co. Nie ma innych tematów w mikroświecie tylko akurat obalanie naszego Ojca w Surmenii?

(-) Carlos II, R.
Jego Wielkoksiążeca i Katolicka Mość,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Książę Toskanii, Książę Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i Móstoles,
Król-Męczennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch

Offline Catalina d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 170
    • Status GG
« Odpowied� #2 dnia: Czwartek, 13 Sie 2015, 21:25:37 »
Sądzę to samo co Jego Arcychrześcijańska i Najwierniejsza Mość. Swoimi działaniami Wasza Ekscelencja robi promocję rewolucji w Sumenii. Po raz enty Surmeńczycy w historii swych dziejów. Dali się omamić głupcom, którzy próbują zniszczyć Surmenię. Prawdą jest, że mój ojciec nie był święty, ale to nie powód, aby wracać do tamtych czasów. W interesie Surmenii leży, by zostać monarchią, a nie wracać do republiki. Ta sonda ma według mnie niestety, ale obrzydzić monarchię..
Duquesa de Sevillano y Módena,
Condesa de Córdoba, Cavriago y Reggio Emilia

Offline Daniel von Witt

• Gość Zagraniczny
  • Mieszkaniec
  • **
    • Status GG
« Odpowied� #3 dnia: Czwartek, 13 Sie 2015, 21:42:02 »
Prześwietny Markizie,

osobiście czujemy się urażeni tą ankietą, która robi z Królestwa Surmeńskiego scenę wielkiego teatru, a Markiz jako wielkorządca decyduje o losach bohaterów tegoż przedstawienia. Nie podoba nam się zamysł ankiety i nie ma ona poparcia w Imperium Skarlandu - ankieta owa okazuje tylko brak wsparcia dla naszego Ojca - Jego Królewskiej Mości Marcosa Viktorjosigosa i jest jawnie przeciwna niemu, robiąc z Surmenii nie wiadomo co. Nie ma innych tematów w mikroświecie tylko akurat obalanie naszego Ojca w Surmenii?

(-) Carlos II, R.
Wasza Królewska Mość,

ankieta to badanie opinii społeczności międzynarodowej nt. sytuacji w Surmenii. Jestem zainteresowany zdaniem mikronautów, a i oni sami zapewne mają podobne oczekiwania, gdyż dotychczas ok. 40 osób oddało swoje głosy w ankiecie. Wyniki te zostaną upublicznione najpewniej w dniu jutrzejszym. Dziwią mnie słowa o braku poparcia dla tego badania, skoro akurat Skarlandczycy oddali w nim dotychczas najwięcej głosów.
Sądzę to samo co Jego Arcychrześcijańska i Najwierniejsza Mość. Swoimi działaniami Wasza Ekscelencja robi promocję rewolucji w Sumenii. Po raz enty Surmeńczycy w historii swych dziejów. Dali się omamić głupcom, którzy próbują zniszczyć Surmenię. Prawdą jest, że mój ojciec nie był święty, ale to nie powód, aby wracać do tamtych czasów. W interesie Surmenii leży, by zostać monarchią, a nie wracać do republiki. Ta sonda ma według mnie niestety, ale obrzydzić monarchię..
Samo badanie nie promuje ani monarchii ani republiki w Surmenii, a może co najwyżej zwrócić uwagę Mikroświata na te przemiany, ich motywy i możliwe skutki. Co leży w interesie Surmenii tego ja akurat nie wiem, ale wielu ludzi ma na to swój pogląd, tak jak Wy drodzy przedmówcy. Popularność badania dowodzi tylko, że ludzi w Mikroświecie to interesuje, ale choćby nawet wyniki badania okazały się dla jednych dobre, a dla innych niekorzystne - to będą tylko opinią. Bo o interesie Surmenii decydują teraz sami Surmeńczycy.

Mercurius Furlandiae

Offline Daniel von Witt

• Gość Zagraniczny
  • Mieszkaniec
  • **
    • Status GG
« Odpowied� #4 dnia: Pi�tek, 14 Sie 2015, 22:01:58 »
Czym będziesz Surmenio? - artykuł prezentujący wyniki badania ankietowego.

Mercurius Furlandiae