Autor W�tek: ¡Viva el Rey! ¡Viva la Reina! Dios bendiga a los recién casados!  (Przeczytany 225 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Maria Dolores d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 105

Hermanos y Hermanas!

W dniu wczorajszym miałam niezwykłą radość uczestniczyć w ślubie Ich Arcychrześcijańskich i Najwierniejszych Mości Dona Carlosa II i jego małżonki pochodzącej z rodu o pięknych tradycjach Dony Charlotte. Ta cudowna i pełna wdzięku oraz ducha religijnego ceremonia miała miejsce na francuskiej ziemi, gdzie panują Burbonowie, z których wywodzi się nasza nowa Królowa. Powinniśmy się cieszyć i radować, a sprawy dnia codziennego odłożyć na bok i przygotować się do przybycia naszej szlachetnej i pełnej wdzięku Królowej Charlotte, żony naszego Najjaśniejszego Pana!

¡Viva el Rey! ¡Viva la Reina! Dios bendiga a los recién casados!

Regentka Księstw Sewilli i Modeny oraz Hrabstwa Córdoby,
Hrabina Cavriago

Offline Johannes Albert van Oranje-Nassau

• Gość Zagraniczny
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 276
  • Je Maintendrai!
    • Status GG
Odp: ¡Viva el Rey! ¡Viva la Reina! Dios bendiga a los recién casados!
« Odpowied� #1 dnia: Niedziela, 16 Sie 2015, 08:48:05 »
Przypominamy, że zarówno w Imperium jak i w Królestwie Zjednoczonych Niderlandów trwa żałoba narodowa z powodu realnej śmierci obywatela Sarmacji.  Radość jest nie na miejscu Wasza Książęca Wysokość.
Johannes van Oranje-Nassau

Jego Królewska Wysokość Książę Oranje-Nassau

Offline Felipe Miguel de Guzmán

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 272
« Odpowied� #2 dnia: Niedziela, 16 Sie 2015, 11:01:47 »
Z niecierpliwością będę oczekiwał przybycia Najjaśniejszej Pani do naszego wspaniałego Imperium.
/-/Don Felipe Miguel de Guzmán SJ,
hrabia Badajoz

Offline Catalina d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 170
    • Status GG
« Odpowied� #3 dnia: Niedziela, 16 Sie 2015, 12:39:10 »
Składam serdeczne życzenia! Viva el Rey! Viva la Reina!

Przypominamy, że zarówno w Imperium jak i w Królestwie Zjednoczonych Niderlandów trwa żałoba narodowa z powodu realnej śmierci obywatela Sarmacji.  Radość jest nie na miejscu Wasza Książęca Wysokość.
~

Muszę obronić trochę córkę. Tak, jest smutek i żałoba, ale szczerze mówiąc, życia człowiekowi nie zwrócimy. Ważne, że wykonaliśmy gest jedności z pogrążonymi w smutku Sarmatami. Ja sama ostatnio przeżyłam dwa pogrzeby z jednej strony mojej rodziny w rzeczywistości, jechałam z dnia na dzień, z jednego na drugi kraniec Polski. Śmierć jest czymś strasznym i niewyobrażalnym, ale nie jest powodem, aby wiecznie się smucić i gdy ktoś radość z jakiegoś innego powodu okazuje to nie jest złamaniem jakiejkolwiek żałoby. Stała się rzecz ważna dla Imperium, bo Jego Arcychrześcijańska i Najwierniejsza Mość poślubił naszą nową Królową Małżonkę. Czy nie jest to powód do wyrażenia radości? Jest.
Duquesa de Sevillano y Módena,
Condesa de Córdoba, Cavriago y Reggio Emilia

Offline Johannes Albert van Oranje-Nassau

• Gość Zagraniczny
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 276
  • Je Maintendrai!
    • Status GG
« Odpowied� #4 dnia: Niedziela, 16 Sie 2015, 12:53:36 »
Ale warto uszanować żałobę, na tym ona polega. W Niderlandach trwa tylko do dziś 23.59.
Johannes van Oranje-Nassau

Jego Królewska Wysokość Książę Oranje-Nassau