Autor W�tek: Nowe ziemie-kolonizacja Aztec  (Przeczytany 484 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Felipe Miguel de Guzmán

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 272
Nowe ziemie-kolonizacja Aztec
« dnia: �roda, 19 Sie 2015, 19:15:31 »
Wasze Arcychrześcijańskie Mości, Wasze Królewskie Wysokości.

Z uniżeniem kłaniam się przed Waszym Majestatem i posłusznie melduję, że właśnie powróciłem z odległej krainy zwanej Aztec. W imieniu Najjaśniejszych Władców Imperium zająłem dwie wyspy. Pierwszej z nich, na której znajduje się osada Porto Leonor, nadałem nazwę San Carlos. Druga natomiast, będąca główną wyspa archipelagu pozostaje bez nazwy. Kwestię jej nazewnictwa pozostawiam Waszym Majestatom. Proszę również o zezwolenie na powrót do zajętych ziem, bym mógł kontynuować moją misję. Jeśli taka jest wola Waszych Arcychrześcijańskich Mości, proszę o nadanie odpowiedniego statusu pozyskanym ziemiom i mianowanie odpowiedniego urzędnika, który mógłby z powodzeniem zadbać o prawidłowy rozwój nowych kolonii Imperium. Liczę, że Wasze Majestaty przychylnym okiem spojrzą na prezentowane przeze mnie postulaty.

Wasz uniżony sługa

Don Felipe Miguel de Guzmán
/-/Don Felipe Miguel de Guzmán SJ,
hrabia Badajoz

Offline Carlos Lorenzo de Medici y Zep

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 896
  • Król-Senior Imperium Skarlandu
    • Status GG
Odp: Nowe ziemie-kolonizacja Aztec
« Odpowied� #1 dnia: �roda, 19 Sie 2015, 21:37:13 »
Wielmożny Wicehrabio,

Z radością obserwujemy kolejne wielkie poczynania Wicehrabiego na archipelagu Aztec i ogromnie cieszymy się, że w imieniu Imperium Skarlandu zajął wicehrabia te tereny dla Naszego Majestatu. Dlatego też na tychże ziemiach ustanowimy jednostkę Wicekrólestwa Aztec, nad którym panować będzie w naszym imieniu Wicekról. Proponujemy także, aby największą wyspę nazwać na część niedawno obchodzonej uroczystości - Wyspą Przemienienia Pańskiego (Isla de Transfiguración de Jesús). Ponadto, w osobnym dekrecie chcemy na pamiątkę odkrycia I wyspy - San Carlos, ustanowić Wielki Order San Carlos. Proces prawny kolonii Aztec zacznie się w najbliższym czasie, zaś wicehrabiego puszczamy z nowymi zapasami oraz jednostkami imperialnymi do Porto Leonor.

(-) Su Majestad Católica, Cristianísima y Fidelísima Carlos II, R.
Jego Wielkoksiążeca i Katolicka Mość,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Książę Toskanii, Książę Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i Móstoles,
Król-Męczennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch