Autor W�tek: Oświadczenie Wicekrólowej Białogóry ws. sytuacji w Surmenii  (Przeczytany 272 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Catalina d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 170
    • Status GG
Oświadczenie Wicekrólowej Białogóry ws. sytuacji w Surmenii
« dnia: Czwartek, 27 Sie 2015, 19:54:20 »

Oświadczenie Wicekrólowej Białogóry

W dniu dzisiejszym dowiedziałam się o smutnej wiadomości z kraju, w którym się urodziłam. Królestwo Surmeńskie zostało obalone w wyniku manipulacji, które wobec Jego Królewskiej Mości Króla Marcosa były niesprawiedliwe. Kocham Surmenię, tam się wychowałam i jej służyli moi rodzice. Nieodżałowane i szczęśliwe czasy zastałam w czasach monarchii. Król Marcos to przyjaciel dla mnie, wiele zawdzięczam Jego Królewskiej Mości i całej Surmeńskiej Rodzinie Królewskiej. Boli mnie, że Surmeńczycy tak potraktowali monarchię, ale również fakt, że do tego ręki przyłożył mój brat Nicolas. Chciałam w tych trudnych chwilach zapewnić Jego Królewską Mość Marcosa Víctoreza, Jego Królewską Wysokość Víctora Pableza i Jego Królewską Wysokość Adriano Víctoreza, że ja wraz z całą rodziną jestem w solidarności z nimi. Również chcę powiedzieć, że zapraszam całą Surmeńską Rodzinę Królewską do Wicekrólestwa Białogóry. Jesteście tu mile widziani, bo tu jest ziemia Waszej rodziny i przyjaciół. Jestem Wam wdzięczna za to wszystko co dla mnie uczyniła dobrego Surmeńska Rodzina Królewska, która została w sposób haniebny i nieludzki potraktowana przez społeczeństwo, które myśli, że republika to raj i daje się oszukiwać politykom z rynsztoku.

/-/ Dona Catalina d'Este y Córdoba,
Wicekrólowa Białogóry

Duquesa de Sevillano y Módena,
Condesa de Córdoba, Cavriago y Reggio Emilia

Offline Felipe Miguel de Guzmán

• Moderator
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 272
Odp: Oświadczenie Wicekrólowej Białogóry ws. sytuacji w Surmenii
« Odpowied� #1 dnia: Czwartek, 27 Sie 2015, 23:34:39 »
Wasza Książęca Mość,

z wielkim rozczarowaniem przyjąłem decyzję władz Surmenii. Historia już raz pokazała, że system republikański sprowadził na ten piękny kraj stagnację i głęboki kryzys.
/-/Don Felipe Miguel de Guzmán SJ,
hrabia Badajoz

Offline Maria Dolores d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 105
Odp: Oświadczenie Wicekrólowej Białogóry ws. sytuacji w Surmenii
« Odpowied� #2 dnia: Pi�tek, 28 Sie 2015, 16:16:29 »
Popieram oświadczenie Czcigodnej Matki. Surmeńska Rodzina Królewska zawsze znajdzie nie tylko miejsce dla siebie w Wicekrólestwie Białogóry, lecz także na ziemiach rodziny d'Este y Córdoba. W połowie jestem Surmenką i sentyment do kraju mej matki zawsze w jakimś sensie będzie, mimo że nigdy w Surmenii nie byłam. Szkoda tylko, że lewactwo przejęło tam władzę.

Regentka Księstw Sewilli i Modeny oraz Hrabstwa Córdoby,
Hrabina Cavriago