Autor W�tek: Witajcie!  (Przeczytany 710 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Arne von Heintschel

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 40
Witajcie!
« dnia: �roda, 2 Wrz 2015, 16:35:05 »
Witam!
Nazywam się Arne von Heim-Dostojewski, jestem Wielkim Mistrzem Nordyckiego Zakonu Luczengijskiego. Pochodzę z Batawii aktualnej części Carstwa Abachazji którego jestem obywatelem, lecz nie sprowadza tutaj mnie misja nawracania, a misja powierzona przez Cara Abachazji w której to Ja wraz z Aztec Korps mamy się dowiedzieć o "Inwazji/Aneksji Aztec". Prosiłbym o audiencję u władcy tegoż jakże pięknego państwa.

Pozdrawiam. 

(-)Arne von Heintschel
Bosmanmata Piechoty Morskiej

Offline Felipe Miguel de Guzmán

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 272
Odp: Witajcie!
« Odpowied� #1 dnia: Czwartek, 3 Wrz 2015, 09:07:01 »
Witam Señor. :)

Jestem Wicekrólem Aztec i królewskim zarządcą tamtejszych terytoriów zamorskich. Pragnę wyjaśnić pewne kwestie, które zostały pominięte celowo lub świadczyły o niewiedzy autorów pism, które określiły skarlandzką kolonizację Azteck jako akt terroru i imperialistycznej tyrani. Chciałbym również podkreślić, że zgodę na moje ekspedycje nie uzyskałem od JAiNM Carlosa II, ale od Najjaśniejszej Pani Eleonory. Dlatego nie rozumiem sugestii, które oskarżają naszego Króla o kolejny akt imperialistycznej agresji.

Temat Aztec był już wałkowany od dłuższego czasu. Od momentu ustanowienia Imperium Skarlandu padły sugestie, które jakoby zachęcały Imperium do zagospodarowania ziem Aztec. Imperium uczestniczyło również w rozmowach zaproponowanych przez ówczesnego Premiera Dreamladnu, Markiza Daniela von Witt, które tyczyły się gry wojennej o nazwie "Wojna o Aztec". Pomysł ciekawy i szkoda, że nie wypalił. Osobiście uważam, że Markiz von Witt słynie z wielu bardzo ciekawych inicjatyw, które bardzo uatrakcyjniają życie w mikronacjach. :) Pragnę również zaznaczyć, że ekspedycje do Archipelagu Aztec trwały już od dłuższego czasu, a przewodniczył im mój poprzednik na stanowisku Naczelnego Dowódcy Wielkiej Armady; Don Fernando d'Este y Corodoba.

Kolonizacja nie była prowadzona potajemnie i włożono wiele pracy w opisy ekspedycji oraz wydarzeń fabularnych, które miały wzbogacić klimat morskich podróży i eksploracji nieznanych lądów. Tych, którzy opierali soją opinię na agresywnych artykułach prasowych zapraszam do lektury.  :)

Ekspedycje Eskadry Koonialnej; 8.01.2105-19.08.215

http://www.scarlana.eu/forum/index.php?topic=1331.0

Audiencja w Sewilli;

http://www.scarlana.eu/forum/index.php?topic=2025.0
/-/Don Felipe Miguel de Guzmán SJ,
hrabia Badajoz

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #2 dnia: Pi�tek, 4 Wrz 2015, 07:21:22 »
Dziękuję za wypowiedzenie się Jego Ekscelencji w tym temacie, lecz nie zmienia faktu że od kiedy przypłynąłem tutaj z misją dyplomatyczną poczułem się unikany przez wszystkich. Jestem tylko człowiekiem i mam nadzieję że dowiem się więcej o tym cudownym i wielkim państwie jakim jest Imperium Skarlandu.
Uważam że misja skończona meldunek jutro o godzinie 10:30 pójdzie do Cara. Ja jednakże zostanę tutaj aby rozpocząć jeszcze tu swą działalność w mikroświecie. :)

(-)Arne von Heintschel

Offline Don Fernando Álvarez d'Este y Córdoba

• Grand
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 571
    • Status GG
« Odpowied� #3 dnia: Pi�tek, 4 Wrz 2015, 10:44:16 »
Witamy w Imperium Skarlandu.

Señor pragnę nadmienić, że cel waszej wizyty zdawał się być intrygujący. Nazwy takie jak; "Aztec Korps" czy "Inwazji/Aneksji Aztec" nie są w Imperium mile widziane. Oczywiście nie będę zaprzeczał, że Wicekrólestwo Aztec jest częścią Imperium Skarlandu. Miał Señor okazję poznać Don Felipe Miguela de Guzmána, hrabiego Badajoz, który zajmuje urząd Wicekróla Aztec.

Jako Regent Imperium Skarlandu w imieniu Najjaśniejszych Władców Imperium Skarlandu, mogę udzielić Panu audiencji w Pałacu Królewskim de Oriente w Walencji. Postaram się rozwiać wszelkie wątpliwości i przekonać Pana do szlachetności narodów, które zamieszkują nasze Imperium. Oczywiście proszę się rozgościć i rozejrzeć po naszym kraju.
/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.

Offline Johannes Albert van Oranje-Nassau

• Gość Zagraniczny
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 276
  • Je Maintendrai!
    • Status GG
« Odpowied� #4 dnia: Pi�tek, 4 Wrz 2015, 11:53:40 »
Witamy i zapraszamy do Królestwa Zjednoczonych Niderlandów.
Johannes van Oranje-Nassau

Jego Królewska Wysokość Książę Oranje-Nassau

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #5 dnia: Pi�tek, 4 Wrz 2015, 18:19:51 »
Dziękuję za to jakże miłe powitanie. Herr Fernando audiencja jest już zbędna dowiedziałem się tego co chciałem. "Aztek Korps" to Korpus do Aztec w celu wsparcia tamtejszego ludu ale raczej Abachazja go rozwiąże widząc aktualną sytuacją.

(-)Arne von Heintschel

Offline Felipe Miguel de Guzmán

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 272
« Odpowied� #6 dnia: Niedziela, 6 Wrz 2015, 22:06:23 »
Widzę, że Señor w błyskawicznym tempie się  zaaklimatyzował w Imperium :) Widzę też, że obydwoje pracujemy obecnie w marynarce :D
/-/Don Felipe Miguel de Guzmán SJ,
hrabia Badajoz

Offline Don Fernando Álvarez d'Este y Córdoba

• Grand
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 571
    • Status GG
« Odpowied� #7 dnia: Niedziela, 6 Wrz 2015, 22:17:37 »
Wielmożny Hrabio Badajoz,

korzystając z okazji, że wreszcie jaśnie hrabia się pojawił, pragnę przypomnieć o hołdzie lennym z nadanych ziem hrabstwa Badajoz. :) Ufam Don Felipe, że w miarę szybko wywiążecie się z nałożonych obowiązków. :)
/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowied� #8 dnia: Niedziela, 6 Wrz 2015, 23:00:23 »
Staram się zaklimatyzować i widzę że idzie mi to coraz lepiej ;)

(-)Arne von Heintschel

Offline Carlos de Médici

• Rodzina Królewska
  • Przyjaciel Skarlandu
  • Wiadomo�ci: 463
    • Status GG
« Odpowied� #9 dnia: Niedziela, 6 Wrz 2015, 23:23:09 »
Witam w Skarlandzie :)

Wielmożny Hrabio Badajoz,

korzystając z okazji, że wreszcie jaśnie hrabia się pojawił, pragnę przypomnieć o hołdzie lennym z nadanych ziem hrabstwa Badajoz. :) Ufam Don Felipe, że w miarę szybko wywiążecie się z nałożonych obowiązków. :)

Ta sama uwaga do Wicehrabiego Villagómeza ;).

Offline Johannes Albert van Oranje-Nassau

• Gość Zagraniczny
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 276
  • Je Maintendrai!
    • Status GG
« Odpowied� #10 dnia: Poniedzia�ek, 7 Wrz 2015, 22:09:54 »
Przypominamy o tym burgrabii de Villagómez.
Johannes van Oranje-Nassau

Jego Królewska Wysokość Książę Oranje-Nassau

Offline Maria Dolores d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 105
« Odpowied� #11 dnia: �roda, 9 Wrz 2015, 17:06:32 »
Witam Señor. :)

Regentka Księstw Sewilli i Modeny oraz Hrabstwa Córdoby,
Hrabina Cavriago