Autor W�tek: Oświadczenie  (Przeczytany 301 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Carlos de Médici

• Rodzina Królewska
  • Przyjaciel Skarlandu
  • Wiadomo�ci: 463
    • Status GG
Oświadczenie
« dnia: �roda, 16 Wrz 2015, 22:05:32 »
Wasze Arcychrześcijańskie i Najwierniejsze Mości,
Wasza Arcychrześcijańska i Najwierniejsza Wysokość,
Wasze Książęce Mości, Ekscelencje i Obywatele,

z tego miejsca chciałbym Wam oznajmić, iż jestem zmuszony zrzec się moich praw do Tronu królewskiego. Moja decyzja podyktowana jest dwoma czynnikami: pierwszym z nich jest po prostu niedobór czasu, zarówno obecnie, jak i w przyszłej wielomiesięcznej perspektywie. Zaś drugim, który skłonił mnie także do zrezygnowania ze wszystkich pełnionych przeze mnie funkcji, jest stosunek Jego Wysokości Norberta Catalana, począwszy od prawa Imperium, poprzez ród Medyceuszy, a skończywszy na mojej skromnej osobie. Niestety ciągłe wywoływanie sporów, wybitnie antagonistyczna postawa, kalumnie, ataki, kłamstwa, szantaże i inna ingerencja w suwerenne sprawy Imperium także zaważyły na mojej decyzji. Z jednej strony jest mi przykro, iż do tego doszło, a z drugiej czuję niezwykłą ulgę, iż zostaną mi oszczędzone kolejne miesiące podobnego układu spraw. Niestety w takiej atmosferze nie mógłbym normalnie i nieskrępowanie funkcjonować w mikronacjach jak to miało miejsce przez ponad pięć poprzednich lat.

Jednocześnie przepraszam wszystkich, w tym także Jego Wysokość Norberta Catalana, bądź co bądź, członka tej samej rodziny, za wszelkie niesprawiedliwości jakich Państwo mogli doświadczyć i najpewniej doświadczyli z mojej strony w ciągu tych kilku ostatnich miesięcy. Wiem też, że jest w Imperium grono osób, które będzie niezwykle uszczęśliwione taką decyzją - cieszę się zatem, że mogłem choćby w ten sposób pomóc.

Z wyrazami najwyższej rewerencji,
(-) Carlos de Medici

Offline Don Fernando Álvarez d'Este y Córdoba

• Grand
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 571
    • Status GG
Odp: Oświadczenie
« Odpowied� #1 dnia: Czwartek, 17 Wrz 2015, 12:31:54 »
Z wielkim smutkiem przyjmuję oświadczenie Waszej Wysokości. Decyzja podjęta przez Waszą Wysokość jest dla mnie jaknajbardziej zrozumiała.
/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.

Offline Catalina d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 170
    • Status GG
Odp: Oświadczenie
« Odpowied� #2 dnia: Czwartek, 17 Wrz 2015, 15:42:02 »
Wielka szkoda, że dochodzi do takich sytuacji. Nie trudno nie przyznać racji Waszej Wysokości. Te antagonizmy są naprawdę nie na miejscu. Szczerze, Jego Wysokość Norbert zaprawdę jest wielkim dla mnie człowiekiem, bo stworzył to państwo, uważam go za dobrego człowieka, wspaniałego przyjaciela, ale przesadza. Nie można żyć w pysze. Trzeba szukać kompromisu, dlatego Don Norberto proszę wybaczyć, ale przesadza Don.
Duquesa de Sevillano y Módena,
Condesa de Córdoba, Cavriago y Reggio Emilia