Autor W�tek: Uchwała Rządu JKM 2/2012  (Przeczytany 1012 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Octavien I Catalan

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 108
Re: Uchwała Rządu JKM 2/2012
« Odpowied� #15 dnia: �roda, 9 Maj 2012, 13:18:36 »
Jedynym argumentem jest brzydkie forum Agurii ale to nie konkurs Top Model pani Mario. Widocznie wygląd zewnętrzny jest najważniejszy dla przewodniczącej Kortez. Nie podoba mi się polityka rządu jeszcze nie powołanego, który już praktykuje dziwne chwyty i to nie tylko moje zdanie jak widać.
Jego Królewska Mość Octavien I Catalán, z Łaski Bożej i przez Konstytucję, Król Senior Francji,  Książe Skarlandu, Real Ciudad, Juárez, Santiago, Książe Rzeczpospolitej Obojga Narodów.

Offline María

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 770
« Odpowied� #16 dnia: �roda, 9 Maj 2012, 14:54:41 »
Proszę nie sprowadzać wszystkiego do brzydkiego forum. Tak, jest to jeden z argumentów przeciwko Agurii, ale tylko jeden spośród innych. Wiele razy już podkreślałam stosunek mieszkańców Agurii wobec państw, które ich dążeń nie popierają. I myślę, że to jest argument rozstrzygający.

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #17 dnia: �roda, 9 Maj 2012, 15:09:08 »
Proszę przytoczyć inne argumenty, cytaty czarno na białym bo ja słyszałem i widziałem argumenty na forum Skarlandu tylko te związane brzydkim graficznie forum. Ciekawe, że tak pani dba o wizerunek innych państw choć te państwa wcale nie reagują dyplomatycznie na rzekome wrogie słowa ze strony Agurii w kierunku państw naszego kontynentu. Swoją drogą w innych postach dotyczących polityki zagranicznej informowała pani, że nie będzie "sługadztwa" Skarlandu wobec innych państw. Chyba wszystko się miesza, a zadania panią przerastają.
Jego Królewska Mość Octavien I Catalán, z Łaski Bożej i przez Konstytucję, Król Senior Francji,  Książe Skarlandu, Real Ciudad, Juárez, Santiago, Książe Rzeczpospolitej Obojga Narodów.

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 661
  • Denat
« Odpowied� #18 dnia: �roda, 9 Maj 2012, 15:25:14 »
Brzydkie forum to sprawa do rozwiązania w ciągu 15 min. A nastawienie ludności to ich mentalność, która powinna się różnić od innych mikronacji, więc dlaczego mamy ich nie akceptować a oni mają mieć wrogie nastawienie do nas? Ich nastawienie, to rzecz na którą nie mamy wpływu...
(*)

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #19 dnia: �roda, 9 Maj 2012, 20:12:04 »
Cytat: "Octavien I Catalan"
Proszę przytoczyć inne argumenty, cytaty czarno na białym bo ja słyszałem i widziałem argumenty na forum Skarlandu tylko te związane brzydkim graficznie forum.

Ubolewam, że nie czytuje pan naszego forum dokładnie, a jedynie pobieżnie i na tej podstawie wyrabia pan sobie osąd.

Nie mam ochoty przeglądać forum Agurii w całości, zwłaszcza po kampanii jadu i mowy nienawiści wobec mnie ze strony Aguryjczyków, więc jedynie wskażę odpowiedni temat: http://aguria.pun.pl/viewtopic.php?id=453

Jeżeli pana zdaniem tak zachowują się dojrzałe mikronacje, to musimy mieć rozbieżny osąd co do tego, jak normalna mikronacja powinna wyglądać i jak jej władze powinny się zachowywać.

I nie jest także prawdą, że jestem z góry negatywnie nastawiona do Agurii. Początkowo byłam pełna życzliwej neutralności i zalecałam wstrzymać się z podjęciem decyzji przynajmniej na jakiś czas. A czas pokazał, że miałam rację. Każdy, kto nie zgadza się z Agurią i Aguryjczykami jest atakowany - także przez władze. To nie jest zdrowa sytuacja.

Chyba wszystko się miesza, a zadania panią przerastają.

Ubolewam, że byłam jedyną kandydatką na stanowisko przewodniczącego rządu zaraz po tym, jak pan Norbert Catalan obraził się na mnie. To bardzo wygodne, samemu stać na uboczu i krytykować innych, którzy próbują cokolwiek zdziałać, prawda? Szkoda, że nie wykazują państwo takiej samej determinacji w działaniach na rzecz Skarlandu.

Cytat: "Faders ad Vankavig"
Brzydkie forum to sprawa do rozwiązania w ciągu 15 min.

Początkowo rozchodziło się o brak strony. A teraz nie to jest najistotniejsze.

A nastawienie ludności to ich mentalność, która powinna się różnić od innych mikronacji, więc dlaczego mamy ich nie akceptować a oni mają mieć wrogie nastawienie do nas? Ich nastawienie, to rzecz na którą nie mamy wpływu...

Nastawienie obywateli to jedno. Ja mówię o oficjalnym stanowisku władz, które jest raczej pozbawione kurtuazji.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #20 dnia: �roda, 9 Maj 2012, 20:17:55 »
Na Pani miejscu zajął bym się wnioskiem o powołanie rządu bo jak na razie nie pełni zgodnie z Konstytucją funkcji Przewodniczącej Rządu.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #21 dnia: �roda, 9 Maj 2012, 20:31:10 »
Szczerze powiedziawszy, to mam wrażenie, jakbym była w sytuacji patowej. Biorąc pod uwagę państwa nastawienie, to nie sądzę, by ktoś z państwa chciał wejść w skład rządu. Zatem rozważam albo stworzenie rządu jednoosobowego, co będzie szkodliwe dla Skarlandu, albo podanie się do dymisji, co w sumie jest rozsądne przy państwa postawie.

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #22 dnia: �roda, 9 Maj 2012, 20:52:49 »
Niewątpliwie chęć szybkiego spławienia Agurii wpłynęła na nasze sprawy wewnętrzne, a powołanie kompletnego rządu stało się niemożliwe.
Odnośnie wypowiedzi mieszkańców Agurii nie widzę nic złego, Polondia i Nordia oficjalnie również. :)

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #23 dnia: �roda, 9 Maj 2012, 21:06:50 »
To w zasadzie świadczy o tym, że nie potrafimy w Skarlandzie prowadzić sporu nie mieszając polityki do naszych wzajemnych stosunków jako Skarlandczyków. Smuci mnie to. I naprawdę liczyłam, widząc pana nazwisko w nowych postach, że zdecyduje się pan wejść do rządu.

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #24 dnia: �roda, 9 Maj 2012, 21:28:51 »
Niestety mam inne priorytety zaś dobro rodu Catalan jest dla mnie najważniejsze.

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #25 dnia: �roda, 9 Maj 2012, 21:51:02 »
Cóż, skoro przekłada pan dobro rodziny nad dobro państwa, to może faktycznie tak będzie lepiej.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #26 dnia: �roda, 9 Maj 2012, 22:49:20 »
Ja stwierdziłem, że chwilowo bawić się w rząd nie zamierzam bo robię sobie 3 miesiące urlopu. Ja z Panią nie jesteśmy w stanie się porozumieć ws. Agurii i niemniej ważnych spraw wewnętrznych Skarlandu, na żadne kompromisy nie jesteśmy w stanie pójść no i należymy do dwóch różnych partii mówiąc krótko kłócimy się jak PiS z PO :D i cierpi na tym Skarland niestety.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #27 dnia: �roda, 9 Maj 2012, 23:40:35 »
Jutro podejmę zatem decyzję, co czynić dalej.

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #28 dnia: Czwartek, 10 Maj 2012, 11:13:33 »
Cytat: "María"
Cóż, skoro przekłada pan dobro rodziny nad dobro państwa, to może faktycznie tak będzie lepiej.

Ród Catalan istnieje od początków Królestwa Skarlandu. To nierozłączne dwa elementy tworzące historię tego państwa. Upadek jednego z dwóch elementów można uznać za zachwianie i porażkę drugiego. Działanie w rodzinie królewskiej uznaje za pracę na rzecz kraju jak i rodziny dążąc do wzajemnej stabilizacji obu składowych, które są dla mnie rozłączne. Nie rozumiem takich insynuacji.

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 661
  • Denat
« Odpowied� #29 dnia: Czwartek, 10 Maj 2012, 14:13:06 »
Ja także nie zauważyłem nic nadzwyczajnego w wypowiedziach Aguryjczyków. Nawet podziwiam ich za taki piękny język i kulturę. A działanie naszego kraju na arenie międzynarodowej jest chore. Skoro to Królewska Akademia Skarlandu wydała mapę o nastawieniu Skarlandu do Agurii świadczy sam uczynek. Czy jest sens umieszczać jakiś kraj na mapie, a później go nie uznawać? To jest CHORE. Zauważyłem, że Skarland działa jak dwa odrębne państwa. Skarland ma problem z ustanowieniem ogólnego zdania. Myślę, że spowodowane jest to za szybkim działaniem, bądź kalekim przeprowadzeniem głosowań. Oficjalne zdanie Skarlandu jest kompletnie czym innym niż zdanie każdego obywatela z osobna, bądź zdania wszystkich obywateli jako ludu skarlandzkiego.
(*)