0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.
Wasza Arcykatolicka Mość,Wasze Książęce Mości, Drodzy Duchowni,Grandowie, Szlachcice i Obywatele!Pragnąc uzależnić pracę Kościoła Świętego od liczby Owiec w Świątyni Pańskiej otwieramy przeto spis wszystkich wiernych Kościoła Galicyjskiego na ziemiach Imperium Skarlandu. Chcemy, aby żaden z wiernych nie poczuł się odepchnięty, a wręcz włączony w społeczność eucharystyczną z Trójjedynym Bogiem w Kościele Galicyjskim. Stanowimy więc przeto, że każdy obywatel Imperium, który chciałby dołączyć do świętych w wierze galicyjskiej, zobowiązany jest w ciągu najbliższych czternastu dni złożyć pod tym listem odpowiednie oświadczenie chęci, które wyglądać będzie tak:1. Imię i nazwisko:2. Tytuł szlachecki:3. Miejsce zamieszkania:4. Pełnione urzędy:5. Podpis:Ja, N., wyżej podpisany pragnę dołączyć do Kościoła Galicyjskiego, wiernie trwać w wierze w Wszechmogącego Boga oraz wspomagać Kościół, Państwo Kościelne i Patriarchę w każdej potrzebie. Tak mi dopomóż Bóg.Mamy głęboką nadzieję, że spis ten pozwoli nam umacniać pozycję Kościoła i utrwalać wiarę w Jezusa Chrystusa.(-) Callistus I, Pontifex et Episcopus Galleacie, etc., etc., etc.
1. Imię i nazwisko: Don Fernando Álvarez d'Este y Córdoba2. Tytuł szlachecki: Książę Sewilli 3. Miejsce zamieszkania: Sewilla4. Pełnione urzędy: Regent Imperium Skarlandzkiego, Kanclerz Królewski, Wielki Inkwizytor5. Podpis: /-/ Fernando Álvarez d'Este y CórdobaJa, Fernando Álvarez d'Este y Córdoba, wyżej podpisany pragnę dołączyć do Kościoła Galicyjskiego, wiernie trwać w wierze w Wszechmogącego Boga oraz wspomagać Kościół, Państwo Kościelne i Patriarchę w każdej potrzebie. Tak mi dopomóż Bóg.
1. Imię i nazwisko: Giuseppe Bertelli2. Tytuł szlachecki:-------------------------3. Miejsce zamieszkania: Saragossa4. Pełnione urzędy: Rektor Uniwersytetu Królewskiego w Salamance, prezbiter5. Podpis: /-/ Giuseppe BertelliJa, Giuseppe Bertelli, wyżej podpisany pragnę dołączyć do Kościoła Galicyjskiego, wiernie trwać w wierze w Wszechmogącego Boga oraz wspomagać Kościół, Państwo Kościelne i Patriarchę w każdej potrzebie. Tak mi dopomóż Bóg.
1. Imię i nazwisko: Felipe Miguel de Guzmán 2. Tytuł szlachecki: Hrabia Badajoz3. Miejsce zamieszkania: Badajoz4. Pełnione urzędy: Naczelny Dowódca Wielkiej Armady, Inkwizytor5. Podpis: (-) Don Felipe Miguel de Guzmán Ja, Felipe Miguel de Guzmán , wyżej podpisany pragnę dołączyć do Kościoła Galicyjskiego, wiernie trwać w wierze w Wszechmogącego Boga oraz wspomagać Kościół, Państwo Kościelne i Patriarchę w każdej potrzebie. Tak mi dopomóż Bóg.
1. Imię i nazwisko: Eleonora Katarzyna Medycejsko-Katalońska 2. Tytuł szlachecki: z Bożej łaski Arcykatolicka Królowa Kastylii, Leónu, Walencji, Toledo, Indii Skarlandzkich, Estelli Wschodniej, Arcyksiężna Acri, Wielka Księżna Toskanii, Księżna Florencji, Palestriny, Ferrary, Sieny, Modemy, Trydentu, Barii i Mediolanu, Pani na Wyspach Zachodnich, Księżna Andory, Pani w Sewilli i Móstoles, hrabia Castellony i Pampeluny, Księżna Saragossy, Leónu, Tosse de Mar i Lizbony; Pani w Porto; Księżna Murcji, Jaén i Cuenco, etc., etc., etc.3. Miejsce zamieszkania: Toledo4. Pełnione urzędy: Królowa Imperium Skarlandzkiego5. Podpis: /-/ Doña Leonor I de Scarlaña My, Doña Leonora I de Scarlaña , wyżej podpisani pragniemy dołączyć do Kościoła Galicyjskiego, wiernie trwać w wierze w Wszechmogącego Boga oraz wspomagać Kościół, Państwo Kościelne i Patriarchę w każdej potrzebie. Tak nam dopomóż Bóg.