Ankieta

Twoja narodowość

Skarlandzka (tylko)
2 (33.3%)
Akrycka (w ramach narodu Skarlandzkiego)
0 (0%)
Akrycka (tylko)
0 (0%)
Leońska (w ramach narodu Skarlandzkiego)
0 (0%)
Leońska (tylko)
0 (0%)
Mostolska (w ramach narodu Skarlandzkiego)
2 (33.3%)
Mostolska (tylko)
0 (0%)
Walencka (w ramach narodu Skarlandzkiego)
1 (16.7%)
Walencka (tylko)
0 (0%)
Inna (nie związana z żadną z powyższych)
1 (16.7%)

G�os�w w sumie: 6

G�osowanie sko�czone: �roda, 23 Maj 2012, 09:41:01

Autor W�tek: Narodowość  (Przeczytany 478 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Narodowość
« dnia: �roda, 23 Maj 2012, 09:41:01 »
Spis do celów statystycznych, możesz w odpowiedzi zadeklarować przynależność do jednej z narodowości, jeżeli przynależysz do innego narodu a mimo to utożsamiasz się z narodem Skarlandzkim lub określoną narodowością możesz o tym napisać.

Objaśnienia:
*przynależność do narodu Skarlandzkiego oznaczono jako (tylko) czyli osoba niema żadnych związków z poszczególnymi narodowościami.
*narodowość oznaczona jako (w ramach narodu Skarlandzkiego) oznacza, że osoba deklaruje przynależność do narodu Skarlandzkiego i adekwatnej narodowości.
*narodowość oznaczona jako (tylko) oznacza brak związków z narodem Skarlandzkim.
*inna narodowość, osoba wybierająca tą odpowiedź posiada obywatelstwo skarlandzkie ale nie utożsamia się z narodem Skarlandzkim ani żadną narodowością zamieszkującą Królestwo Skarlandu.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline María

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 770
Re: Narodowość
« Odpowied� #1 dnia: Sobota, 26 Maj 2012, 22:34:32 »
Mam wrażenie, że ten podział jest nieco sztuczny.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #2 dnia: Sobota, 26 Maj 2012, 23:50:34 »
W sumie wyróżniamy wśród Skarlandczyków następujące narodowości:
-Walencka z językiem katalońskim i kulturą wschodniej Hiszpanii,
-Akrycka z językiem włoskim i kulturą Włoch czyli ten najbardziej odstający naród od reszty Skarlandczyków,
-Mostolska mają jakieś swoje poczucie odrębności ale kulturowo i językowo są Skarlandczykami.
Wszystkie z powyższych narodowości są częścią narodu Skarlandzkiego choć może się zdarzyć, że ktoś będzie się uważał za Walencjanina a już nie za Skarlandczyka.

Narodowość Leońska zanikła w procesie asymilacji obecnie większość Leończyków uważa się za Skarlandczyków i/lub Walencjan.
Natomiast jeżeli chodzi o sam naród Skarlandzki to dzielimy go na trzy:
Skarlandczycy
Skarlandczycy Katambryjscy (obecnie brak przedstawicieli, region Wojskowa Republika Katambrii/Wirtuazja).
Skarlandczycy Rohańscy (obecnie brak przedstawicieli, region zamieszkania: Rohan).

Także uważam, że jesteśmy dość ciekawym narodem  :D

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #3 dnia: Niedziela, 27 Maj 2012, 01:32:28 »
A nie lepiej byłoby budować jedną narodowość skarlandzką wraz z kilkoma grupami/regionami etnicznymi?

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 661
  • Denat
« Odpowied� #4 dnia: Niedziela, 27 Maj 2012, 01:40:55 »
Szczerze powiedziawszy to to pytanie mnie bawi i od nowa zaczyna się "ten błąd". Tu chodzi o to, aby znaleźć zdanie narodu. Narodem są ludzie - a Skarland już od dłuższego czasu podejmuje swoje stanowisko, rząd swoje po czym okazuje się że żadne zdanie narodu nie jest kompatybilne z każdym pojedynczym zdaniem obywatela. Ta ankieta jest krokiem ku zdobyciu stanowiska kraju, a Pani śmie krytykować coś co jest demokratyczne i liczy się ze zdaniem narodu. Może powinniśmy zostać krajem socjalistycznym z określonym z góry zdaniem i planem działania, a obywatel mógłby tylko przytaknąć?
(*)

Offline Octavien I Catalan

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 108
« Odpowied� #5 dnia: Niedziela, 27 Maj 2012, 09:15:22 »
Ostatnie posty i zachowanie całego i jedynego rządu są rodem z socjalizmu i państw typu BRC lub Samundy.
Jego Królewska Mość Octavien I Catalán, z Łaski Bożej i przez Konstytucję, Król Senior Francji,  Książe Skarlandu, Real Ciudad, Juárez, Santiago, Książe Rzeczpospolitej Obojga Narodów.

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowied� #6 dnia: Niedziela, 27 Maj 2012, 11:30:34 »
Też to zauważyłem. Jak najwięcej takich ankiet! Liczy się zdanie obywatela, które warunkuje zdanie Królestwa. Utworzenie IRES to dobre posunięcie. ;)
(*)

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #7 dnia: Niedziela, 27 Maj 2012, 15:03:47 »
Cytat: "Faders ad Vankavig"
Szczerze powiedziawszy to to pytanie mnie bawi i od nowa zaczyna się "ten błąd". Tu chodzi o to, aby znaleźć zdanie narodu. Narodem są ludzie - a Skarland już od dłuższego czasu podejmuje swoje stanowisko, rząd swoje po czym okazuje się że żadne zdanie narodu nie jest kompatybilne z każdym pojedynczym zdaniem obywatela. Ta ankieta jest krokiem ku zdobyciu stanowiska kraju, a Pani śmie krytykować coś co jest demokratyczne i liczy się ze zdaniem narodu. Może powinniśmy zostać krajem socjalistycznym z określonym z góry zdaniem i planem działania, a obywatel mógłby tylko przytaknąć?

Oczywiście, że śmiem krytykować "coś co jest demokratyczne i liczy się ze zdaniem narodu". Na tym właśnie polega wolność słowa. Że mogę poddawać krytyce każdy plebiscyt, ankietę czy inicjatywę. A pan próbując mnie uciszyć takimi mało merytorycznymi argumentami sam działa w kierunku stworzenia państwa totalitarnego.

Ciekawi mnie też, gdzie jest ten zamordyzm i ta cenzura, skoro każdy może pisać co mu ślina na język przyniesie. Gdybyśmy faktycznie byli państwem totalitarnym to już dawno bym zmoderowała pana Octaviena, czego, nawet gdybym mogła, nigdy bym nie zrobiła - właśnie w imię pluralizmu i demokracji.

Nawiasem mówiąc, to nie widzę tutaj żadnej krytyki. Zaproponowałam konkretny kierunek rozwoju Skarlandu - w tym wypadku budowę jednolitej tożsamości narodowej, a panowie się z tym nie zgodzili. Szkoda tylko, że poza próbami negacji wszystkiego co ten rząd czyni, nie przejawiają panowie żadnej inicjatywy.

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowied� #8 dnia: Niedziela, 27 Maj 2012, 15:39:57 »
Myślę, że rząd powinien robić jak najwięcej ankiet, aby wiedział na czym stoi i jak ma postępować. Nie jest to nam (obywatelom) specjalnie potrzebne, aby negować każdą propozycję rządu. Proszę przygotowywać koncepcje i godzić się ze zdaniem obywatela, bo to jest najważniejsze. Jeśli dana koncepcja nie przeszła, należy stworzyć debatę, później zaś nowy koncept. Obywatel chce jak najlepiej dla samego siebie, chce żyć w sprawiedliwym i normalnym kraju, a już na pewno nie żąda destrukcji jego kochanej ojczyzny.

PS Uważam, że moja inicjatywa jest spora.

Proszę nie tracić inicjatywy po pierwszych porażkach. Ja pani życzę jak najlepiej (w tym sukcesów zawodowych) ;)
(*)