Autor W�tek: Otwarty List Archonta Demokracji Surmeńskiej do Narodu Imperium Skarlandu.  (Przeczytany 393 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Nikolaos Mikisigos

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 4

Drodzy Skarlandczycy,

Cieszę się, że mogłem dziś przybyć do Imperium Skarlandu. Ta wizyta jest dla mnie niezmiernie ważna. To początek, wierzę w to, że początek nowej drogi w relacjach między naszymi Narodami. Mamy różne ustroje, różne cele, ale wiele nas łączy, mimo wszystko. Zarówno Surmeńczycy, jak Skarlandczycy są wyznawcami wspaniałej religii chrześcijańskiej, która jest pełna miłosierdzia, solidarności i wzywająca do pojednania. Wierzę bardzo głęboko i pewien jestem, że dzięki tym wartościom między innymi przełom w naszych relacjach był możliwy, ale również dzięki zniszczeniu pewnych zadr, które były między nami. Dziś jest nowy czas, pełen refleksji i zrozumienia. Wiem, dlaczego upadły wieloletnie stosunki między Skarlandem, a Surmenią. Szczęśliwie zostały odrodzone. Jako przywódca Demokracji Surmeńskiej chcę Was zapewnić, że z Imperium Skarlandu mój kraj chce współpracować i działać na wielu płaszczyznach. Cenimy bardzo stabilność wewnętrzną Imperium i jego rozwój. Myślę, że na wielu płaszczyznach do rozmów można powrócić i działać wspólnie.

Nikolaos Mikisigos,
VI Archont Demokracji Surmeńskiej

Offline Juan de Maykowski

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 194
  • "Cierpliwość to największa cnota."
    • Status GG
Odp: Otwarty List Archonta Demokracji Surmeńskiej do Narodu Imperium Skarlandu.
« Odpowied� #1 dnia: �roda, 10 Lut 2016, 14:23:19 »
Mnie, jako obywatela Imperium, bardzo cieszy taka postawa Archonta Surmenii. Mam nadzieję, że stosunki Imperium Skarlandu z Demokracją Surmeńską ulegną znacznej poprawie i podjęta zostanie jakaś współpraca międzynarodowa, której owoce być może doprowadzą do zbliżenia obu Narodów. Oby Bóg nam sprzyjał w tej życzliwej misji. Dios los bendiga el Arconte! :)

Don Juan Dagobard de Maykowski
Książę Vandalii
Wielki Mistrz Zakonu Rycerzy Chrystusowych Ziemi Vandalskiej

Offline Catalina d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 170
    • Status GG
« Odpowied� #2 dnia: �roda, 10 Lut 2016, 16:41:44 »
Cieszę się Kochany Bracie, że działasz na rzecz pojednania naszych narodów. To bardzo ważne :)
Duquesa de Sevillano y Módena,
Condesa de Córdoba, Cavriago y Reggio Emilia

Offline Carlos de Médici

• Rodzina Królewska
  • Przyjaciel Skarlandu
  • Wiadomo�ci: 463
    • Status GG
« Odpowied� #3 dnia: �roda, 10 Lut 2016, 18:28:13 »

Wasza Ekscelencjo,

My także cieszymy się z wizyty Waszej Ekscelencji w Imperium. Dziękujemy Ekscelencji za ten list, a przede wszystkim za zwrócenie uwagi na to, iż nasze, różne przecież, Narody i kultury łączy wspólny fundament religii chrześcijańskiej.

Pragniemy także wyrazić nasze zadowolenie z powodu odnowienia przez nasze Państwa stosunków dyplomatycznych. Wierzymy, iż nasze ukontentowanie podzielają także Skarlandczycy i że rzeczone relacje między naszymi Krajami nie pozostaną jedynie w sferze teoretycznej, na kartach podpisanego traktatu, lecz że obie Strony dobitnie przyczynią się do ich realizacji i stałego pogłębiania.

Korzystając z okazji, pragniemy przekazać Waszej Ekscelencji i całemu Narodowi Surmeńskiemu wyrazy rewerencji i życzenia wszelkiej pomyślności.

(-) Carlos III, m. p.

Offline Don Fernando Álvarez d'Este y Córdoba

• Grand
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 571
    • Status GG
« Odpowied� #4 dnia: Czwartek, 11 Lut 2016, 20:07:54 »
Ekscelencjo Archoncie.

Miło mi powitać Ekscelencję w Stolicy Imperium Skarlandu. Wizyta Ekscelencji w Toledo jest dowodem, iż dawne spory między Imperium a Demokracją Surmeńską należą do przeszłości. Nastał czas pokoju.

Prywatnie miło mi powitać Drogiego Brata mej małżonki. Proponuję odwiedzenie mych posiadłości w Księstwie Sewilli.
/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.

Offline Nikolaos Mikisigos

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 4
« Odpowied� #5 dnia: Czwartek, 11 Lut 2016, 22:39:08 »
Oczywiście odwiedzę, Szwagrze :)

Offline Doña Leonor Catalina de Médici

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 540
    • Status GG
« Odpowied� #6 dnia: Pi�tek, 12 Lut 2016, 18:21:05 »
Również serdecznie witam Ekscelencję Archonta. Głęboko wieżę, że stosunki między Imperium a Demokracją Surmeńską będą tak dobre jak dawnej.
Doña Leonor Catalina de Médici - Catalán

Offline Felipe Miguel de Guzmán

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 272
« Odpowied� #7 dnia: Pi�tek, 12 Lut 2016, 19:46:54 »
Ja również Witam Ekscelencję Archonta.
/-/Don Felipe Miguel de Guzmán SJ,
hrabia Badajoz