Autor W�tek: Obwieszczenie ws. radosnej nowiny  (Przeczytany 437 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Doña Leonor Catalina de Médici

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 540
    • Status GG
Obwieszczenie ws. radosnej nowiny
« dnia: Czwartek, 25 Lut 2016, 18:33:34 »

Wasza Katolicka Mość, Wasze Wysokości, Wielmożni Grandowie, Czcigodni Duchowni.

Radujcie się  ludy podległe Koronie Skarlandu pragnę ogłosić Wam radosną nowinę. Wraz naszym Dostojnym Małżonkiem Jego Katolicką Wysokością Don Marcosem Paulosem de Zep pragniemy obwieścić, iż Dom Panujący Médici y Zep powiększył się o Dostojną Córkę naszą, która zwać się będzie Doña Sofía Leonor María de Médici y Zep. Córka nasza cechuje się przymiotami, które skłoniły nas by włączyć ją do Rodu Medycejskiego, który dzięki łasce Bożej sprawuje władze nad Imperium Skarlandu i jego posiadłościami. Decyzję mą i Małżonka zatwierdzamy jako Głowa Rodu Medycejskiego czyniąc Doñę Sofíę Leonor członkiem Rodziny Królewskiej za aprobatą Jego Katolickiego Majestatu Don Carlosa III. 

(-) Leonor I
Doña Leonor Catalina de Médici - Catalán

Offline Don Fernando Álvarez d'Este y Córdoba

• Grand
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 571
    • Status GG
Odp: Obwieszczenie ws. radosnej nowiny
« Odpowied� #1 dnia: Czwartek, 25 Lut 2016, 22:34:22 »
Wasze Katolickie Wysokości.

Przyjmijcie moje najszczersze gratulację i wyrazy uznania. Ród Królewski, który jest gwarantem pokoju i stabilności wewnętrznej w Imperium Skarlandu jest niczym latorośl, która swe silne korzenie zapuszczone ma głęboko w ziemi skarlandzkiej, a jej bujne gałęzie reprezentują młode latorośle odrastające od pnia Rodu Panującego. Te młode latorośle w przyszłości powiększą chwałę Dynastii i Imperium. Dlatego też Córka dla Waszych Katolickich Mości jest błogosławieństwem, który uczyni wasz ród świetniejszym.

Jako Arcybiskup Walencji, przesyłam Waszym Katolickim Wysokością pasterskie błogosławieństwo, oczekując przybycia Waszej Wielmożnej Córki, która jako członek Rodu Królewskiego wierna będzie tradycjom i wierze Domu Panującego.
/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.

Offline Carlos Lorenzo de Medici y Zep

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 896
  • Król-Senior Imperium Skarlandu
    • Status GG
« Odpowied� #2 dnia: Pi�tek, 26 Lut 2016, 15:11:57 »
Wasza Katolicka Wysokość,
Najdroższa Matko!

Rad jestem, że rodzina Medycejska i Zepów się powiększa, cieszę się ogromnie, że do naszego prześwietnego rodu dojdzie kolejna gwiazda - moja siostra, Dona Sofia. Oby nasz ród nadal się powiększał i przynosił chwałę Skarlandowi. Witam drogą siostrę, mam nadzieję, że współpraca między rodzeństwem będzie owocna. :)
Jego Wielkoksiążeca i Katolicka Mość,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Książę Toskanii, Książę Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i Móstoles,
Król-Męczennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch

Offline Maria Dolores d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 105
« Odpowied� #3 dnia: Sobota, 27 Lut 2016, 22:30:26 »
¡Viva la Princesa!¡Viva Imperio Scarlañol!

Regentka Księstw Sewilli i Modeny oraz Hrabstwa Córdoby,
Hrabina Cavriago