Autor W�tek: Rinascita della Rotria  (Przeczytany 388 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Maria Dolores d'Este y Córdoba

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 105
Rinascita della Rotria
« dnia: Pi�tek, 17 Cze 2016, 12:38:13 »
Moi Drodzy!

Od czasu zamieszkania w Rotrii postanowiłam tam na razie, jak nie na stałe pozostać tam. Źle się stało, że Rotria zamarła, władze wypłynęły do Rzeczypospolitej. Zdając sobie sprawę z tego, że dorobek jakże wspaniałego i pięknego kraju jest w stanie agonalnym, postanowiłam zadziałać na rzecz odbudowy Rotrii z apelem.

http://www.rotria.boo.pl/index.php?topic=452.0

Regentka Księstw Sewilli i Modeny oraz Hrabstwa Córdoby,
Hrabina Cavriago

Offline Carlos de Médici

• Rodzina Królewska
  • Przyjaciel Skarlandu
  • Wiadomo�ci: 463
    • Status GG
Odp: Rinascita della Rotria
« Odpowied� #1 dnia: Pi�tek, 17 Cze 2016, 16:47:00 »
Oczywiście szanuję decyzję Waszej Wysokości, ale wydaje mi się, że jako obywatelka Skarlandu Dona powinna działać aktywnie przede wszystkim tutaj. Liczę wciąż, że ruszy jednak Donę sumienie. Mimo wszystko jednak życzę powodzenia.

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #2 dnia: Pi�tek, 17 Cze 2016, 18:42:26 »
Sumienie me czystym nazwać muszę. Przeto, ja wraz z mymi rodzicielami i żywicielami nie raz dowiedliśmy swej lojalności wobec Imperium. To, że chcę na dłuższy czas opuścić Skalrand nie oznacza, że zapominam o nim. Chcę też nadmienić Wasza Królewska Mość, że poświęcenie wyrażać należy czynami, a nie słowami, jak zwykł Wasza Miłość czynić.

Hrabina Cavriago

Offline Carlos de Médici

• Rodzina Królewska
  • Przyjaciel Skarlandu
  • Wiadomo�ci: 463
    • Status GG
« Odpowied� #3 dnia: Pi�tek, 17 Cze 2016, 21:07:53 »
Przeto, ja wraz z mymi rodzicielami i żywicielami nie raz dowiedliśmy swej lojalności wobec Imperium. To, że chcę na dłuższy czas opuścić Skalrand nie oznacza, że zapominam o nim.

Rzeczywiście, Ojciec Dony, mój Drogi Przyjaciel Fernando de Cordoba, jest postacią wielce zasłużoną dla Skarlandu. Żałuję jedynie, że córka nie poszła w ślady ojca i nie może się pochwalić żadnymi zasługami dla kraju... Natomiast opuszczenie Skarlandu w chwili, gdy najbardziej potrzebuje on swoich obywateli, po to by działać w obcej mikronacji, można nazwać tylko w jeden sposób i myślę, że nie muszę go Donie artykułować.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #4 dnia: Pi�tek, 17 Cze 2016, 21:47:31 »
Według mnie skoro szanowna Dona wybrała Rotrię to powinno się jej odebrać obywatelstwo, odebrać tytuły i włości.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #5 dnia: Sobota, 18 Cze 2016, 17:50:26 »
Jako, że jestem dziedziczką księstw w Skarlandzie i Rotrii, działać będę tutaj i tutaj. Nie mogę zaniedbywać żadnej z ziem należących do mojej rodziny.

Hrabina Cavriago

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #6 dnia: Sobota, 18 Cze 2016, 20:00:46 »
Tylko lenna nadawane Grandom niedługo przejdą w stan likwidacji a ziemie nadane zostaną przekazane ewentualnym samorządom (możliwość przywrócenia podziału administracyjnego z przed reform imperialnych) :P

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Don Cosme Pedro de Médici

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 221
  • Książę Saragossy
« Odpowied� #7 dnia: Poniedzia�ek, 20 Cze 2016, 08:42:41 »
Życzę Szanownej powodzenia! :) Aczkolwiek ciężko będzie przywrócić blask Państwu Kościelnemu, które jest już po prostu zmęczone. Tym bardziej trudno będzie to osiągnąć kobiecie z racji, że mamy doczynienia z Kościołem, a jak wiemy kobiety są w jego działalności w pewien sposób ograniczone. Aczkolwiek mogłaby Szanowna działać na polu kultury i nauki, to ciekawe pole do działania, które daje wiele możliwości, aczkolwiek ufam, że Szanowna zaangażuje się również w odbudowę Imperium, które obecnie potrzebuje rąk do pracy i naprawdę jest co robić, mam nadzieję, że Szanowna nie traktuje Skarlandu jak hotelu, do którego sobie zagląda kiedy ma na to ochotę.
Don Cosme Pedro de Médici

Książę Monderii i Saragossy
Sekretarz ds. Wojny
Rektor Akademii Królewskiej w Toledo