0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.
Akt AbdykacjiWalencja, dnia 27. miesiąca września roku 2016.Niniejszym w sposób dobrowolny rezygnuję z Tronu Królewskiego, wyznaczając na swojego następcę, po konsultacjach z właściwymi ku temu osobami, w myśl art. 16 ust. 2 Konstytucji, Jego Królewską Wysokość Norberta Katalońskiego.Słowem wyjaśnienia, które z pewnością jestem winien Obywatelom Skarlandu, chciałbym poinformować, że moja decyzja nastąpiła po długich rozmyślaniach. Bezpośrednią przyczyną mojej rezygnacji jest fakt braku czasu i obowiązki realne, które to rychło ulegną jeszcze dalszemu pogłębieniu. Jednocześnie uważam, iż cnotą dobrego Króla jest umiejętność przyznania, że nie jest w stanie dłużej pełnić swojego urzędu, i złożenie rezygnacji w odpowiedniej chwili, miast kurczowego trzymania się władzy i szkodzenia nie tylko sobie, ale i całemu państwu. Nie chcąc zatem, by na mojej absencji cierpiał Kraj i jego mieszkańcy, zmuszony bylem podjąć taką właśnie decyzję. Cieszę się jednocześnie, iż pomimo ogromnych trudności, które dotknęły Skarland podczas mojego panowania, udało się stworzyć pewne podwaliny pod zmienioną rzeczywistość, które być może w przyszłości zaowocują pełnym wyjściem z kryzysu. Chcąc także podziękować zaangażowanym do końca w to dzieło Obywatelom, postanowiłem nagrodzić ich trud najwyższym odznaczeniem cywilnym Królestwa - Orderem Karola I. Wierząc, iż pozostawiam Tron i najważniejsze losy Kraju w rękach najlepszej możliwej osoby, albowiem samego twórcy Skarlandu, żegnam się z Wami jako Król i jednocześnie witam się jako zwykły Obywatel. Nie zamierzam bowiem opuszczać Kraju ani mikronacji, a jedynie zabezpieczyć Królestwo przed nieuchronnymi skutkami braku możliwości odpowiedniego zaangażowania na najważniejszym urzędzie Skarlandu teraz i w nieodległej, a także dalszej, przyszłości.Łącząc wyrazy szacunku/-/ Carlos III, El Rey