Autor W�tek: Wieści z Państwa Kościelnego Rotria  (Przeczytany 109 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Willem Johannes van Oranje-Nassau

• Moderator
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 119
  • Je Maintiendrai!
    • Status GG
Wieści z Państwa Kościelnego Rotria
« dnia: Niedziela, 19 Lut 2017, 15:14:26 »
Wasza Królewska Mość,
Drodzy Obywatele Królestwa Skarlandu,

wczoraj, skryci pod płaszczem nocy, lecz oświetleni blaskiem Złotego Tronu, przeżywaliśmy uroczystość koronacji Jego Świątobliwości Klemensa III. Vivat Klemens III! Vivat Rotria!
Nadal można osobiście złożyć gratulacje Jego Świątobliwości, to jedna z niewielu okazji do bezpośredniego spotkania twarzą w twarz z Jego Świątobliwością, zapraszamy więc raz jeszcze wszystkich na pielgrzymkę do Rotrii, a szczególnie tych, którzy jeszcze nie mieli w swym życiu okazji odwiedzić Patrymonium świętego Pawła.

~ Przebieg uroczystości ~

Su Eminencia
Guillermo Juan Orange-Nassau

El Primado del Reino Scarlañol
Arzobispo de Valencia

Offline Don Cosme Pedro de Médici

• Grand
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 221
  • Książę Saragossy
Odp: Wieści z Państwa Kościelnego Rotria
« Odpowied� #1 dnia: Poniedzia�ek, 20 Lut 2017, 14:26:16 »
Wasza Eminencjo, wobec tego proszę przekazać Jego Świątobliwości, wyrazy wszelkiej pomyślności, owocnego pontyfikatu, zwłaszcza w czasach obecnej zawieruchy, gdzie upadają dobrze prosperujące państwa. Tym bardziej miło mi, że Jego Świątobliwość przyjął imię Klemens i kontynuuje dzieło, które rozpocząłem jako Klemens III, choć do dziś są wątpliwości czy zostałem wybrany legalnie, czy nie. Niemniej raz jeszcze, życzę Jego Świątobliwości wszystkiego dobrego, a samej Rotrii, z której się wywodzę - pozytywnych zmian za sprawą tego pontyfikatu! :)
Don Cosme Pedro de Médici

Książę Monderii i Saragossy
Sekretarz ds. Wojny
Rektor Akademii Królewskiej w Toledo