Drodzy Obywatele,
Szanowni przedstawiciele państw zaprzyjaźnionych,
Drodzy Odwiedzający,Dzisiaj kończy się moja i Królestwa Skarlandu mikronacyjna droga życia. Gdy prawie 9 lat temu zakładałem to państwo nie sądziłem, że przetrwa tak długi okres czasu, a gdy przetrwało pierwszy, drugi, trzeci i każdy kolejny rok wątpiłem, że kiedy kolwiek nadejdzie dzień końca jego działalności. Przez ten okres czasu poznałem wielu wspaniałych ludzi, którym dziękuję za wsparcie w budowie Skarlandu. Dziękuję Rotrii, Dreamlandowi, Sarmacji, RON i wielu innym po części już nieistniejącym państwom za mniejszą lub większą współpracę, za to że zdecydowali się uznać młode państwo i nawiązać stosunki dyplomatyczne, szczególnie chcę podziękować Rotrii, która uczyniła to jako pierwsza.
Dziękuję wszystkim, którzy przez te prawie 9 lat posiadali skarlandzkie obywatelstwo i budowali swoją własną historię właśnie w Skarlandzie.
Osobiście chcę podziękować wszystkim, którzy mniej lub bardziej znosili moje fochy itd. itp. Jest to dla mnie ostatni dzień mego mikronacyjnego życia więc nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć Wam: Żegnajcie.
/-/ Norbert I de Catalán