Autor W�tek: Pożegnanie  (Przeczytany 381 razy)

0 u�ytkownik�w i 2 Go�ci przegl�da ten w�tek.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Pożegnanie
« dnia: �roda, 8 Mar 2017, 06:44:06 »
Drodzy Obywatele,
Szanowni przedstawiciele państw zaprzyjaźnionych,
Drodzy Odwiedzający,

Dzisiaj kończy się moja i Królestwa Skarlandu mikronacyjna droga życia. Gdy prawie 9 lat temu zakładałem to państwo nie sądziłem, że przetrwa tak długi okres czasu, a gdy przetrwało pierwszy, drugi, trzeci i każdy kolejny rok wątpiłem, że kiedy kolwiek nadejdzie dzień końca jego działalności. Przez ten okres czasu poznałem wielu wspaniałych ludzi, którym dziękuję za wsparcie w budowie Skarlandu. Dziękuję Rotrii, Dreamlandowi, Sarmacji, RON i wielu innym po części już nieistniejącym państwom za mniejszą lub większą współpracę, za to że zdecydowali się uznać młode państwo i nawiązać stosunki dyplomatyczne, szczególnie chcę podziękować Rotrii, która uczyniła to jako pierwsza.

Dziękuję wszystkim, którzy przez te prawie 9 lat posiadali skarlandzkie obywatelstwo i budowali swoją własną historię właśnie w Skarlandzie.

Osobiście chcę podziękować wszystkim, którzy mniej lub bardziej znosili moje fochy itd. itp. Jest to dla mnie ostatni dzień mego mikronacyjnego życia więc nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć Wam: Żegnajcie.
/-/ Norbert I de  Catalán

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Willem Johannes van Oranje-Nassau

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 119
  • Je Maintiendrai!
    • Status GG
Odp: Pożegnanie
« Odpowied� #1 dnia: �roda, 8 Mar 2017, 10:32:16 »
Państwo Kościelne Rotria

Wasza Królewska Mość,

Państwo Kościelne Rotria z wielkim smutkiem i rozgoryczeniem przyjmuje wiadomość o upadłości Królestwa Skarlandu. Jednocześnie składamy na Wasze ręce wyrazy największego uznania i szacunku za dokonania, które przez niemalże dekadę prezentowali tutejsi obywatele.
Stolica Apostolska nie wymaże ze swej pamięci wszystkich tych Skarlandczyków, którzy przyczynili się w sposób bezpośredni lub pośredni do budowy rotryjskiej potęgi. Dziękujemy za ciepłą i owocną współpracę, która łączyła Skarland i Rotrię więzią niemalże nierozerwalną. Skarland, choć zgasły, żyć będzie w naszej pamięci.

(-) Gulielmus cardinalis Auriaco-Nassovia
El Primado del Reino Scarlañol

Su Eminencia
Guillermo Juan Orange-Nassau

El Primado del Reino Scarlañol
Arzobispo de Valencia

Offline Christian von Kluck

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 1
« Odpowied� #2 dnia: �roda, 8 Mar 2017, 22:25:37 »

Królestwo Dreamlandu głęboko ubolewa nad stratą członka międzynarodowej wspólnoty.
Skarland i Dreamland długo łączyły kontakty i przykro nam, że podzieliliście los Surmenii.
Nie mniej dziękujemy za wspólny wysiłek włożony w budowę mikroświata i naszej własnej rzeczywistości.
Może wróci Wasza Królewska Mość kiedyś do anszej społeczności, choć 9 lat to już dumny wiek ;)
Adiós!

Podpisano,
Christian von Kluck,
Minister Spraw Zagranicznych Królestwa Dreamlandu

Offline Carlos de Médici

• Rodzina Królewska
  • Przyjaciel Skarlandu
  • Wiadomo�ci: 463
    • Status GG
« Odpowied� #3 dnia: Czwartek, 9 Mar 2017, 20:09:30 »
Oczywiście wielka szkoda, ale decyzja w pełni zrozumiała. Ja także dziękuję za wspólną zabawę i przygodę. Pozostaje zatem życzyć dalszego powodzenia, tym razem tylko w realu.

Offline Iwan Iwanowicz

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 16
« Odpowied� #4 dnia: Pi�tek, 10 Mar 2017, 17:16:08 »

Wasza Królewska Mość!

Obywatele i władze Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego składają na ręce WKM wyrazy głębokiego współczucia z powodu zakończenia działalności Królestwa Skarlandu - państwa o długiej i bujnej mikronacyjnej historii, będącego ważnym członkiem naszej małej, wirtualnej wspólnoty.
Mimo tego, iż pomiędzy Brodrią, a Skarlandem nie występowały zażyłe stosunki dyplomatyczne, to my, Car Brodrii, a także wszyscy obywatele brodryjscy, będziemy zawsze pamiętać o Skarlandczykach i ich Królestwie. Mamy także nadzieję, iż przyjdą czasy, kiedy Skarland odrodzi się, a jego obywatele ponownie zaktywizują się na państwowym forum.

Z wyrazami estymy,
/-/ Iwan Iwanowicz I
Z Bożej łaski i woli Narodu Car Brodrii, gosudar, samodzierżca Wszechbrodryjski
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii