Autor W�tek: Wniosek  (Przeczytany 538 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 661
  • Denat
Wniosek
« dnia: Poniedzia�ek, 9 Lip 2012, 17:28:14 »
[center:3g8b69cc]Wniosek[/center:3g8b69cc]

Wnoszę zbadanie popełnienia przestępstwa (zgodnie z Kodeksem Karnym, art. 22 - naruszenie art. 13 konstytucji Skarlandu, art. 30 Kodeksu Karnego, art. 16 konstytucji, nie równe traktowanie wyznań w kraju, oraz za przedłużanie zatwierdzenia wniosków składanych przeze mnie i wszelakich innych przestępstwach, które wyjdą na jaw razem z badaniem sprawy) obywatela Norberta de Catalan i ewentualne wszczęcie postępowania karnego na podstawie danych wykroczeń prawnych. Pan Norbert C., jako moderator forum Skarlandu dopuścił się nieprawej edycji mojej wypowiedzi, tym samym zmieniając jej sens na moją niekorzyść (zamianą słowa synonimu na snobizmu). Proszę o prawe rozpatrzenie mojego wniosku.

~Faders ad Vankavig

Chciałbym także powiedzieć, że konstytucja posiada błędy ortograficzne.
(*)

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Re: Wniosek
« Odpowied� #1 dnia: Poniedzia�ek, 9 Lip 2012, 17:44:58 »
Prokuratura Generalna Królestwa Skarlandu nie dopatrzyła się znamion przestępstwa z tytułu naruszenia Kodeksu Karnego oraz Konstytucji w związku z dyskryminowaniem niektórych związków wyznaniowych na terenie Królestwa Skarlandu. Wszelkie związki wyznaniowe są równo traktowane, a ostatnie Postanowienie Generaliatu Walencji dotyczące Kościoła Rotryjskiego po interwencji władz centralnych Królestwa Skarlandu zostało zmienione.
Ponad to nie dopatrzono się przestępstwa jako by przedłużała się procedura rozpatrywania Pana wniosków - na dzień 09.07.2012 wszelkie złożone przez Pana wnioski są zatwierdzone.
Po sprawdzeniu Logów Administratorów i Moderatorów forum system forum nie zarejestrował edycji pańskich postów, tak więc Pan mógł popełnić błąd wpisując słowo synonimu.

Podsumowując: Prokuratura Generalna po rozpatrzeniu Pana zażaleń stwierdza iż nie popełniono przestępstw o które Pan posądza Króla Seniora Królestwa Skarlandu.

(-) Norbert de Catalán
Prokurator Generalny Królestwa Skarlandu

PS. Po sprawdzeniu Konstytucji Królestwa Skarlandu nie znalazłem żadnych błędów ortograficznych.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowied� #2 dnia: Poniedzia�ek, 9 Lip 2012, 18:11:13 »
Cytat: "Norbert I Catalan"
Ponad to nie dopatrzono się przestępstwa jako by przedłużała się procedura rozpatrywania Pana wniosków - na dzień 09.07.2012 wszelkie złożone przez Pana wnioski są zatwierdzone.

Nie chciałbym podważać JKM spostrzegawczości w wykonywanych obowiązków, lecz jest wniosek złożony przeze mnie dnia 4 lipca, na który do tej pory nie została podjęta żadna reakcja z Pańskiej strony.
(*)

Offline María

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 770
« Odpowied� #3 dnia: Poniedzia�ek, 9 Lip 2012, 18:31:43 »
Zaczyna mnie to już drażnić. Odkąd pamiętam, to wszystkie doniesienia były przeciwko panu Norbertowi i to pan Norbert je potem rozpatruje. To jest bez sensu!

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #4 dnia: Poniedzia�ek, 9 Lip 2012, 18:36:14 »
Cytat: "María"
Zaczyna mnie to już drażnić. Odkąd pamiętam, to wszystkie doniesienia były przeciwko panu Norbertowi i to pan Norbert je potem rozpatruje. To jest bez sensu!

W Skarlandzie brak jest innych prokuratorów. Czy uważa Pani, że złamałem prawo, w którymś z zarzutów Pana Fadersa? Jeśli tak to proszę mi to przedstawić.

Cytat: "Faders ad Vankavig"
Nie chciałbym podważać JKM spostrzegawczości w wykonywanych obowiązków, lecz jest wniosek złożony przeze mnie dnia 4 lipca, na który do tej pory nie została podjęta żadna reakcja z Pańskiej strony.

Firma SSAT jest własnością Skarbu Państwa czyli podległą Ministerstwu Spraw Wewnętrznych czyli dokładniej Pani Marii - Ja nie mam wpływu na spółki państwowe.

(-) Norbert I de Catalán

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #5 dnia: Poniedzia�ek, 9 Lip 2012, 20:53:54 »

W Skarlandzie brak jest innych prokuratorów. Czy uważa Pani, że złamałem prawo, w którymś z zarzutów Pana Fadersa? Jeśli tak to proszę mi to przedstawić.

Uważam, że złamał pan nie prawo, ale zasady.

Firma SSAT jest własnością Skarbu Państwa czyli podległą Ministerstwu Spraw Wewnętrznych czyli dokładniej Pani Marii - Ja nie mam wpływu na spółki państwowe.

Możliwe, że mi to umknęło. Można prosić o link do tego?

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowied� #6 dnia: Poniedzia�ek, 9 Lip 2012, 23:16:43 »
Raczej chodzi mi o AVAM, ale do SSAT też złożyłem wniosek...
Kluczową zasadą sądownictwa jest to, że nikt nie może być sędzią we własnej sprawie ("Nemo iudex idoneus in propria causa"), lecz drugą ("Neglegentia culpa est") - zaniedbanie jest winą...
(*)

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #7 dnia: Poniedzia�ek, 9 Lip 2012, 23:38:39 »
Raczej chodzi mi o AVAM, ale do SSAT też złożyłem wniosek...
Kluczową zasadą sądownictwa jest to, że nikt nie może być sędzią we własnej sprawie ("Nemo iudex idoneus in propria causa"), lecz drugą ("Neglegentia culpa est") - zaniedbanie jest winą...

Wniosek w sprawie AVAM został zaakceptowany przez Panią Marię więc o co Panu chodzi? Nie prowadzimy rozprawy sądowej (sędzią jest również sam Król Andreas I), Ja jestem prokuratorem a jako, że innych prokuratorów w Skarlandzie niema to już nie moja wina.
Wracając do firmy AVAM to jeżeli Pana oskarżenie sprowadza się do braku utworzenia działu to szczerze współczuję...

(-) Norbert I de Catalán

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowied� #8 dnia: Poniedzia�ek, 9 Lip 2012, 23:50:55 »
Ja sobie też współczuję tego, że mieszkam w tak SPARALIŻOWANYM państwie...
Dlaczego Pan utrudnia mi pracę?
(*)

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #9 dnia: Wtorek, 10 Lip 2012, 00:27:34 »
Ja sobie też współczuję tego, że mieszkam w tak SPARALIŻOWANYM państwie...
Dlaczego Pan utrudnia mi pracę?

Niby w czym Panu utrudniam? Jeżeli dział nie powstał można przecież utworzyć wątek w dziale gospodarka no chyba, że to wielki problem. W Skarlandzie niema ustawowego obowiązku tworzenia działów dla firm. Mam obecnie wiele spraw na głowie i Skarland nie należy obecnie do tych rzeczy którym koniecznie muszę poświęcać czas.

(-) Norbert I de Catalán

Offline María

• Filar państwa
« Odpowied� #10 dnia: Wtorek, 10 Lip 2012, 21:17:21 »
Panowie. Nie kłóćcie się! Sytuacja z prokuraturą jest chora i zadaniem następnej kadencji będzie rozwiązać ten problem.

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowied� #11 dnia: �roda, 11 Lip 2012, 11:19:32 »
Panowie. Nie kłóćcie się! Sytuacja z prokuraturą jest chora i zadaniem następnej kadencji będzie rozwiązać ten problem.

To koniecznie musi zostać priorytetem następnej kadencji...
(*)