Autor W�tek: Warte wyjaśnienia!  (Przeczytany 1562 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Octavien I Catalan

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 108
Warte wyjaśnienia!
« dnia: Niedziela, 22 Lip 2012, 22:46:11 »
Obserwuje forum KS codziennie. Czasami rozmawiam z skarlandczykami poprzez GG. Dziś otrzymałem wiadomość od dziwnie zmarłego przed chwilą Filipa Surmeny. Po raz drugi się pomylił i wysłał do mnie wiadomość zamiast do Króla Seniora KS jak sam stwierdził na GG. Dodam, iż do dyspozycji jest moje archiwum GG. Treść jednak mnie oburzyła i śmiem twierdzić, iż jest rodem z reala, a mianowicie tzw. afery taśmowej PSL. Otóż nadawca twierdzi, cytuje: " nie ma nikogo zaufanego". Domyślam się, iż chodzi o obywateli KS. Dalej z wiadomości to wynika. Pojawia się Alejandro (członek rodu), który zauważa, iż nie ma następcy. Myślę, iż chodzi o następce króla. Tutaj nadawca czyli Filip Surmen wysunął wynikającą z wiadomości swoją propozycję objęcia funkcji. Dalej ujawniam się, a Surmen napisał, iż myślał, że rozmawia z JKW Norbertem.  

Następnie moje spostrzeżenia z wiadomości od Filipa Surmeny nakłoniły mnie do napisania do JKW Seniora Skarlandu. Stwierdziłem, iż straciłem do niego zaufanie oraz żal mi, iż twierdzi, że w KS nie ma nikogo zaufanego. JKW Norbert stwierdził, iż nie wie o co chodzi. Ja zaś napisałem, iż Surmen notorycznie myli mnie z tobą czyli JKW Norbertem. Król Senior KS twierdzi, iż na GG nigdy z Surmenem nie pisał.

W międzyczasie napisałem do Króla z informacją o tej sytuacji. Spytałem bezpośrednio czy planuje obsadzić tron zmarłym Surmenem. Odpowiedział, iż nic o tym nie wie. Sytuację przedstawiłem ogólnikowo i zawarłem w niej pytanie czy Surmen będzie królem KS oraz informacje o jednakowej opinii Filipa Surmeny nt. skarlandczyków. W rozmowie z królem po około 5 minutach dowiaduje się, iż Surmen nie żyje. Przypomnę, iż król mianował go szefem kancelarii. Na dodatek pojawił się w odpowiednim czasie czyli w ciągu bodajże 5 minut nijaki Cristobal, który ogłosił tą wiadomość. Wszystko jest niebywale przygotowane. Spójna wiadomość o śmierci. Obserwując w tym czasie forum KS zauważyłem, iż wylogował się Król. Następnie zalogował się Pan Cristobal. Na dodatek król wspomniał, iż Filip Surmen chciał kiedyś odejść. Z wiadomości wiem, iż wręcz przeciwnie, chciał być królem. Na koniec rozmowy z Królem dodałem, iż każdy wyrobi sobie na ten temat zdanie.

W międzyczasie wyszło na jaw, iż Filip to Cristobal. Pod koniec rozmowy z Królem napisał do mnie Filip Surmen, iż odchodzi. Dziwiłem się, iż do mnie. Dlaczego mnie to dotyczy? Na pytanie dlaczego odpowiada: sprawy osobiste. Na prowokacyjne pytanie: miał być pan królem, odpowiada: wiem. Spytałem też o wiadomość dzisiejszą adresowaną do JKW Norberta, a wysłaną do mnie o co w niej chodziło. Stwierdził, iż to sprawy osobiste. JKW Norbert twierdzi, iż nie ma kontaktu GG z zmarłym Surmenem.

Pikanterii dodaje fakt, iż zeznania Surmeny i Króla są zbieżne. Jeden twierdzi, iż miał zostać królem, a drugi nic o tym nie wie.
Dowiedziałem się też od JKW Norberta, iż Surmen planował go uśmiercić i wrócić jako następca króla. Król Senior KS odmówił.  

Sprawa jest niezwykle delikatna, dotyka panującą rodzinę. Wymaga wyjaśnienia. Ubolewam, iż może to wpłynąć negatywnie na państwo.

Proszę pytać jeśli będą jakieś wątpliwości. Moje archiwum GG jest do dyspozycji.
Jego Królewska Mość Octavien I Catalán, z Łaski Bożej i przez Konstytucję, Król Senior Francji,  Książe Skarlandu, Real Ciudad, Juárez, Santiago, Książe Rzeczpospolitej Obojga Narodów.

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 661
  • Denat
Re: Warte wyjaśnienia!
« Odpowied� #1 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lip 2012, 11:30:15 »
Ubolewam na tym, że wyszły na jaw nawet w mikronacji, że w ogóle takie coś istnieje nawet tutaj. Jestem oburzony 'czarną' 'działalnością' państwa za plecami obywateli...Nie jestem pewien co do umów między Panami, lecz na pewnomożna zarzucić JKM Senoiorowi nepotyzm, bądź symonię. Myślę, że nie zważając na dobre zdanie o KS powinno się to umieścić w gazecie...
(*)

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #2 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lip 2012, 12:37:14 »
Zaznaczę, że z Panem Felipe nigdy przez GG nie rozmawiałem, jeżeli już to Ja się z nim kontaktowałem przez PW na forum i to w sprawach niedotyczących państwa.
Pan panie Fadersie usilnie próbuje mi coś zarzucić.
Nigdy w rozmowie z obywatelami a co jeszcze ważniejsze z nikim z poza Skarlandu nie pisałem o tym, że w Skarlandzie niema nikogo zaufanego gdybym tak twierdził przestał bym się w Skarlandzie udzielać.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 168
« Odpowied� #3 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lip 2012, 13:05:53 »
Nie Filip to Cristóbal, zaś korzystamy z jednej linii. To, że móświństwem. Niczym więcej. Uszanujcie to, że mój ojciec nie żyje. Dajcie mu święty spokój wirtualny ojciec odszedł  ze Skarlandu to jest tylko i wyłącznie jego sprawa. Ojciec ponadto nie miał zostać królem, lecz chciał działać dla monarchii. Kłamstwa i paranoje obywatela Octaviena Catalana, a także jego ojca Norberta są świństwem.
Sprawa odejścia ojca była nagła i odszedł z bardzo ważnego powodu, jeszcze dodatkowo innych wiele spraw się na to nałożyło. Moim zdaniem dwóch panów z dynastii przegina totalnie. Szkoda, że rewolucjoniści we Francji nie zachowali się w stosunku do Octaviena Catalana jak w realu wobec obywatela Kapeta.
Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #4 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lip 2012, 13:45:32 »
Cytat: "Cristóbal de Surme?a"
Kłamstwa i paranoje obywatela Octaviena Catalana, a także jego ojca Norberta są świństwem.

Moje archiwum GG jest do dyspozycji. Nic Panie Surme?a nie da się ukryć.
Jego Królewska Mość Octavien I Catalán, z Łaski Bożej i przez Konstytucję, Król Senior Francji,  Książe Skarlandu, Real Ciudad, Juárez, Santiago, Książe Rzeczpospolitej Obojga Narodów.

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #5 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lip 2012, 13:49:58 »
Panie Cristóbal nigdy nie rozmawiałem z Felipe przez GG.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 661
  • Denat
« Odpowied� #6 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lip 2012, 15:17:11 »
Panie Norbercie, czyż moje zarzuty bez pańskiego błedu, bądź przestępstwa są prawomocne. Jeśli pan nie ma nic na sumieniu, nie powinien pan się niczego obawiać. Dążę to poznaniavprawdy i utworzenia zdrowego systemu gospodarczo-politycznego...
(*)

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #7 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lip 2012, 15:28:56 »
Nie zamierzam się bawić z dwoma panami o inicjałach O.C i N.C w głupie ich gierki, które są naznaczone tylko chciwością.
Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #8 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lip 2012, 17:04:07 »
Związku z wrogością Pana Filipa vel. Cristobala Surmeny w stosunku do mojej osoby zmuszony jestem do publikacji zdjęć rozmów z archiwum GG. Niestety wyżej wymieniona postać jest zupełnie inną osobą niż się wydaje. Czytając rozmowy zauważą Państwo jeszcze inne nieprawidłowości, które nie tylko dotyczą Surmeny. W moim małym dochodzeniu oprócz zmarłego bierze udział JKW Król Senior Skarlandu oraz JKW Król Skarlandu. Są to wybrane, najważniejsze, kluczowe dla sprawy wypowiedzi.

Link do materiału dowodowego:

http://desmond.imageshack.us/Himg440/sc ... es=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg69/sca ... es=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg560/sc ... es=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg225/sc ... es=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg27/sca ... es=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg513/sc ... es=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg7/scal ... es=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg41/sca ... es=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg163/sc ... es=landing

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #9 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lip 2012, 19:43:52 »
Wiecie co mnie śmieszy! A no to, że nie mojego ojca oczerniacie, ale samego króla. Działacie tym samym na szkodę monarchii i niszczycie jej obraz. Jak na ironie robi to człowiek, który pozbawiony został jakiejkolwiek władzy we Francji, bo nie potrafił wspólnego języka znaleźć z rodowitymi Francuzami. Widać ewidentną rolę członków rodziny królewskiej, że chcą przekształcić kraj w republikę, tym samym poświęcą głowę Alejandro I.
Cristóbal de Surme?a

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #10 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lip 2012, 20:00:05 »
O jakim Alejandro I Pan mówi?

(-) Norbert I de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #11 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lip 2012, 21:25:44 »
Widzę że troszkę i za to zamieszanie odpowiadam i ja. Otóż. Obserwując rozwój Skarlandu postanowiłem obsadzić stanowisko szefa Kancelarii Koronnej. Po krótkich obserwacjach wybór padł na Felipa de Surmenę. Zaproponowałem mu stanowisko, zgodził się ale ostrzegł mnie że zamierza zakończyć karierę w mikronacjach chcąc pozbyć się czegoś tam z Surmenii, szczegółów nie znam. Miałem możliwość pierwszy raz kontaktu z tym obywatelem, rozmawialiśmy na kilka tematów, głównie dotyczących rozwoju Kancelarii Koronnej. Chłopak miał wiele ciekawych pomysłów i zadowolił mnie wybór. Dalej rozmowa zeszła na temat potencjalnego następcy tronu oraz wymieniany wcześniej pomysł uśmiercenia Króla Seniora, który za kilka dni miał się pojawić jako mój syn. Stwierdzam teraz, że moim błędem była rozmowa na temat następcy tronu. Ale cóż, trzeba uczyć się na błędach
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowied� #12 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lip 2012, 21:35:57 »
Cytat: "Norbert I Catalan"
O jakim Alejandro I Pan mówi?

Andreasie I, a nie Alejandrze.
Cristóbal de Surme?a

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #13 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lip 2012, 21:59:08 »
Napisał Pan Alejandro I kilka postów wyżej.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #14 dnia: Poniedzia�ek, 23 Lip 2012, 22:13:47 »
W międzyczasie napisałem do Króla z informacją o tej sytuacji. Spytałem bezpośrednio czy planuje obsadzić tron zmarłym Surmenem. Odpowiedział, iż nic o tym nie wie.

Oficjalnie, Felipe de Surmena został Szefem KK. Wg mnie jest to osoba najbliżej współpracująca z głową państwa. Aczkolwiek wszelkie rady, pytania i problemy kieruję do Króla Seniora Norberta. Z Surmeną rozmawiałem o następcy tronu, a nie o tym że on zostanie nowym królem. To raz. Dwa, niektórzy odbiorą to jako fakt że ja rezygnuję z tronu. Otóż to nie jest prawda. Królem nadal pozostanę bo to jedyne stanowisko na którym na razie mogę pracować.

Obserwując w tym czasie forum KS zauważyłem, iż wylogował się Król. Następnie zalogował się Pan Cristobal. Na dodatek król wspomniał, iż Filip Surmen chciał kiedyś odejść. Z wiadomości wiem, iż wręcz przeciwnie, chciał być królem. Na koniec rozmowy z Królem dodałem, iż każdy wyrobi sobie na ten temat zdanie.

Moje wylogowanie nie ma tu nic do rzeczy, surfując po internecie co jakiś czas zaglądam na forum aby sprawdzić czy są nowe posty. Forum nie jest cały czas u mnie otwarte.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.