Dziś wieczorem znalazłem troszkę czasu dla Skarlandu i pierwsze co zrobiłem to przyglądnąłem się bardziej aktywności obywateli.
Na (licząc od dziś) 13 obywateli regularnie forum odwiedza ich 6. Regularnie - wziąłem na to maksymalnie tydzień czasu od ostatniej wizyty. Mamy w tej grupie ludzi którzy się regularnie udzielają. Do tej grupy nic nie mam. Są w porządku.
Druga grupa to osoby - Panowie Torres, Blanco, Schröder, Sánchez, Juárez. Ich ostatnie odwiedziny na forum są bardzo rozbieżne. Od 12 marca do 29 września. W "grupie wrześniowej" mamy obywateli - Torresa, Sancheza i Juareza. Widziałem ich na forum w ostatnim czasie ale ich aktywność też jest mizerna. Nawet jak na Skarland. Choć Pan Sanchez coś tam próbuje działać z jakąś Partią i może mu się uda coś zrobić.
Natomiast nawiążmy do dwóch Panów - Luisa Blanco i Fabio Schrodera. Ten pierwszy ostatni raz był tu 12 marca. Ten drugi 9 lipca. Dużo czasu. Mogę śmiało myśleć, że Ci dwaj panowie Skarland olali. Niestety nic nie można w tej sprawie zrobić. Uzyskali obywatelstwo i je mają, choć w moich oczach stracili sporo. Mając obywatelstwo Skarlandzie mamy jakieś zobowiązanie. Nawet wejść tu raz na tydzień i napisać cokolwiek.
Taką przedmową postanowiłem otworzyć ogólną dyskusję, której tematem jest "Jak możemy zwiększyć swoja aktywność w Skarlandzie ?" W myśl tego pytania proszę Was o przedstawiania pomysłów na zwiększenie aktywności przez obywateli, aby mieć od czego zacząć budować Nowy Skarland. Nie muszą to być koncepcje tylko związane z Kortezami, Ministerstwami czy innymi instytucjami centralnymi. Szczerze mówiąc bardziej cieszyło by mnie gdyby padały tu pomysły o aktywności w miastach czy jakąś małą funkcją państwową.
Na początek powiem tylko tyle - Każdy pomysł będzie dla Nas ważny, bo u Nas niewiele jest.
Zapraszam do aktywnej dyskusji