Autor W�tek: Witam wszystkich obywateli Skarlandu!  (Przeczytany 2114 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Cheewazz Khadil

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 13
Witam wszystkich obywateli Skarlandu!
« dnia: Pi�tek, 16 Lis 2012, 11:07:38 »
Witam!
Nazywam się Cheewazz Khadil. Przez długi czas byłem Ministrem Spraw Zagranicznych Rzeczpospolitej Eskwilińskiej, a obecnie jestem Ministrem Gospodarki. Przybywam tu jednak nie jako przedstawiciel rządu eskwilińskiego, ale jako redaktor naczelny dwutygodnika eskwilińskiego- Res Publica. Celem mojej wizyty jest zapoznanie się z bieżącymi problemami Królestwa Skaralandu i nawiązanie współpracy z Waszą agencją prasową. Moja misja powodowana jest żywym zainteresowaniem naszych obywateli aktualną sytuacją w Waszym Królestwie. Wszystko to za sprawą ogłoszenia 7 października tego roku początku ,,roku skarlandzkiego" w Eskwilinii. W ramach owego roku, który trwać będzie do 22 V 2013 r. nasi obywatele chcą zaznajomić się z kulturą waszego kraju oraz nawiązać bliższe relacje. Mam nadzieję, iż nasza inicjatywa pomoże zbliżyć Naród Skarlandzki i Eskwiliński i przyczyni się do obopólnego rozwoju.
Załączam adres naszego pisma Res Publica:
http://respublicaesqulina.wordpress.com/
(Jeśli spodobają wam się artykuły zamieszczone w naszym tygodniku, lub wręcz przeciwnie- uznać je za kiepsko napisane, lub znajdziecie tam błędy- uprzejmie proszę o skomentowanie artykułu na stronie gazety. Każdy komentarz jest dla nas cenny i przyczynia się do rozwoju naszej gazety :))

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Re: Witam wszystkich obywateli Skarlandu!
« Odpowied� #1 dnia: Pi�tek, 16 Lis 2012, 16:34:31 »
Jeżeli chodzi o współpracę z agencją prasową to jako właściciel obecnie jedynego koncernu medialnego Grupa El Reino zgłaszam chęć do takowej współpracy.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Cheewazz Khadil

• Gość
  • *
« Odpowied� #2 dnia: Pi�tek, 16 Lis 2012, 18:57:10 »
Dziękuje za deklarację współpracy. Proszę o przesłanie numeru gg Waszej Królewskiej Mości na privie tak byśmy mogli na spokojnie omówić zasady kooperacji naszych gazet

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #3 dnia: Sobota, 17 Lis 2012, 20:53:20 »
Witam.
Widzę w tej Waszej gazecie dość obszerny artykuł nt. kryzysu. Cóż, powiem krótko, w realnym świecie mamy kryzys gospodarczy a w wirtualnym kryzys aktywności ;)

Ciekawa rzecz z tym "rokiem skarlandzkim", czyli chodzi o to aby nasze państwa się lepiej poznały, zintegrowały ze sobą ? Dobry pomysł ;) Jeśli o mnie chodzi to mogę nawet do Was przyjechać, to i owo poopowiadać o Skarlandzie u Was i na odwrót, Głowa Ekswilini przyjeżdża do nas i przybliża nam tę mikronacje, myślę że w celu poprawy relacji trzeba poznać się lepiej, bo np. ja zbyt wiele nie wiem o Ekswilini, myślę że większość obywateli podobnie.

Tak więc trzymam kciuki za rozwój relacji między Ekswilinią a Skarlandem, pozdrawiam ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Cheewazz Khadil

• Gość
  • *
« Odpowied� #4 dnia: Sobota, 17 Lis 2012, 21:24:42 »
Dokładnie o to chodzi. Chcemy przybliżyć naszym obywatelom kulturę Skarlandu. Wszak nasze kraje są położone tak blisko siebie, a tak mało o sobie wzajemnie wiemy. Trzeba to naprawić!
Chciałbym by jedną z platform tego poznawania piękna Skarlandu stała się właśnie moja gazeta. Chciałbym w niej opisywać bieżące problemy waszego kraju- polityczne, społeczne, kulturalne czy też gospodarcze. Chciałbym też poświęcić w niej nieco miejsca opisowi waszych miast i ciekawych miejsc, atrakcji turystycznych. Dlatego tak bardzo liczę na waszą pomoc przy opracowywaniu materiałów. Chciałbym bowiem ukazać prawdziwe oblicze Królestwa Skarlandu ;)
Bardzo bylibyśmy też radzi, gdyby Wasza Królewska Wysokość przybył do nas w odwiedziny, by przybliżyć nam nieco kulturę i historię Skarlandu. Być może udałoby nam się też porozmawiać na temat możliwych form naszej współpracy w przyszłości?

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #5 dnia: Niedziela, 18 Lis 2012, 13:27:25 »
Pożyjemy zobaczymy, szczerze to bym Was odwiedził i poopowiadał co nieco o Skarlandzie. Myślę że wkrótce da się to zrobić, ale zorganizowanie mojego wyjazdu do Was to chyba obowiązek Ministra Spraw Wewnętrzych  ;)
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline Cheewazz Khadil

• Gość
  • *
« Odpowied� #6 dnia: Pi�tek, 30 Lis 2012, 12:29:08 »
Przepraszam za tak długą przerwę w naszej rozmowie. Oczywiście to zadanie rządu. Z pewnością niedługo nasza dyplomacja skontaktuje się z Waszą Królewską Mością.

Offline Cheewazz Khadil

• Gość
  • *
« Odpowied� #7 dnia: Czwartek, 6 Gru 2012, 13:22:03 »
Witam ponownie. Chciałbym oznajmić Donom, iż właśnie ukazało się najnowsze wydanie naszego dwutygodnika Res Publica. Można je przeczytać pod poniższym adresem:
http://respublicaesqulina.wordpress.com/

W najnowszym wydaniu, m.in. artykuł poświęcony Konstytucji Królestwa Skarlandu. Krytyczne spojrzenie na pozytywne i negatywne strony regulacji prawa zasadniczego Skarlandu ;)

Offline Cheewazz Khadil

• Gość
  • *
« Odpowied� #8 dnia: Sobota, 22 Gru 2012, 02:15:49 »
I kolejne wydanie Res Publica i kolejne artykuły o Skarlandzie  ;) Miłej lektury:
http://http://respublicaesqulina.wordpress.com/2012/12/22/16-31-12-2012/

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #9 dnia: Sobota, 22 Gru 2012, 10:41:49 »
Bardzo ciekawe ;)
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline Cheewazz Khadil

• Gość
  • *
« Odpowied� #10 dnia: Niedziela, 23 Gru 2012, 14:03:12 »
Cieszę się, że to wydanie spodobało się Waszej Królewskiej Mości :)

Offline Cheewazz Khadil

• Gość
  • *
« Odpowied� #11 dnia: �roda, 2 Sty 2013, 11:23:19 »
Ukazało się już styczniowe wydanie Res Publica:

http://http://respublicaesqulina.wordpress.com/2013/01/01/1-15-01-2013/

Niestety, w tym wydaniu nie zamieściliśmy żadnego artykułu o Skarlandzie, za co serdecznie przepraszamy. Przytłoczył nas ogrom innych tematów, które chcieliśmy i zobowiązaliśmy się poruszyć.
Tym nie mniej mamy nadzieję, iż to wydanie również przypadnie Wam do gustu. W szczególności polecamy artykuł ,,Podsumowanie roku 2012". Z niego to dowiecie się, cóż też takiego wydarzyło się w Rzeczpospolitej Eskwilińskiej w poprzednim roku. Z czego Eskwilińczycy są dumni, a co zawiodło ich oczekiwania. Myślę, że artykuł ten powinien być ciekawą lekturą dla każdego, kto choć trochę interesuje się Rzeczpospolitą Eskwilińska.
Zainteresowanych wydarzeniami z v-świata, polecamy artykuł ,,Reformatorski duch Kontynentu Wschodniego"- a w nim- Jaką drogą wybrały Kontynent Wschodni by przezwyciężyć kryzys aktywności, o którym pisaliśmy w listopadzie.
Na koniec zaserwujemy wam dwa artykuły z typ know-how jak budować i rujnować mikronacje. Będą to ,,Wurstlandzkie waśnie"- czyli jak upadło Królestwo Wurstlandii" oraz ,,Tam gdzie kwitną palmy"- jak budowana jest Republika Da Palma. Oba artykuły to lektura obowiązkowa dla tych którzy chcą zrozumieć zależności jakimi poddawane są współcześnie społeczeństwa mikronacji.
Pozdrawiam i zachęcam do komentowania naszej gazety ;)
P.S. Jednocześnie przypominam o tym, iż Eskwilińczycy z niecierpliwością czekają na otwarcie wystawy w Eskwilingradzie poświęconej kulturze i historii Skarlandu :)

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #12 dnia: �roda, 2 Sty 2013, 19:02:03 »
Wystawa się troszkę opóźni bo u mój komputer dopadła ostatnio solidna awaria i miałem format dysku :(

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Cheewazz Khadil

• Gość
  • *
« Odpowied� #13 dnia: Pi�tek, 4 Sty 2013, 00:01:39 »
Rozumiem :( W każdym razie mamy nadzieję, że uda się jakoś w styczniu ową wystawę otworzyć. Będziemy czekać :)

Offline Pedro de Valdez

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 60
« Odpowied� #14 dnia: Pi�tek, 4 Sty 2013, 18:13:29 »
Jak coś chętnie pomogę zwłaszcza jeżeli chodzi o Skarlandzką Wojnę Domową z 2008 roku opowieści rodowe o tym troche wspominały a Ja akurat wywodzę się z tych przegranych :D