Jako, że termin piątych urodzin Skarlandu zbliża się nieubłaganie, należy poruszyć kwestię obchodów tego święta.
Po krótkiej rozmowie z Królem Seniorem i po własnych przemyśleniach ułożyłem +/- plan obchodów. Będą one trwać dłuższy czas, a nie tylko jeden dzień. Wszystko jednak będzie zbliżać się ku punktowi kulminacyjnemu, czyli 27 marca. Kilka imprez przed 27, kilka po tej dacie.
Póki co wstępnie przedstawiam plan obchodów:
15.03 - rozpoczęcie obchodów (myślę, że ktoś to lepiej określi po hiszpańsku, jak i cały nasz okres świętowania), czyli jakieś uroczyste przemówienie itp.
17.03 - przemarsz wojsk reprezentacyjnych (jeśli takie coś istnieje lub po prostu zwykła defilada wojskowa) Skarlandu w Walencji, troszkę to trudny pomysł do wykonania w kwestii np. umieszczenia wideo na forum, ale jakaś obszerna relacja z tego wydarzanie to raczej nie trudna rzecz do wykonania
20.03 - wystawa poświęcona Norbertowi I Catalan
24.03 - koncert, gwiazdę która wystąpi trzeba jeszcze znaleźć + kilka nagrań z koncertu danej gwiazdy, (pierwszy koncert proponował bym w Tossa de Mar z racji tego że to nasza pierwsza stolica)
25.03 - wystawa poświęcona Karolowi I i Pedro I
27.03 - Święto Państwowe z okazji 5-lecia Skarlandu, koncert kolejnej gwiazdy, tym razem w Walencji (trzeba tylko znaleźć konkretny materiał i konkretnego muzyka/zespół, bo nie jestem obecnie dobrze w tym obeznany), uroczyste przemówienie Króla, ew. jeszcze coś, ale za dużo się tego już uzbiera
28.03 -
Dzień Konstytucji,wystawa podsumowująca pięć lat Skarlandu w Internecie
29.03 -
Dzień Flagi Państwowej30.03 - przyśpieszone otwarcie RENFESCA Regionales z racji piątych urodzin Skarlandu
1.04 - zakończenie obchodów 5 rocznicy powstania Skarlandu
Oczywiście różne propozycje mile widziane, może jeszcze coś wciśniemy do terminarza. Liczę także na Waszą pomoc.

PS: Proszę o sugestie dotyczące koncertów, bo sam za bardzo nie wiem kogo "zaprosić" na koncert rocznicowy Skarlandu