Autor W�tek: Buenos días!  (Przeczytany 504 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
Buenos días!
« dnia: Niedziela, 16 Cze 2013, 17:43:44 »
Witajcie Mieszkańcy i Obywatele Królestwa Skarlandu!

Pragnę powitać wszystkich i przedstawić się jako, że na tym forum jestem po raz pierwszy. Nazywam się Francisco Vazquez de Saavedra i jestem nowym mieszkańcem Skarlandu oraz jej prowincji - Wspólnoty Walencji i miasta, w którym zamieszkam - València. Liczę, że uda mi się jak najszybciej uzyskać obywatelstwo i rozpocząć aktywne działanie polityczno-gospodarcze na rzecz Skarlandu, a także jej prowincji i miasta, w którym osiądę. Chciałbym szczególnie ostatnie miejsca rozwijać w taki sposób, by Skarland był z nich dumny. Jestem tutaj nową osobą więc w razie jakichś problemów czy niedomówień proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Ciekawość czyjąś dotyczącą mojej osoby, zainteresowań czy cokolwiek innego, postaram się zaspokoić, a więc pytajcie.

Drodzy!
W mojej dotychczasowej przygodzie z polskimi mikronacjami miałem przyjemność mieszkać w takich v-państwach jak: Królestwo Loardii, Księstwo Trizondalu, Królestwo Natanii, Wolne Państwo Wilkinia, Rzeczpospolitej Sclavini, Królestwo Pomorza, Republika Meridlandu, Królestwo Monderii, Republika Słomagromu, Wolne Miasto Micropolis, Carstwo Rosyjskie, Cesarstwo Arctiq, Konsulat Tyrencji i Luminatu, Monarchia Austro-Węgier, Królestwo Surmenii, Stany Zjednoczone Anhaltu, Republika Krakozji, Zjednoczone Królestwo Samundy, Monarchia Neverweld, Republika Francji, Państwo Kościelne Rotria, Zjednoczone Królestwo Brytanii i Wielkich Dominiów, Rzeczpospolita Obojga Narodów, Republika Ludowa Siedmiogrodu, Opravska Republika, Socjalistyczna Republika Wanadolezji czy Królestwo Nordii.

W powyższych mikronacjach byłem mieszkańcem i obywatelem. Pełniłem szereg funkcji. Oto one: Księstwo Trizondalu (Premier, Wicepremier - stworzenie symboli państwowych - godła i flagi państwowej - luty-marzec 2007), Republika Białogóry (Prezydent - 10.04-10.08.2007), Królestwo Monderii (stworzenie symboli państwowych - godła i flagi państwowej - 08.06.2007), Republika Słomagromu (Wódz - 17-30.02.2008), Konsulat Tyrencji i Luminatu (Prefekt ds. Promocji czy Członek Konsularnego Komitetu Ocalenia Narodowego ds. Wewnętrznych i Administracji - 27.05-27.06.2009), Republika Francji (Pierwszy Minister - 19.06-16.08.2009), Monarchia Austro-Węgier (Minister ds. Bośni i Hercegowiny oraz Komisarz Austriacko-Węgierskiej Federacji Piłkarskiej - 08.03-08.04.2010). Byłem także Deputowanym do Zgromadzenia Narodowego w Republice Francuskiej (07.06-16.08.2009). Uzyskałem także mandat senatora do Senatu Królestwa Surmenii 27 maja 2007 roku startując z Komitetu Wyborczego Surmenia 2007 utworzonego przez moją partię polityczną - Partię Socjaldemokratyczną. Na 25 głosów, moja lista uzyskała 7 głosów (50,8%) wprowadzając dwóch senatorów (na trzy miejsca - udział procentowy 50,8% vs. 15,4%). Na moją osobę oddano 3 głosy (23%). Nie zostałem jednak zaprzysiężony z powodu niedociągnięć w Konstytucji Królestwa Surmenii i wybory zostały rozpisane na nowo. W kolejnych wyborach już nie startowałem.

Tworzyłem też trzy mikronacje od podstaw. Niestety żadna nie przetrwała próby czasu z przyczyn demograficznych lub błędów popełnianych przy budowie kraju. Te mikronacje to: Republika Wenecka (luty-kwiecień 2007), Republika Białogóry (10.04-10.08.2007) czy Zjednoczone Królestwo Monderii (czerwiec 2007).

W mikronacjach jestem nieprzerwanie od 2005 roku.

Mam nadzieję, że zostanę z Wami na długo i razem będziemy cieszyć się z rozwijanych przez moją osobę inicjatyw ; ) Nie wiem jak mnie przyjmiecie, ale chciałbym, aby moja obecność była miłym akcentem dla mnie i dla Was oraz przyczyniła się do rozwoju Królestwa Skarlandu!

Pozdrawiam
Francisco Vazquez de Saavedra

PS. Chciałbym, aby Skarland był już moją ostatnią mikronacją, w której zamieszkam i zwiążę się z nią na długie lata! :)
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Martin Battenberg

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 92
    • Status GG
Re: Buenos días!
« Odpowied� #1 dnia: Niedziela, 16 Cze 2013, 17:49:35 »
Witam serdecznie Waszą Ekscelencję w Królestwie Skarlandu.
Widać, że mamy do czynienia ze starym wyjadaczem - cieszy mnie to.
Królestwo Skarlandu potrzebuje takich osób jak Pan !
Bardzo wyczerpująca wypowiedź :)
(-) Ks.Martin Battenberg

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #2 dnia: Niedziela, 16 Cze 2013, 18:03:30 »
Witam ponownie, mam nadzieję, że uda nam się niebawem udać na jakąś dłuższą pogawędkę ;)
Dziękuję za ciepłe powitanie.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.

Offline Martin Battenberg

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 92
    • Status GG
« Odpowied� #3 dnia: Niedziela, 16 Cze 2013, 18:07:55 »
Zapraszam do kontaktu na gg: 19108480
(-) Ks.Martin Battenberg

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #4 dnia: Niedziela, 16 Cze 2013, 18:46:34 »
Dziękuję! Cieszę się, że udało nam się nawiązać mam nadzieję ciekawą i owocną konwersację, która przyczyni się do odrodzenia Królestwa Skarlandu!

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #5 dnia: Wtorek, 18 Cze 2013, 07:25:29 »
Witam.

To zaszczyt mieć w Skarlandzie kogoś kto ma za sobą takie doświadczenie w mikronacjach. Myślę, że to Nam tylko pomoże. Pozdrawiam ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
Odp: Buenos días!
« Odpowied� #6 dnia: Czwartek, 11 Lip 2013, 13:59:05 »
Witam.

To zaszczyt mieć w Skarlandzie kogoś kto ma za sobą takie doświadczenie w mikronacjach. Myślę, że to Nam tylko pomoże. Pozdrawiam :)

Wasza Królewska Wysokość! Dziękuję za ciepłe powitanie i z góry przepraszam za moją wielodniową nieobecność. Staram się jednak zaglądać tutaj codziennie i być w kontakcie z JKM Norbertem I Catalanem. Jestem więc na bieżąco z działaniami w Skarlandzie. Liczę na to, że moje doświadczenie przyda się w odbudowie Skarlandu - tak jak ustaliliśmy to już prawie miesiąc temu. Ten czas bardzo szybko płynie. :)