Informuję, że w dniu dzisiejszym zakończyłem prace administratorskie na oficjalnym forum dyskusyjnym Królestwa Skarlandu, które rozpocząłem 18 czerwca br. Niezmiernie miło jest mi ofiarować Wam, mieszkańcom i obywatelom ostateczny kształt płuca i serca naszego państwa. Co prawda na forum znajdują się jeszcze takie kategorie jak: BOE, Instytucje Państwowe oraz Przedsiębiorstwa, Partie Polityczne oraz Stowarzyszenia i Związki Wyznaniowe wraz z działami. W większości przypadków są one nieaktualne - jednak w najbliższym czasie dokonam tego jak tylko w Zgromadzeniu Kortez Generalnych podejmiemy odpowiednie uchwały dotyczące funkcjonowania podmiotów znajdujących się w powyższych kategoriach.
Dokonane zmiany na forum dyskusyjnym:
1. Zmiana silnika forum dyskusyjnego z phpBB3 na SMF - WYKONANE
2. Przystosowanie stylu graficznego forum na potrzeby Królestwa Skarlandu - WYKONANE
3. Przeniesienie całej bazy danych z phpBB3 do SMF - WYKONANE
4. Aktualizacja statystyk forum dyskusyjnego - WYKONANE
5. Uporządkowanie zezwoleń dla poszczególnych "grup oraz rang forumowych" - WYKONANE
6. Uporządkowanie grup oraz rang na forum dyskusyjnym wedle ustalonych kategorii - WYKONANE
7. Umożliwienie wstawienia większych awatarów oraz dłuższego podpisu - WYKONANE
8. Wstawienie ikonki favicon.ico oraz zmiana graficzna ikonek przy profilach oraz rangach - WYKONANE
9. Dokonanie zabezpieczenia przed "spambotami" (dodanie captcha i pytań) - WYKONANE
10. Dodanie do profilów takich pól jak: Gadu-Gadu oraz Miejsce pobytu, a także Odznaczenia - WYKONANE
11. Przypisanie obywateli/mieszkańców do poszczególnych grup forumowych - NA BIEŻĄCO
12. Uporządkowanie obywateli/mieszkańców, a tym samym usunięcie martwych dusz - NIE WYKONANE
13. Uporządkowanie kategorii forum dyskusyjnego nadając im ostateczny kształt oraz nazwy - WYKONANE
14. Uporządkowanie działów forum dyskusyjnego nadając im ostateczny kształt oraz nazwy - WYKONANE
15. Uporządkowanie wątków forum dyskusyjnego - przeniesienie w odpowiednie działy i kategorie - WYKONANE
Stan na dzień 13 grudnia 2013 r.
Uporządkowanie obywateli/mieszkańców, a tym samym usuniecie martwych dusz - czyli pkt. 11, nastąpi jak Zgromadzenie Kortez Generalnych podejmie tak samo jak w przypadku podmiotów organizacyjnych stosowną uchwałę.
Dzisiaj poprawiłem także nazewnictwo grup oraz zaktualizowałem członków, a raczej postanowiłem usunąć wszystkich za wyjątkiem Królowej - Eleonory I, która jest przypisana do grupy "Król". Dokonując zmian w grupach postanowiłem także zmienić kolorystykę nawiązując do barw narodowych Królestwa Skarlandu i tak m.in. kolor czerwony symbolizuje Catalanów, Króla oraz Rodzinę Królewską, kolor pomarańczowy Obywateli, a kolorem czarnym będą oznaczeni członkowie Rządu Narodowego, Kortez Generalnych oraz Wymiaru Sprawiedliwości. Przypisywanie Was do grup będzie odbywało się na bieżąco.
Pozdrawiam!
hr. Francisco Vazquez de Saavedra
PS. Mam nadzieję, że ostateczny kształt forum dyskusyjnego, a raczej panujący na nim ład i porządek przypadnie Wam do gustu.