Autor W�tek: Wniosek o obywatelstwo - Francisco Vazquez de Saavedra [NADANO]  (Przeczytany 409 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
Wniosek o obywatelstwo - Francisco Vazquez de Saavedra [NADANO]
« dnia: Pi�tek, 21 Cze 2013, 13:16:36 »
WNIOSEK O OBYWATELSTWO
Imię i Nazwisko: Francisco Vazquez de Saavedra.
Wspólnota Autonomiczna i Miasto: Wspólnota Walencji - Distrito Capital/Área metropolitana de Valencia - València.

Info o Sobie (Zainteresowania, pomysły, umiejętności):
W mojej dotychczasowej przygodzie z polskimi mikronacjami miałem przyjemność mieszkać w takich v-państwach jak: Królestwo Loardii, Księstwo Trizondalu, Królestwo Natanii, Wolne Państwo Wilkinia, Rzeczpospolitej Sclavini, Królestwo Pomorza, Republika Meridlandu, Królestwo Monderii, Republika Słomagromu, Wolne Miasto Micropolis, Carstwo Rosyjskie, Cesarstwo Arctiq, Konsulat Tyrencji i Luminatu, Monarchia Austro-Węgier, Królestwo Surmenii, Stany Zjednoczone Anhaltu, Republika Krakozji, Zjednoczone Królestwo Samundy, Monarchia Neverweld, Republika Francji, Państwo Kościelne Rotria, Zjednoczone Królestwo Brytanii i Wielkich Dominiów, Rzeczpospolita Obojga Narodów, Republika Ludowa Siedmiogrodu, Opravska Republika, Socjalistyczna Republika Wanadolezji czy Królestwo Nordii.

W powyższych mikronacjach byłem mieszkańcem i obywatelem. Pełniłem szereg funkcji. Oto one: Księstwo Trizondalu (Premier, Wicepremier - stworzenie symboli państwowych - godła i flagi państwowej - luty-marzec 2007), Republika Białogóry (Prezydent - 10.04-10.08.2007), Królestwo Monderii (stworzenie symboli państwowych - godła i flagi państwowej - 08.06.2007), Republika Słomagromu (Wódz - 17-30.02.2008), Konsulat Tyrencji i Luminatu (Prefekt ds. Promocji czy Członek Konsularnego Komitetu Ocalenia Narodowego ds. Wewnętrznych i Administracji - 27.05-27.06.2009), Republika Francji (Pierwszy Minister - 19.06-16.08.2009), Monarchia Austro-Węgier (Minister ds. Bośni i Hercegowiny oraz Komisarz Austriacko-Węgierskiej Federacji Piłkarskiej - 08.03-08.04.2010). Byłem także Deputowanym do Zgromadzenia Narodowego w Republice Francuskiej (07.06-16.08.2009). Uzyskałem także mandat senatora do Senatu Królestwa Surmenii 27 maja 2007 roku startując z Komitetu Wyborczego Surmenia 2007 utworzonego przez moją partię polityczną - Partię Socjaldemokratyczną. Na 25 głosów, moja lista uzyskała 7 głosów (50,8%) wprowadzając dwóch senatorów (na trzy miejsca - udział procentowy 50,8% vs. 15,4%). Na moją osobę oddano 3 głosy (23%). Nie zostałem jednak zaprzysiężony z powodu niedociągnięć w Konstytucji Królestwa Surmenii i wybory zostały rozpisane na nowo. W kolejnych wyborach już nie startowałem. 

Tworzyłem też trzy mikronacje od podstaw. Niestety żadna nie przetrwała próby czasu z przyczyn demograficznych lub błędów popełnianych przy budowie kraju. Te mikronacje to: Republika Wenecka (luty-kwiecień 2007), Republika Białogóry (10.04-10.08.2007) czy Zjednoczone Królestwo Monderii (czerwiec 2007).

W mikronacjach jestem nieprzerwanie od 2005 roku.

Interesuję się sportem, a w szczególności piłką nożną. Dalej - polityką, gospodarką, historią Polski, a także genealogią. Wolny czas spędzam aktywnie - gram w piłkę nożną, pływam, biegam oraz jeżdżę na rowerze. Posiadam umiejętności informatyczne w zakresie umożliwiającym mi podstawową modyfikacją stron opartych na otwartych źródłach - joomla, wordpress, smf. Nie jest mi również obcy język php oraz html.

W Królestwie Skarlandu zamierzam aktywnie włączyć się w życie społeczno-polityczno-gospodarcze, w taki sposób, aby umożliwić Koronie ciągły wzrost ww. dziedzinach życia każdej mikronacji.

Inne Obywatelstwa: brak.
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
Odp: Wniosek o obywatelstwo - Francisco Vazquez de Saavedra
« Odpowied� #1 dnia: Poniedzia�ek, 24 Cze 2013, 07:51:21 »
Po zapoznaniu się z materiałami potwierdzającymi stwierdzam iż Francisco Vazquez de Saavedra spełnił wymagania dotyczące uzyskania obywatelstwa.

W związku z powyższym dnia 24/06/2013 postanawiam nadać wspomnianemu Użytkownikowi obywatelstwo skarlandzkie. Powodzenia !

Warto się zatrzymać i dodać kilka słów.
Różni obywatele przybywali do Skarlandu, jedni byli całkowitymi nowicjuszami w mikronacjach, a inni byli dość w nich obyci. Francisco Vazquez de Saavedra jest bardzo wyjątkowy w tym gronie Naszych obywateli, mnóstwo różnych państwa wirtualnych za sobą. Jedne z nich mniej znane, drugie bardziej. I 8 lat doświadczenia. Trzeba liczyć, że Pan Francisco Vazquez de Saavedra korzystając ze swojego doświadczenia pomoże Nam wyjść z kryzysu. Jeszcze raz Panu życzę - powodzenia.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Martin Battenberg

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 92
    • Status GG
« Odpowied� #2 dnia: Poniedzia�ek, 24 Cze 2013, 14:14:16 »
Gratuluję przyjacielu ! :)
(-) Ks.Martin Battenberg

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowied� #3 dnia: Czwartek, 11 Lip 2013, 13:19:03 »
Ja, Francisco Vazquez de Saavedra przysięgam, że jako obywatel skarlandzki, będę wspierał całe Królestwo Skarlandu, oraz będę bronił Go przed wszelkimi przejawami agresji. Przysięgam wirność Królestwu Skarlandu, Królowi, Kortezom Generalnym oraz Narodowi Skarlandzkiemu.

"Tak mi dopomóż Bóg"

Dziękuję bardzo za ciepłe słowa Wasza Królewska Mość oraz przyjacielu Harvey'u. Mam nadzieję, że powoli uda nam się realizować nasze ustalone założenia. Niestety w ostatnim czasie dopadła mnie "realioza" w postaci obowiązków zawodowych związanych z prowadzoną przeze mnie działalnością i dlatego utknąłem w martwym punkcie. Oczywiście o Skarlandzie pamiętam i nadal w nim jestem i nadal chcę pracować na jego rzecz - co potwierdzam wyżej złożoną przysięgą. Do zobaczenia wkrótce! :)
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)