Autor W�tek: Wniosek o popełnieniu przestępstwa  (Przeczytany 372 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
Wniosek o popełnieniu przestępstwa
« dnia: Pi�tek, 12 Lip 2013, 16:44:03 »
ZAWIADOMIENIE O POPEŁNIENIU PRZESTĘPSTWA

Walencja, dnia 12 lipca 2013 r.

Francisco Vazquez de Saavedra
Distrito Capital/Área metropolitana de Valencia
València

PROKURATOR GENERALNY
Norbert I Catalan
Walencja

Niniejszym zawiadamiam, iż Pan Manuel de Catalan popełnił przestępstwo uzyskania podwójnej tożsamości w Królestwie Skarlandu kwalifikowane z art. 24 Ustawy Organicznej - Prawa Karnego – cytując „Kto używa systemu informatycznego Królestwa Skarlandu niezgodnie z prawem, bądź jego przeznaczeniem, bądź wykorzystuje więcej niż jedną tożsamość podlega karze więzienia lub karze banicji” dokonując w dniu 8 lipca br. ponownej rejestracji na forum dyskusyjnym pod adresem forum.scarlana.eu pod inną tożsamością tj. Manuel de Catalan, wykorzystując adres IP obywatela Faders ad Vankaving. Manuel de Catalan został usynowiony przez obecnie panującego Króla Andreasa I Catalana i wykreowany jako jego następca, w obawie o bezpieczeństwo Skarlandu oraz Króla proszę o zbadanie czy czyn ten jest faktycznie niezgodny z prawem.

UZASADNIENIE

Będąc w Królestwie Skarlandu administratorem systemu informatycznego odkryłem nieprawidłowość niezgodną z Ustawą Organiczną – Prawem Karnym. Jeden z ostatnich zarejestrowanych obywateli tj. Manuel de Catalan posiada identyczny numer IP jak obywatel Faders ad Vankavig co zgodnie z art. 24 wspomnianej ustawy jest czynem zabronionym w prawie Królestwa Skarlandu. Mając na uwadze bezpieczeństwo wewnętrzne kraju oraz panującego Króla Andreasa I Catalana, który mógł zostać wprowadzony w błąd nie wiedząc o przeszłości Manuela de Catalana i postanowił go usynowić i ustanowić następcą tronu zwracam się z uprzejmą prośbą o wszczęcie postępowania karnego wobec wspomnianej osoby Faders ad Vankavig tudzież Manuel de Catalan zamieszkałego w Królestwie Skarlandu w miejscowości Walencja. Dodatkowym motywem jest niejasna genealogia ww. osoby, która w swoim testamencie oznajmiła o przekazaniu swoich aktywów oraz majątku dwóm synom wywodzącym się z państwa Islamska Federacja, którzy pod różnymi nazwiskami działają w różnych mikronacjach piastując przeróżne funkcje państwowe – ich tożsamość również warto poddać weryfikacji z powodu ewentualnej sukcesji, która może zdestabilizować funkcjonowanie państwa w niedalekiej przyszłości.

Dowód:
- Zeznania świadków
- Ewidencja

(-) Francisco Vazquez de Saavedra
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Odp: Wniosek o popełnieniu przestępstwa
« Odpowied� #1 dnia: Pi�tek, 12 Lip 2013, 17:11:38 »
POSTANOWIENIE
Prokuratora Generalnego

Prokurator Generalny na podstawie wniosku złożonego przez Pana Francisco Vazquez de Saavedra

Postanawia
wszcząć postępowanie przygotowawcze wobec Pana Fadersa ad Vankavig i Manuela de Catalan, na podstawie Ustawy Organicznej Prawo Karne, pod kątem Art. 24. Ustawy Organicznej Prawo Karne, mające na celu sprawdzenie czy osoby te popełniły czyn zabroniony przez prawo.

Uzasadnienie
Prokuratura Generalna po zapoznaniu się z przedstawionym materiałem dowodowym uznała, że JKM Andreas I de Catalan mógł paść ofiarą oszustwa, które stanowi realne zagrożenie dla całego Królestwa Skarlandu, dodatkowo niejasności związane z rodziną Fadersa ad Vankavig po za granicami kraju mogą poddawać pod wątpliwość uczciwość osób posługujących się wspomnianym adresem IP.

Przedstawiony materiał dowodowy:
(Zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych numer IP kont został zamazany)

(-) JKW Norbert I de Catalán
Prokurator Generalny

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #2 dnia: Pi�tek, 12 Lip 2013, 18:43:28 »
Pozwolę sobie sprostować. Owszem, te dwie osoby są "sterowane" przez tego samego użytkownika. Ale, ale postać ad Vankaviga jest postacią coraz powoli mniej aktywną.

Ja nie padłem ofiarą żadnego przestępstwa. Sam rozpocząłem proces "usynawiania", bo uznałem że nadaje się na to stanowisko. Dałem Mu do wyboru dwie opcje - adopcja ad Vankaviga, bądź nową, powiedzmy karierę.

Dodatkowo sam podjąłem się wprowadzenia Manuela w realia Skarlandziej Rodziny Królewskiej oraz w realia bycia Królem i na chwilę obecną myślę, że w 20 % jest na to gotów.

Z drugiej strony muszę pochwalić Obywatela Saavedrę i pracowników wymiaru sprawiedliwości za czujność i natychmiastową reakcję.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #3 dnia: Pi�tek, 12 Lip 2013, 21:22:44 »
Wasza Królewska Mość, niestety Pan Faders/Manuel dopuścił się naruszenia Art. 24 kodeksu karnego więc obie osoby są zagrożone przewidzianą karą więzienia, banicji lub uniewinnienie (tylko gdy Prokuratura nie dostrzeże znamion przestępstwa)  - o co prokuratura będzie wnioskować okaże się po wyjaśnieniach osób (osoby), wobec których (której) wszczęto postępowanie.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #4 dnia: Sobota, 13 Lip 2013, 15:16:15 »
Dobrze, w takim razie ja skorzystam, po raz pierwszy, z prawa łaski które posiada Król.

Ale nie to jest rzecz najważniejsza, smuci mnie Norbercie Twoja postawa wobec członka Twojej rodziny, wobec następcy tronu. Mikroświat patrzy i się śmieje, bo w tym Skarlandzie do niczego nie dojdzie konkretnego, bo następca tronu wywołuje kontrowersje, które są podsycane przez Ciebie, bo masz inne poglądy. Trudno, pisałem Ci to na PW, ale powiem publicznie, musisz uszanować moją decyzję.

A jeszcze dodam coś od siebie nt.: naruszenia tego Art. 24 KK. Może i zostało popełnione przestępstwo, może. Ale nikt na nim nie ucierpiał. Ja ucierpiałem ? Nie, może Ty ucierpiałeś ? Nie. Może ktoś inny czuje się pokrzywdzony ? Niech zabierze głos.

Dodam jeszcze tekst Twojej wypowiedzi z dnia 27 maja 2012 roku. W innym temacie w dziale Prokuratury Generalnej

W Skarlandzie zawsze członkowie Rodziny Królewskiej nie podlegali jurysdykcji karnej - chyba, że członek Rodziny dobrowolnie podda się karze.

A Manuel to członek Rodziny Królewskiej.
A Faders nie żyje...

Na tym zakończę swój udział w dyskusji, nie ma sensu podtrzymywać czegoś co zamiast pozwolić nam stać się normalną, dobrze funkcjonującą mikronacją sprowadza Nas do poziomu yoyo-, nanonancji czy innych tworów.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #5 dnia: Sobota, 13 Lip 2013, 15:32:53 »
Wasza Królewska Mość oficjalnie niema wzmianki o adopcji Pana Manuela więc w chwili obecnej prawa do nazywania się członkiem Skarlandzkiej Rodziny Królewskiej więc jurysdykcja karna go jak najbardziej obejmuje.
Co do śmierci Fadersa jakoś jest ona podejrzanie nagła bo jak wiadomo wracał do zdrowia.
Prawo łaski owszem WKM przysługuje ale Sąd nie wydał w tej sprawie wyroku więc niema WKM kogo ułaskawić.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 154
    • Status GG
« Odpowied� #6 dnia: Sobota, 13 Lip 2013, 17:37:30 »
Wasza Królewska Mość oficjalnie niema wzmianki o adopcji Pana Manuela więc w chwili obecnej prawa do nazywania się członkiem Skarlandzkiej Rodziny Królewskiej więc jurysdykcja karna go jak najbardziej obejmuje.
Tutaj nie ma cienia wątpliwości.
Co do śmierci Fadersa jakoś jest ona podejrzanie nagła bo jak wiadomo wracał do zdrowia.
Medycyna zna przypadki poprawienia stanu zdrowia chorego na moment przed śmiercią. Prawdopodobnie występuje ona w chwili pogodzenia się chorego ze śmiercią, wtedy  gdy organizm przestaje się bronić, a zaoszczędzona na tym energia tylko teoretycznie poprawia stan chorego, a tak na prawdę los człowieka jest już przesądzony...
~ Następca tronu Królestwa Skarlandu - Jego Książęca Wysokość Manuel de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #7 dnia: Sobota, 13 Lip 2013, 17:49:42 »

Już jest.

Proszę sądzić ad Vankaviga, pośmiertnie, mogę nawet teraz wydać wyrok jako Najwyższy Sędzia w Skarlandzie.

I zakończmy te głupią wojne, do niczego to nie prowadzi. Ocenimy Manuela gdy on będzie kończył karierę jako Głowa Państwa.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowied� #8 dnia: Sobota, 13 Lip 2013, 19:52:56 »
Witam,

W tym momencie sprawa niejako przybiera zupełnie innego kształtu, tak mnie osobiście się wydaje. W momencie złożenia przeze mnie wniosku do Prokuratury Generalnej Królestwa Skarlandu funkcjonowały obydwie osoby tj. Faders ad Vankavig i Manuel de Catalan. Zastanawiające jest to, że mając dostęp do informacji niejawnych uzyskałem wpis, iż w dniu wczorajszym w godzinach przed którymi zgłaszałem wniosek logującym był nie Manuel de Catalan lecz Faders ad Vankavig. Kolejną bardzo istotną i ciekawą sprawą jest fakt nagłej śmierci ob. Fadersa ad Vankaviga w ostatnim czasie, tuż po zgłoszeniu wniosku o wszczęcie postępowania karnego. Dla mnie, jako osoby będącej w Królestwie Skarlandu od miesiąca czasu i działającej na rzecz odrodzenia państwowości obecna sytuacja jest niedopuszczalna.
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #9 dnia: �roda, 17 Lip 2013, 11:28:37 »
Pan Manuel de Catalan widocznie nie jest zainteresowany złożeniem wyjaśnień wobec czego Prokuratura Generalna zamyka postępowanie wyjaśniające:
POSTANOWIENIE
Prokuratora Generalnego

Prokurator Generalny na podstawie przeprowadzonego postępowania wyjaśniającego

Postanawia
złożyć wniosek do Sądu Najwyższego Królestwa Skarlandu o ukaranie Pana Manuela de Catalan karą banicji za dopuszczenie się przestępstwa o którym mowa w art. 24 Ustawy Organicznej Prawo Karne.

Uzasadnienie
W ocenie Prokuratury Generalnej Pan Manuel de Catalan działał świadomie w chwili popełnienia przestępstwa, również w chwili jego popełnienia nie był członkiem rodu de Catalan wobec czego nie obejmuje go prawna ochrona mówiąca o braku odpowiedzialności karnej przez członków Rodziny Królewskiej wobec czego odpowiadać będzie jak zwykły obywatel.

Przedstawiony materiał dowodowy:
(Zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych numer IP kont został zamazany)

(-) JKW Norbert I de Catalán
Prokurator Generalny

(-) Norbert I de Catalán