Ja, kreator osoby Manuela de Catalan pragnę przed obliczem Sądu Najwyższego Królestwa Skarlandu wyznać całą prawdę, jaką znam. Faktem jest, że w dniach 8-13 lipca 2013 roku posługiwałem się dwoma osobowościami z jednakowym numerem IP. Byłem w pełni świadomy, iż posiadanie dwóch kont nie jest legalne i jest karalne.
Poniżej przedstawię całą sytuację:
Mój v-ojciec Andreas de Catalan zwrócił się do mnie na PW (Konto Fadersa) i napisał że docenia moje starania i spośród wielu osób wytypował mnie na następcę tronu. Nie zgodziłem się od razu - wiadomo, sprawa była do przemyślenia. Ostatecznie postanowiłem przyjąć zaszczyt i posadę. Wtedy JKM Andreas I zapytał mnie w jakiej formie miałoby dojść do przekazania mi władzy. Zdecydowałem się na utworzenie nowej osobowości, która w ogóle miała nie zazębiać się z bardziej lewicową postacią Fadersa ad Vankavig. Wtedy też założyłem konto Manuela de Catalan. Z tego konta także kontaktowałem się z moim ojcem. Początkowo nie chciałem ujawniać się, że osoba kreatora Fadersa i Manuela to ten sam człowiek. Dlaczego? Dlatego, aby nie budzić niechęci niektórych polityków i stworzyć inny typ osobowości, który będzie bardziej pasować do charakteru przedstawiciela kraju - musiałem być po prostu bardziej neutralny politycznie. Z chwilą decyzji o stworzeniu konta Manuela, automatycznie wiedziałem, że muszę usunąć konto Fadersa ad Vankavig. Jednak to zdradziłoby mnie, ale i mój ojciec polecił mi poczekać z usunięciem. Teraz gdy już każdy wie, że kreator Fadersa i Manuela to ten sam człowiek, nie usunąłem konta, aby nie zacierać dowodów sądowi...
Dziękuję...