Autor W�tek: Rozprawa I/2013  (Przeczytany 978 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Rozprawa I/2013
« dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 18:17:17 »
Sąd Najwyższy Królestwa Skarlandu w związku z przeprowadzeniem przez Prokuraturę Generalną w dniach: 12-17 lipca 2013 roku wobec naruszenia przez Pana Manuela de Catalan/Fadersa ad Vankavig przestępstwa z tytułu naruszenia Art. 24 Ustawy Organicznej Prawo Karne - wiele tożsamości.

I.Podstawa
Pan Manuel de Catalan/Faders ad Vankavig naruszył Art. 24 Ustawy Organicznej Prawo Karne w brzmieniu:
Art. 24.
Kto używa systemu informatycznego Królestwa Skarlandu niezgodnie z prawem, bądź jego przeznaczeniem, bądź wykorzystuje więcej niż jedną tożsamość podlega karze więzienia lub karze banicji.

II.Materiał dowodowy
[/center]

III.Oskarżenie
Oskarżenie
Oskarżam Pana Manuela de Catalan o to iż między 8 a 13 lipca posługiwał się w Królestwie Skarlandu dwiema tożsamościami, za wymienione przestępstwo Prokuratura Generalna wnosi o maksymalny wymiar kary: banicję.

Stanowisko Prokuratury Generalnej
Prokurator: Norbert I de Catalan
Stanowisko Prokuratury Generalnej: jak w oskarżeniu

Oskarżony:
Manuela de Catalan/Faders ad Vankavig 

Powołani świadkowie
1.Francisco Vazquez de Saavedra
2.Don JKM Andreas I de Catalan

Przewód Sądowy
Sędzia: Norbert I Catalán
Otwieram przewód sądowy, oskarżony ma 7 dni na przedstawienie swojego stanowiska obrony.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 154
    • Status GG
Odp: Rozprawa I/2013
« Odpowied� #1 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 18:55:31 »
Ja, kreator osoby Manuela de Catalan pragnę przed obliczem Sądu Najwyższego Królestwa Skarlandu wyznać całą prawdę, jaką znam. Faktem jest, że w dniach 8-13 lipca 2013 roku posługiwałem się dwoma osobowościami z jednakowym numerem IP. Byłem w pełni świadomy, iż posiadanie dwóch kont nie jest legalne i jest karalne.
Poniżej przedstawię całą sytuację:
Mój v-ojciec Andreas de Catalan zwrócił się do mnie na PW (Konto Fadersa) i napisał że docenia moje starania i spośród wielu osób wytypował mnie na następcę tronu. Nie zgodziłem się od razu - wiadomo, sprawa była do przemyślenia. Ostatecznie postanowiłem przyjąć zaszczyt i posadę. Wtedy JKM Andreas I zapytał mnie w jakiej formie miałoby dojść do przekazania mi władzy. Zdecydowałem się na utworzenie nowej osobowości, która w ogóle miała nie zazębiać się z bardziej lewicową postacią Fadersa ad Vankavig. Wtedy też założyłem konto Manuela de Catalan. Z tego konta także kontaktowałem się z moim ojcem. Początkowo nie chciałem ujawniać się, że osoba kreatora Fadersa i Manuela to ten sam człowiek. Dlaczego? Dlatego, aby nie budzić niechęci niektórych polityków i stworzyć inny typ osobowości, który będzie bardziej pasować do charakteru przedstawiciela kraju - musiałem być po prostu bardziej neutralny politycznie. Z chwilą decyzji o stworzeniu konta Manuela, automatycznie wiedziałem, że muszę usunąć konto Fadersa ad Vankavig. Jednak to zdradziłoby mnie, ale i mój ojciec polecił mi poczekać z usunięciem. Teraz gdy już każdy wie, że kreator Fadersa i Manuela to ten sam człowiek, nie usunąłem konta, aby nie zacierać dowodów sądowi...

Dziękuję...  :)
~ Następca tronu Królestwa Skarlandu - Jego Książęca Wysokość Manuel de Catalán

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #2 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 19:03:28 »
Wobec powyższego wyjaśnienia, oskarżenie nie ma żadnych pytań do oskarżonego.

Wzywam na świadka Pana Francisco Vazquez de Saavedra

Proszę o udzielenie sądowi informacji o tym w jaki sposób dowiedział się Pan o podwójnej tożsamości Pana Manuela.

(-) Norbert I de Catalán

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowied� #3 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 20:00:13 »
Wysoki Sądzie!

Podczas standardowego przeglądu technicznego forum dyskusyjnego Królestwa Skarlandu trafiłem na dział "Użytkownicy" chcąc sprawdzić czy są jakieś nowe osoby chętne by zamieszkać w naszej ojczyźnie. Nie było nikogo, więc postanowiłem przejrzeć obecnych mieszkańców i zobaczyć kto i kiedy ostatnio się logował. Jedną z ostatnich osób była osoba Manuela de Catalana, a linijkę niżej osoba Fadersa ad Vankaviga. Obie tożsamości były zarejestrowane w tym samym czasie, a jeżeli chodzi o zalogowanie, najpierw zalogowała się osoba ad Vankaviga, a następnie Manuela de Catalana. Z obu kont były wysyłane wiadomości/posty na forum dyskusyjnym.

Czy to wszystko Wysoki Sądzie?
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #4 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 20:23:07 »
Dziękuję.

Teraz na świadka powołuję Dona JKM Andreasa I de Catalan

Z zeznań oskarżonego wynika, że WKM miał wiedzę o naruszeniu przepisów prawa przez Pana Manuela w związku z czym dlaczego WKM nie zasugerował aby natychmiast uśmiercić Fadersa?
Czy WKM miał wiedzę o tym, że posiadanie dwóch tożsamości przez Manuela de Catalan vel Fadersa ad Vankavig może zarówno WKM jak i Królestwo Skarlandu postawić w dość niekomfortowej sytuacji?

(-) Norbert I de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #5 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 20:41:36 »
Czy WKM miał wiedzę o tym, że posiadanie dwóch tożsamości przez Manuela de Catalan vel Fadersa ad Vankavig może zarówno WKM jak i Królestwo Skarlandu postawić w dość niekomfortowej sytuacji?

Nie.

Natomiast smuci mnie, że w dzień gdy wykryto aferę, czyli 12 lipca br. - nazwę ją roboczo "ManFad" został dodany. BEZ MOJEJ WIEDZY akt prawny, do którego dodaję link http://www.boe.scarlana.eu/?cat=4

Jest tutaj zawarty Art. 24, mimo wszystko powinienem być o tym powiadomiony.
 Uważam, że ustawa zaczęła obowiązywać od dnia 12, a nikt nie był świadom tego, bo ani ja, ani Manuel tego w rękach nie mieliśmy. Przypuszczam, że dodanie tego to sprawka Króla Seniora i Pana Saavedry, który wykrył aferę. Saavedra został postawiony moim zdaniem w dość dziwnej sytuacji i do końca miałem wątpliwości, czy jednak on powinien prowadzić IOON
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowied� #6 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 20:49:21 »

Nie.

Natomiast smuci mnie, że w dzień gdy wykryto aferę, czyli 12 lipca br. - nazwę ją roboczo "ManFad" został dodany. BEZ MOJEJ WIEDZY akt prawny, do którego dodaję link http://www.boe.scarlana.eu/?cat=4

Jest tutaj zawarty Art. 24, mimo wszystko powinienem być o tym powiadomiony.
 Uważam, że ustawa zaczęła obowiązywać od dnia 12, a nikt nie był świadom tego, bo ani ja, ani Manuel tego w rękach nie mieliśmy. Przypuszczam, że dodanie tego to sprawka Króla Seniora i Pana Saavedry, który wykrył aferę. Saavedra został postawiony moim zdaniem w dość dziwnej sytuacji i do końca miałem wątpliwości, czy jednak on powinien prowadzić IOON

Gwoli ścisłości i wyjaśnienia w tym temacie. Poprosiłem Jego Królewską Wysokość Norberta I Catalana o umożliwienie dostępu mi do Prawa Karnego Królestwa Skarlandu, ponieważ chciałem sprawdzić czy jest na zastaną sytuację jakieś artykuł. Jest. Artykuł 24. Rozumiem, że każdy akt prawny utworzony kilka lat temu, musi mieć akceptację Waszej Królewskiej Wysokości? NIE! W tym momencie wysuwanie oskarżeń wobec mnie i Króla Seniora jest nieco podłym i żenującym oraz żałosnym zachowaniem ... Nawet nie będę tego komentował dalej, bo szkoda palców ... To nie jest przedmiotem rozprawy prowadzonej przez Sąd Najwyższy Królestwa Skarlandu.

Przepraszam za zabranie głosu, bez udzielenia mi pozwolenia, jestem gotów zapłacić karę, ale po prostu nie mogłem się powstrzymać!!!
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #7 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 20:53:49 »
Ale takie są realia, ja nigdy odkąd jestem w Skarlandzie. A jestem tu znacznie dłużej od Pana nigdy, nigdy a to nigdy nie widziałem żadnego prawa karnego na własne oczy.

Dlatego przez Wysokim i Niezawisłym Sądem śmiem twierdzić, że to Prawo Karne to dziecinna praktyka, która ma stworzyć jakiś dziwny obraz rodziny królewskiej co ma tylko oczernić mnie i moich synów.

Nic dziwnego Wysoki Sądzie, że praktyki w Skarlandzie były nazywane godnymi yoyonacji.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #8 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 20:57:41 »
WKM wskazana ustawa obowiązuje w Skarlandzie od 7 września 2011 roku, więc to normalne, że trafiła do BOE bez wiedzy WKM.
Warto zaznaczyć, że Skarland od dłuższego czasu nie posiadał jednolitej bazy całego systemu prawnego więc te luki będą cały czas wypełniane i nie potrzeba do tego uprzedniej zgody WKM.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #9 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 21:03:16 »
nie potrzeba do tego uprzedniej zgody WKM.

Co nie znaczy, że mnie jako głowę państwa nie można o tym poinformować.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #10 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 22:46:16 »
WYROK SĄDU NAJWYŻSZEGO
W IMIENIU KRÓLA SKARLANDU

Sędzia: Norbert I de Catalán

Sąd Najwyższy Królestwa Skarlandu po rozpoznaniu sprawy Manuela de Catalan uznaje go za winnego posiadania podwójnej tożsamości i wymierza mu karę banicji.

W ocenie Sądu oskarżony świadomie dokonał czynu zabronionego wobec czego nie doszukano się okoliczności łagodzącej.
Każdy kto świadomie narusza prawo musi ponieść tego konsekwencje.

Wyrok uprawomocni się w ciągu 24h od publikacji w BOE.

(-) JKW Norbert I de Catalán
Sędzia Sądu Najwyższego

(-) Norbert I de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #11 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 22:49:20 »
Możesz sobie oszczędzić trudu, bo jako Najwyższy Sędzia Skarlandu korzystam z prawa łaski i ułaskawiam mojego syna od kary.

Ponadto członek rodziny królewskiej nie może być karany, jeśli sam karze się nie podda.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #12 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 22:54:17 »
Prawo wstecz nie działa, gdy postępowanie się rozpoczęło nie był członkiem rodziny. Widać mało wiesz bo jako Najwyższy Sędzia nie możesz nikogo ułaskawić, jako Król owszem.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #13 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 23:06:04 »
To ułaskawie jako Król. A może już nie zdąże.

Po za tym jest On w chwili OBECNEJ Księciem i nowym Królem, więc nie można go wpierdzielić do więzienia tak ot sobie.

Wybaczcie mi, ale ja mam dość na dziś.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #14 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 23:17:34 »
Ja również.

(-) Norbert I de Catalán