Autor W�tek: Witajcie  (Przeczytany 500 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Paul Robuste

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 4
Witajcie
« dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 17:09:02 »
Witam wszystkich mieszkańców Królestwa Skarlandu.

Przybywam do Skarlandu w celu aktywnego udziału w życiu społecznym i politycznym. Nie jestem nowym mieszkańcem v-świata, jest to tak na prawdę mój powrót do wirtualnego życia jednak nigdy przedtem nie miałem możliwość przybycia do waszego pięknego kraju. Jeżeli chodzi o dziedziny w których czuję się dobrze i swobodnie mogę prowadzić konwersacje to są nimi: ekonomia, polityka społeczna i sport. Jestem osobą wyznającą hasła liberalistyczne, chociaż z pewnymi ustępstwami związanymi z realiami wirtualnego życia.

Mam nadzieje, że niebawem uzyskam obywatelstwo Królestwa Skarlandu, tym samym będę w stanie udowodnić, że swoją pracą mogę wprowadzić do waszej mikronacji świeżość i nową jakość. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Królestwa.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
Odp: Witajcie
« Odpowied� #1 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 17:11:36 »
Witam w Skarlandzie :)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 154
    • Status GG
« Odpowied� #2 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 17:15:31 »
Również witam i cieszę się bardzo, że ostatnio do Skarlandu przybywa coraz to więcej ludzi... :D
~ Następca tronu Królestwa Skarlandu - Jego Książęca Wysokość Manuel de Catalán

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowied� #3 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 17:18:32 »
Witam wszystkich mieszkańców Królestwa Skarlandu.

Przybywam do Skarlandu w celu aktywnego udziału w życiu społecznym i politycznym. Nie jestem nowym mieszkańcem v-świata, jest to tak na prawdę mój powrót do wirtualnego życia jednak nigdy przedtem nie miałem możliwość przybycia do waszego pięknego kraju. Jeżeli chodzi o dziedziny w których czuję się dobrze i swobodnie mogę prowadzić konwersacje to są nimi: ekonomia, polityka społeczna i sport. Jestem osobą wyznającą hasła liberalistyczne, chociaż z pewnymi ustępstwami związanymi z realiami wirtualnego życia.

Mam nadzieje, że niebawem uzyskam obywatelstwo Królestwa Skarlandu, tym samym będę w stanie udowodnić, że swoją pracą mogę wprowadzić do waszej mikronacji świeżość i nową jakość. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Królestwa.

Witam również w Królestwie Skarlandu i zapraszam do aktywności w państwie na różnych polach. Obecnie jesteśmy w trakcie odradzania swojej państwowości więc jest dużo pracy i z całą pewnością coś ciekawego się dla Pana znajdzie. Jak tylko złoży Pan wniosek i uzyska obywatelstwo zapraszam do Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego. Czytając co Pan napisał warto będzie, aby wykorzystać Pana doświadczenie oraz pomysły w Zespole ds. Gospodarki i Polityki Społecznej.

Liczę, że zostanie Pan z nami na dłużej i pomoże najpierw odbudować państwowość kraju, a później czerpać przyjemność z życia społeczno-politycznego w Królestwie Skarlandu. Jako Przewodniczący IOON założyłem sobie, żeby naprawdę stworzyć taką mikronację, z którą obywatele będą się utożsamiać i dzięki temu unikniemy w przyszłości ewentualnych kryzysów demograficznych. Mam nadzieję, że reformy, które przeprowadzimy sprawią, że nasz kraj będzie ustabilizowany politycznie i zamieszkanie oraz działanie w nim będzie prestiżem. Miło więc będzie jeżeli będzie Pan uczestniczył w tym projekcie. ;)
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Paul Robuste

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 4
« Odpowied� #4 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 18:23:50 »
Dziękuje wszystkim za miłe przyjęcie oraz za propozycje udziału w Inicjatywie Obywatelskiej Ocalenia Narodowego, myślę że byłby to najlepszy początek do pokazania, że mam zamiar aktywnie uczestniczyć w życiu politycznym. Wszystko oczywiście w następnym tygodniu jak spełnię wymogi pozwalające złożyć mi wniosek o obywatelstwo skarlandzkie.

Jeżeli chodzi o moje plany dotyczące Królestwa Skarlandu to może być Pan spokojny, że pozostanę tutaj na długi okres czasu. Dokładnie przemyślałem swój wybór zanim postanowiłem wybrać Skarland na swój nowy dom.

Co do kryzysu demograficznego to tak na prawdę cały polski v-świat do tej pory ciągle go przeżywa, więc nie można powiedzieć, że Królestwo Skarlandu jest w tej kwestii osamotnione. Oczywiście nie należy zupełnie tłumaczyć tym sytuacji wewnętrznej w Skarlandzie, ale jest to chociaż niewielkie wytłumaczenie realiów panujących obecnie w Królestwie.

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #5 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 18:37:37 »
Dziękuje wszystkim za miłe przyjęcie oraz za propozycje udziału w Inicjatywie Obywatelskiej Ocalenia Narodowego, myślę że byłby to najlepszy początek do pokazania, że mam zamiar aktywnie uczestniczyć w życiu politycznym. Wszystko oczywiście w następnym tygodniu jak spełnię wymogi pozwalające złożyć mi wniosek o obywatelstwo skarlandzkie.

Jeżeli chodzi o moje plany dotyczące Królestwa Skarlandu to może być Pan spokojny, że pozostanę tutaj na długi okres czasu. Dokładnie przemyślałem swój wybór zanim postanowiłem wybrać Skarland na swój nowy dom.

Co do kryzysu demograficznego to tak na prawdę cały polski v-świat do tej pory ciągle go przeżywa, więc nie można powiedzieć, że Królestwo Skarlandu jest w tej kwestii osamotnione. Oczywiście nie należy zupełnie tłumaczyć tym sytuacji wewnętrznej w Skarlandzie, ale jest to chociaż niewielkie wytłumaczenie realiów panujących obecnie w Królestwie.

Bardzo mnie cieszy Pana podejście. Sam dość długo szukałem miejsca, w którym mógłbym osiąść na stałe i w końcu skupić się na działalności. Staram się niczego w życiu nie żałować, jednak żałuję, że nie zawitałem do Królestwa Skarlandu zdecydowanie wcześniej. Zwiedziłem i działałem w całej masie polskich mikronacji - tutaj jestem już miesiąc i będę kolejne, gdyż jest to miejsce, z którym chcę się związać i utożsamiać. Motywacją może być fakt, że mimo pięcioletniego istnienia państwa trzeba wszystko budować, odbudowywać, proponować et cetera - to rodzi szansę na pokazanie swoich umiejętności i wykorzystanie doświadczenie, które się posiada. Jednak w pewnym momencie przychodzi zmęczenie materiałem i tu jest ważne, aby w tym wytrwać. Uważam, że mikronacje można rozwijać non stop - tylko trzeba to robić z głową i rozsądkiem np. nie można tworzyć wieloosobowe parlamentu i rządu narodowego jeżeli jest np. 10 obywateli. Trzeba to zrobić w taki sposób, aby funkcjonowało i ich działalność nie zamarła, a obywateli, którzy się nie dostali do ww. organów aktywizować do takiej działalności, aby dalej udzielali się w kraju. Wiadomo. Większa liczba aktywnych obywateli jak to jest w przypadku Al-Rajnu (40!) stwarza naprawdę fajne warunki do działania. My? Cóż, musimy najpierw odbudować państwowość, a dalej zobaczymy. Na pewno musimy wytrwać i wzajemnie się motywować do działalności mimo odmiennych poglądów na różne tematy. Jeżeli nas będzie 12 to z całą pewnością zawitają kolejne osoby, a my tą 12-stką musimy umiejętnie zarządzać, przydzielając ich na odpowiednie stanowiska. Mam nadzieję, że rozumie Pan o co mi chodziło. ;)
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #6 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 21:43:51 »
Większa liczba aktywnych obywateli jak to jest w przypadku Al-Rajnu (40!)

W Dreamlandzie chyba jest podobnie, a w Sarmacji podobno jest coś koło 70, ale nie to najważniejsze :)

Sam kiedyś uważałem, że Skarland będzie funkcjonował gdy obywateli będzie w granicach 16-18, najwięcej było chyba 14. W ubiegłym roku :) Moim marzeniem było aby w Skarlandzie funkcjonowało ponad 20 obywateli. Ale wsio lepsze 12 niż jak to kiedyś było - 2 :)
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #7 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 21:47:29 »
Większa liczba aktywnych obywateli jak to jest w przypadku Al-Rajnu (40!)

W Dreamlandzie chyba jest podobnie, a w Sarmacji podobno jest coś koło 70, ale nie to najważniejsze :)

Sam kiedyś uważałem, że Skarland będzie funkcjonował gdy obywateli będzie w granicach 16-18, najwięcej było chyba 14. W ubiegłym roku :) Moim marzeniem było aby w Skarlandzie funkcjonowało ponad 20 obywateli. Ale wsio lepsze 12 niż jak to kiedyś było - 2 :)

Zgodzę się z tym. Nawet mając 12-15 aktywnych obywateli działających na rzecz Królestwa Skarlandu w zakresie polityki centralnej, samorządowej oraz społeczno-gospodarczej możemy zbudować elitarną i prestiżową mikronację. Wszakże klimat, który mamy zdecydowanie bardziej będzie przyciągał niż inne "zimne" państwa. ;) Trzeba tylko umiejętnie rozdysponować pracę pomiędzy obywateli - jak na mniej wakatów, ale jak najwięcej stanowisk, ale jak najmniej potrzebnych, ale jak najwięcej "aktywizujących" do działania. Jednym słowem. "MINIMUM" powinniśmy osiągnąć, a wtedy rozwiniemy bardzo mocno naszą ojczyznę. ;)

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowied� #8 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 21:51:01 »
Zgodzę się z tym. Nawet mając 12-15 aktywnych obywateli działających na rzecz Królestwa Skarlandu w zakresie polityki centralnej, samorządowej oraz społeczno-gospodarczej możemy zbudować elitarną i prestiżową mikronację. Wszakże klimat, który mamy zdecydowanie bardziej będzie przyciągał niż inne "zimne" państwa. ;) Trzeba tylko umiejętnie rozdysponować pracę pomiędzy obywateli - jak na mniej wakatów, ale jak najwięcej stanowisk, ale jak najmniej potrzebnych, ale jak najwięcej "aktywizujących" do działania. Jednym słowem. "MINIMUM" powinniśmy osiągnąć, a wtedy rozwiniemy bardzo mocno naszą ojczyznę. ;)

No, i żeby nie było sytuacji że Król będzie musiał powołać Rząd Jednoosobowy, albo miejsc dla Deputowanych w Kortezach będzie 5, a kandydujących tylko 3.

Tak Panie Saavedra, kiedyś się takie cuda tu działy :)
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #9 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 21:55:11 »

No, i żeby nie było sytuacji że Król będzie musiał powołać Rząd Jednoosobowy, albo miejsc dla Deputowanych w Kortezach będzie 5, a kandydujących tylko 3.

Tak Panie Saavedra, kiedyś się takie cuda tu działy :)

Wiem. Pamiętam. Widziałem. Dokładnie, dlatego będzie trzeba to zrobić rozsądnie i mądrze. Rząd Rządem, Kortezy Kortezami. Trzeba będzie podczas pisania Konstytuanty przemyśleć różne kwestie - przede wszystkim te liczebne, bo one są najważniejsze, aby właśnie uniknąć o tym o czym Wasza Królewska Wysokość pisze - czyli jednoosobowym rządzie czy o braku kandydujących do Kortez Generalnych. Na pewno bardzo dobrze uporządkujemy tą kwestię. ;)