Może nie pracuje w tym zespole, ale postanowiłem przedstawić państwu moją propozycję reformy w Skarlandzie.
Obecnie mamy Uniwersytet Królewski w Walencji, w którym napisane jest kilka postów. Przez ostatni okres nie było tu ani jednego absolwenta (nie wiem czy w ogóle w historii takowy był).
Dlatego na sam początek proponował bym przenieść Uniwersytet do jednego z miast położonych w pobliżu Walencji - Girony lub Meridy. Wówczas to miasto stałoby się w pełni miastem studentów. Znajdowałaby się tam siedziba uniwersytetu, wszystkie gabinety aż wreszcie tematy z lekcjami. Przeanalizowałem w ostatnim czasie kilka takich instytucji w mikroświecie i zazwyczaj opierają się one o ten sam schemat. W konkretnym dziale są umieszczone tematy z opisem, student po zapisaniu się na ten kierunek ma określony czas do nauki po czym przystępuje do egzaminu poprzez GG.
Dodatkowo zaproponuję poszczególne kierunki na których kształciłby UAV:
* ekonomia - kształciliby się tutaj przyszli bankierzy, ekonomiści i ogólnie osoby pracujące w ekonomii,
* prawo i administracja - tutaj z kolei naukę pobieraliby przyszli sędziowie, prokuratorzy, adwokaci, pracownicy administracji państwowej, uczyli by się też tutaj przyszli pracownicy Ministerstwa Spraw Wewnętrznych,
* szkoła wojskowa - tutaj uczyliby się przyszli oficerowie i żołnierze armii skarlandzkiej (piechota, marynarka i lotnictwo), a także oficerzy policji i innych służb porządkowych, podciągnąć by można tutaj także przyszłych pracowników Ministerstwa Obrony,
* medycyna - naukę tutaj pobieraliby lekarze,
* stosunki międzynarodowe - tutaj uczyliby się przyszli ambasadorzy Królestwa Skarlandu i pracownicy Ministerstwa Spraw Zagranicznych
zachęcam do dalszej dyskusji i kontynuacji tego projektu