Autor W�tek: Wierność Skarlandowi ponad wszystko!  (Przeczytany 576 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Ciro Andrés de Catalán

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 39
Wierność Skarlandowi ponad wszystko!
« dnia: Pi�tek, 16 Sie 2013, 00:20:05 »
Skarlandczycy!

Jestem zmuszony skrytykować mojego ojca, byłego króla, Andreasa Catalana za jego zdradę, bo jakże nazwać tworzenie rządu emigracyjnego, który działając będzie faktycznym aktem zdrady Skarlandu i jego obywateli. To haniebny czyn, który nie powinien mieć miejsca. Skarlandowi będę wierny ponad wszystko, niezależnie od tytułów, ustroju, punktu siedzenia i tego zamierzam się trzymać. Ci, którzy zdradzają Skarland nie mają prawa wracać do niego! Zdrajcom mówię HAŃBA, HAŃBA, HAŃBA! Moja matka, małżonka króla Andreasa nie zaakceptowałaby nigdy jego decyzji, gdybu żyła.

Ciro Andrés de Catalán

Offline Don Lorenzo de Medici

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 89
    • Status GG
Odp: Wierność Skarlandowi ponad wszystko!
« Odpowied� #1 dnia: Pi�tek, 16 Sie 2013, 01:39:59 »
Wasza Książęca Wysokość!

Z całym szacunkiem dla osoby Waszej Książęcej Mości, ale wnioskujemy, że krytykowanie i rzucanie osądami jest jedną z sztandarowych cech pewnej grupy obywateli w tym państwie. Wasza Miłość jako osoba nosząca tytuł książęcy i będąca synem Króla Seniora winien ważyć słowa. Otóż nie sztuką jest krytykować i rzucać kalumniami w osoby chcące reform i poprawy bytu Skarlandu, a samemu nic nie robiąc. Jestem tu już pewnego czasu i zatrważa mnie bezczynność i znikoma aktywność Szanownego Księcia. Hańbom jest nic nie robić i krytykować tych co chcą działać. Taka jest moja opinia. Więc radzę się wziąć do roboty Wasza Miłość bo tytuły książęce nie są za darmo!
Książę-Kardynał
/-/Don Lorenzo I Pedro de Medici
Obispo de Valencia
infante de Scarlaña
cardenal camarlengo etc, etc.

Offline I. Barraza Quiroz

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 34
« Odpowied� #2 dnia: Pi�tek, 16 Sie 2013, 01:45:43 »
Popieram Jego Eminencje! Skarland pod władzą IOON i JKM Króla Seniora Norberta de Catalan nie zmierza w dobrym kierunku, kierunku mającym na celu dobro narodu i rozwój demokratycznego Skarlandu. Tytuły obligują Wasza Wysokość, obliguja do odpowiedzialnych decyzji, któych brakuje w Skarlandzie od pewnego czasu.
(-) Isabel Barraza Quiroz
Wicekrólowa Estelli Wschodniej

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #3 dnia: Pi�tek, 16 Sie 2013, 01:52:14 »
Jak IOON ma podejmować decyzje mające reformować kraj skoro Andreas do spółki z paroma osobami nie raczy działać tylko sprzedawać się nordyjczykom - dojdą do władzy i Skarland stanie się kolejną prowincją Nordii.

Skarland jest krajem demokratycznym, skoro Andreas i spółka nie chcą rozmawiać z IOON to nie ma dla nich miejsca w Skarlandzie.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline I. Barraza Quiroz

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 34
« Odpowied� #4 dnia: Pi�tek, 16 Sie 2013, 01:53:44 »
Pokazać Waszej Wysokości całą rozmowę z Panem Przewodniczącym?
(-) Isabel Barraza Quiroz
Wicekrólowa Estelli Wschodniej

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowied� #5 dnia: Pi�tek, 16 Sie 2013, 01:56:50 »
Niech Pani pokazuje. Naprawdę zależy Pani na szerzeniu wewnętrznego konfliktu w Królestwie Skarlandu i tworzeniu marionetkowego państwa? Proszę bardzo. My nic nie tracimy, a Pani traci wszystko. Każdy jest jednak kowalem swojego losu. Nikogo do pozostania w Królestwie Skarlandu zmuszać nie będziemy. Nie chce Pani działać i współpracować, tylko woli trzymać Pani stronę tych, którzy wedle przysłowia "Krowa, która duży ryczy daje mało mleka" PROSZĘ BARDZO!

Jeżeli jednak zamierza Pani z Nami współpracować to proszę o odrobinę szacunku i zrozumienia i bez k***a bezsensownych działań uderzających w Królestwo Skarlandu.
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Don Lorenzo de Medici

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 89
    • Status GG
« Odpowied� #6 dnia: Pi�tek, 16 Sie 2013, 02:36:10 »
Więc zapowiada się ciekawy okres w Skarlandzie, lecz bardzo smutny.
Książę-Kardynał
/-/Don Lorenzo I Pedro de Medici
Obispo de Valencia
infante de Scarlaña
cardenal camarlengo etc, etc.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #7 dnia: Pi�tek, 16 Sie 2013, 11:22:51 »
Wasza Książęca Wysokość!

Z całym szacunkiem dla osoby Waszej Książęcej Mości, ale wnioskujemy, że krytykowanie i rzucanie osądami jest jedną z sztandarowych cech pewnej grupy obywateli w tym państwie. Wasza Miłość jako osoba nosząca tytuł książęcy i będąca synem Króla Seniora winien ważyć słowa. Otóż nie sztuką jest krytykować i rzucać kalumniami w osoby chcące reform i poprawy bytu Skarlandu, a samemu nic nie robiąc. Jestem tu już pewnego czasu i zatrważa mnie bezczynność i znikoma aktywność Szanownego Księcia. Hańbom jest nic nie robić i krytykować tych co chcą działać. Taka jest moja opinia. Więc radzę się wziąć do roboty Wasza Miłość bo tytuły książęce nie są za darmo!

Jakoś nie widzę aby Andreas czy Manuel czy kto inny aktywnie działał w IOON aby reformować kraj - nikt się tym tematem od dłuższego czasu nie interesował, Andreas ograniczył się do reprezentacji piłkarskiej i nic po za tym więc obecnego stanu rzeczy winni są de facto wszyscy mieszkańcy Skarlandu.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Ciro Andrés de Catalán

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 39
« Odpowied� #8 dnia: Pi�tek, 16 Sie 2013, 11:52:57 »
Mój brat i ojciec zachowali się zdradziecko, jestem w stanie z nimi utrzymywać kontakty na poziomie prywatnym, ale publicznie są dla mnie ludźmi skreślonymi.
Ciro Andrés de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #9 dnia: Pi�tek, 16 Sie 2013, 12:44:36 »
http://forum.norde.org/viewtopic.php?f=59&t=213

Tak na marginesie. Ja się tutaj nie wypowiem, bo już i tak dużo tutaj się nagadałem.

Natomiast smuci mnie Twoja Ciro opinia poparcia dla Norberta, gdyż sam twierdziłeś "że jedynym zagrożeniem dla Skarlandu jest Norbert" w momencie gdy proponowałem Ci przyłączenie się do rodziny królewskiej.

Co do do działań w IOON, tak się składa że ja , Manuel obok przewodniczącego zrobiliśmy najwięcej, więc wasza krytyka jest bezpodstawna.

To ja żegnam i tych którzy chcą żyć w poukładanej mikronacji zapraszam do Nordii. :)

Pa ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowied� #10 dnia: Pi�tek, 16 Sie 2013, 14:53:37 »
Szanowni Państwo!

Kilka kwestii trzeba wyjaśnić. Niestety dalszy dyskurs nie będzie możliwy, gdyż troje obywateli vel mieszkańców Królestwa Skarlandu zabierających tutaj głos zostało wydalonych z kraju za naruszenie obowiązującego prawa. Mimo tego zabiorę tutaj głos, aby zachować dla potomnych sprostowanie, gdyż wymieniona trójka ma bardzo mylne wyobrażenie o panującej sytuacji.

Jednak po kolei.

Pani Isabel Barraza Quiroz napisała cytuję "Skarland pod władzą IOON i JKM Króla Seniora Norberta de Catalan nie zmierza w dobrym kierunku, kierunku mającym na celu dobro narodu i rozwój demokratycznego Skarlandu." Pani Baraza Quiroz złożyła przysięgę niezbędną do rozpoczęcia prac na rzecz Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego. Niestety później jej brakowało przy sporządzaniu Raportów czy zabieraniu głosu podczas dyskusji na tematy związane z reformą Królestwa Skarlandu. Natomiast działania Pani Isabel zmierzające do oderwania Estelli Wschodniej jak można nazwać? Nie działam na rzecz organu, który ma władzę wykonawczo-ustawodawczą i ma za zadanie odbudować Skarland. Woli wzniecać kolejny wewnętrzny konflikt na ziemiach Skarlandu, poprzez ogłaszanie Aktów Niepodległości Estelii Wschodniej. Pomijam fakt, że została wcześniej Wicekrólową tego regionu i zbytnio nie przyłożyła się do jego rozwoju.

Jego Królewska Wysokość Andreas I - Norbercie ma rację. Akurat Andreas i Manuel byli jednymi z bardziej aktywnych obywateli/mieszkańców w ostatnim czasie w naszej mikronacji. Tak samo kard. Lorenzo de Medici, który przybył z Państwa Kościelnego Rotria. Niestety byli. Coś ich po drodze zgubiło, zapragnęli być osobami najbardziej decyzyjnymi, chcącymi mieć wpływ na kształt Państwa? Nie. Po prostu woleli wzniecić kolejny konflikt wewnętrzny w Królestwie Skarlandu. Tak! Przez te pięć lat Królestwo Skarlandu było i jest kojarzone tylko z jednym - z wewnętrznymi konfliktami wzniecanymi przez ich obywateli. Tutaj spotkaliśmy się z aktem jawnie wykraczającym poza ramy prawodawstwa skarlandzkiego. Otóż Ci Panowie postanowili utworzyć Rząd Emigracyjny w Królestwie Nordii! Jest to zachowanie nieetyczne i niedopuszczalne przez Króla Seniora, pretendenta do tronu oraz przedstawiciela kościoła. W związku z tym te osoby zostały zbanowane i wykluczone ze świadomości skarlandzkiej na czas nieokreślony, może już na zawsze. Niestety czasem tak bywa, że jak jedno jabłko w skrzyni gnije przenosi się to kolejne i tutaj mieliśmy z tym do czynienia. Dlatego biorę za swoje działanie pełną odpowiedzialność. Opróżniam Królestwo Skarlandu ze zgniłych jabłek, by przywrócić mu należyte miejsce na mapie polskich mikronacji wedle założonego planu zgodnego z opublikowanym w czerwcu listem otwartym do IOON.

Wierzę w Skarland. Wierzę w Królestwo. Wierzę w to, że te pięć lat nie zostanie zaprzepaszczonych przez grupę nieodpowiedzialnych ludzi, dla których liczył się własny interes, a nie dobro państwa. Dzisiaj tych ludzi w Królestwie Skarlandu nie ma. I dzisiaj Norbercie oraz Ciro musimy zadbać, aby wykształcić nowe elity polityczne tak! Elity polityczne lojalne Królestwo Skarlandu, bo tego wyraźnie zabrakło wielu mieszkańcom i obywatelom Skarladu. Będzie ciężko, ale jest bardzo wiele pracy do wykonania i myślę, że razem podołamy i uda nam się jeszcze stworzyć mikronację - krainę miodem i mlekiem płynącą, do której wszyscy będą chętnie przybywać.

Powoli działamy dalej. Ze swojej strony deklaruję, że do poniedziałku nałożę poprawki na przygotowane "Raporty" i następnie rozpoczniemy głosowania nad nimi. W dalszej kolejności uporządkujemy do końca forum dyskusyjne, tak abyśmy mogli w przyjemnej aurze poprawiać fundamenty naszego państwa. A dalej? A dalej już wszystko się potoczy samo. Zobaczycie! Królestwo Skarlandu będzie jeszcze państwem do którego o pomoc będą zwracać się inne mikronacje! Potrzeba tylko cierpliwości!

Pozdrawiam,
Francisco Vazquez de Saavedra
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)