Autor W�tek: Buenos días!  (Przeczytany 265 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Cesare Francesco de Medici

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 35
Buenos días!
« dnia: �roda, 28 Sie 2013, 19:08:49 »

Wasza Królewska Mość,
Wasze Królewskie Wysokości,
Wasze Książęce Mości,
Wasze Ekscelencje,
Czcigodni Skarlandczycy!

Laudetur Iesus Christus.
Jestem niezmiernie rad, że wreszcie dane mi było zawitać do drugiej ojczyzny mego Ojca oraz Siostry Królowej. Nie dziwię się Drogiemu Wawrzyńcowi i Eleonorze, że umiłowali tę gorącą ziemię, gdzie każde miejsce przesiąknięte jest jakże bogatą historią (tutaj podzielę się ze wszystkimi, że to jedno z mych zainteresowań). Przybyłem do Was z Państwa Kościelnego Rotria za prośbą Rodziny, aby rozejrzeć się tutaj, a także poznać swoich krewnych. Mam wielkie nadzieje, że połączenie familii naszych wpłynie pozytywnie na odbudowę potęgi Skarlandu oraz zakończenie trwającego tutaj okresu marazmu.

(-) Su Alteza Real y Eminencia
+ César Francisco de Médici Catalán

Starym rotryjskim zwyczajem jest dać podarki na początek znajomości. Zatem, Jego Królewskiej Wysokości Andreasowi chciałbym wręczyć ten wspaniały barokowy zegar, wykonany przez ferrarskich złotników, abyś poznał piękno tejże epoki.

Zaś dla Jego Królewskiej Wysokości Norberta I mam dwie butelki doskonałego toskańskiego wina, które dość długo leżakowało na dnie jednej z książęcych winnic w Palestrinie, aby Twe życie miało tak niepowtarzalny smak jaki ukryty jest w tych karafkach.

Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego
Infant Skarlandzki
Biskup Walencji
Książę Andory

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
Odp: Buenos días!
« Odpowied� #1 dnia: �roda, 28 Sie 2013, 20:10:03 »
Witam Cię drogi wnuku :)

Od razu widzę, że w Twym podpisie wkradł się błąd - zamiast "Calatan" winno być Catalan :)

Bardzo dziękuje za piękny zegar, myślę że ozdobi, któryś z pokojów reprezentacyjnych w mojej posiadłości.

Pozdrawiam i życzę Waszej Książęcej Mości miłego pobytu na gorących skarlandzkich ziemiach.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.