Wniosek o rozwiązanie IOON
Jako, że zbliża się koniec sierpnia, czyli data wyznaczona przeze mnie na koniec prac IOON, która potem została wydłużona przez Regenta.
Jednak wnoszę o rozwiązanie IOON, które poza przedstawieniem stanu faktycznego Skarlanu nic nam nie dało. Jednak i w tych raportach czuć przekłamania. Dlatego w imieniu rządu emigracyjnego wnoszę oficjalnie o rozwiązanie Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego i wnoszę o powołanie Rządu Ratunkowego Skarlandu. Dodatkowo wniosek ten motywuję tym, że samo IOON ma na sobie dość złą opinię w mikroświecie.
Obecna praca IOON skupia się na reformach polityczno-gospodarczo-społecznych oraz na zmianach w rodzie królewskim. Uważam, że kwestie reformy rodu królewskiego należy pozostawić obecnej monarchini, która zajmie się jego rozwojem w klimacie barokowym. Z resztą jak sama Wasza Królewska Wysokość zaproponowała, a ja jak większość obywateli to popieram, bo rodzina Catalan czegoś takiego potrzebuje.
Natomiast jako przedstawiciel rządu emigracyjnego oferuję współpracę w RRS w gałęzi poprawy stosunków międzynarodowych, gdyż w ostatnim czasie dane mi było pozyskać kilka ciekawych i liczących się znajomych w mikroświecie. Uważam to za podstawę do odbudowy pozycji międzynarodowej Skarlandu, która w moim mniemaniu ma bardzo duże znaczenie.
Oraz stworzyć drugą gałąź RRS funkcjonującą jako organ o nazwie - Reformy polityczno-społeczne, który zajmie się takimi sprawami jak - fundament prawny oraz stworzy podstawowe wymogi wobec obywatela. Tutaj dowodzenie powinien przejąć Hrabia Saavedra i zrealizować swoje pomysły.
Na chwilę obecną te dwie płaszczyzny są najważniejsze i nad nimi trzeba się skupić. Gospodarką zajmie się w przyszłości, zaś dbanie o dobro Domu Catalan to obowiązek całej rodziny i te rzeczy powinny zostać omówione na najbliższym zjeździe Wspólnoty Catalan.
I najważniejsze. Szefem Rządu Ratunkowego Skarlandu powinna być Królowa Skarlandu, którą będą reprezentować powołani przez nią wicepremierzy. Uważam, że do tego potrzebne jest, mam nadzieje, neutralna pozycja Królowej Skarlandu.