Autor W�tek: Wniosek o rozwiązanie IOON  (Przeczytany 629 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
Wniosek o rozwiązanie IOON
« dnia: �roda, 28 Sie 2013, 23:37:46 »
Wniosek o rozwiązanie IOON

Jako, że zbliża się koniec sierpnia, czyli data wyznaczona przeze mnie na koniec prac IOON, która potem została wydłużona przez Regenta.

Jednak wnoszę o rozwiązanie IOON, które poza przedstawieniem stanu faktycznego Skarlanu nic nam nie dało. Jednak i w tych raportach czuć przekłamania. Dlatego w imieniu rządu emigracyjnego wnoszę oficjalnie o rozwiązanie Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego i wnoszę o powołanie Rządu Ratunkowego Skarlandu. Dodatkowo wniosek ten motywuję tym, że samo IOON ma na sobie dość złą opinię w mikroświecie.

Obecna praca IOON skupia się na reformach polityczno-gospodarczo-społecznych oraz na zmianach w rodzie królewskim. Uważam, że kwestie reformy rodu królewskiego należy pozostawić obecnej monarchini, która zajmie się jego rozwojem w klimacie barokowym. Z resztą jak sama Wasza Królewska Wysokość zaproponowała, a ja jak większość obywateli to popieram, bo rodzina Catalan czegoś takiego potrzebuje.

Natomiast jako przedstawiciel rządu emigracyjnego oferuję współpracę w RRS w gałęzi poprawy stosunków międzynarodowych, gdyż w ostatnim czasie dane mi było pozyskać kilka ciekawych i liczących się znajomych w mikroświecie. Uważam to za podstawę do odbudowy pozycji międzynarodowej Skarlandu, która w moim mniemaniu ma bardzo duże znaczenie.

Oraz stworzyć drugą gałąź RRS funkcjonującą jako organ o nazwie - Reformy polityczno-społeczne, który zajmie się takimi sprawami jak - fundament prawny oraz stworzy podstawowe wymogi wobec obywatela. Tutaj dowodzenie powinien przejąć Hrabia Saavedra i zrealizować swoje pomysły.

Na chwilę obecną te dwie płaszczyzny są najważniejsze i nad nimi trzeba się skupić. Gospodarką zajmie się w przyszłości, zaś dbanie o dobro Domu Catalan to obowiązek całej rodziny i te rzeczy powinny zostać omówione na najbliższym zjeździe Wspólnoty Catalan.

I najważniejsze. Szefem Rządu Ratunkowego Skarlandu powinna być Królowa Skarlandu, którą będą reprezentować powołani przez nią wicepremierzy. Uważam, że do tego potrzebne jest, mam nadzieje, neutralna pozycja Królowej Skarlandu.

(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Doña Leonor Catalina de Médici

• Rodzina Królewska
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 540
    • Status GG
Odp: Wniosek o rozwiązanie IOON
« Odpowied� #1 dnia: �roda, 28 Sie 2013, 23:57:32 »
Wasza Królewska Wysokość,

Wasz wniosek został pozytywnie rozpatrzony, o czym zawarłyśmy w Naszym orędziu do Narodu. Dziękujemy za inicjatywę, Jaką Wasza Królewska Wysokość wykazała w tej sprawie. Dalsze szczegóły pozostawiamy do uzgodnienia.

Z wyrazami szacunku i estymy,
Doña Leonor Catalina de Médici - Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 897
  • Król Senior
« Odpowied� #2 dnia: Czwartek, 29 Sie 2013, 00:00:09 »
Wasza Królewska Wysokość

Bardzo dziękuje za przychylenie się do wniosku. Uważam, że to duży krok do poprawy opinii o naszym narodzie.

(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #3 dnia: Sobota, 31 Sie 2013, 14:50:55 »
Rząd emigracyjny zaczyna się panoszyć - Andreasie powinieneś stanąć przed trybunałem stanu i zostać wydalony. Nie popieram tej decyzji dlatego opuszczam Skarland.

Wolna amerykanka, działanie pod własne widzi mi się i bez konsultacji z kim kolwiek - nie spodziewałem się tego po Waszej Królewskiej Mości.

Działanie pod dyktando pseudo rządu emigracyjnego i zapewne państw Rady chluby temu państwu nie przynosi i nie przyniesie.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowied� #4 dnia: Sobota, 31 Sie 2013, 16:28:25 »
Rząd emigracyjny zaczyna się panoszyć - Andreasie powinieneś stanąć przed trybunałem stanu i zostać wydalony. Nie popieram tej decyzji dlatego opuszczam Skarland.

Wolna amerykanka, działanie pod własne widzi mi się i bez konsultacji z kim kolwiek - nie spodziewałem się tego po Waszej Królewskiej Mości.

Działanie pod dyktando pseudo rządu emigracyjnego i zapewne państw Rady chluby temu państwu nie przynosi i nie przyniesie.

Norbercie! Jestem tutaj w sposób zdecydowany wyrazić dla Ciebie poparcie, a właściwie dlatego co napisałeś wyżej. Dla mnie ta sytuacja jest bardzo dziwna, wręcz anormalna - człowiek, który dokonuje zdrady stanu dostaje w niewyjaśnionej do końca kwestii zgodę na wjazd na terytorium Królestwa Skarlandu i składa jakieś wnioski o likwidację legalnej władzy ustawodawczo-wykonawczej i powołaniu nowej, a tymczasem próbie wpłynięcia na nie do końca akceptowalne władze królewskie przez niektóre państwa mikronacyjne. Czuję, że mamy do czynienia z zawłaszczeniem sobie Królestwa Skarlandu przez obce państwa i doprowadzenie go do totalnego skraju, by móc umożliwić obcym narodom przejęcie ziem i dorobku historycznego Skarlandu.

Na to zgody nie będzie, a decyzję o rozwiązaniu IOON uważam za nie ważną!
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Don Lorenzo de Medici

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 89
    • Status GG
« Odpowied� #5 dnia: Sobota, 31 Sie 2013, 16:42:54 »
Wasza Ekscelencjo.

Zgoda Waszej Ekscelencji w twej gestii nie jest potrzebna, Jej Królewska Mość użyła wszelkich praw konstytucyjnych jakie jej przysługują. Jak mówiłem wcześniej władza monarsza nie uznaje władzy Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego, a IOON nie stoi w wyżej w hierarchii prawa, ani nad osobą monarchy. Jej Królewska Mość zgodnie z konstytucją powołała stan wyjątkowy oraz rozwiązała Kortezy Generalne, ponieważ obecna sytuacja państwa jest w opłakanym stanie i nie ma organów, które mogły by efektownie sprawować władzę w imieniu monarchy na teranie Królestwa Skarlandu. Jej Królewska Mość już w swym orędzi zapowiedziała plan działania jaki przewiduje. A konstytucja Królestwa Skarlandu została skopiowana i zabezpieczona by jej teść nie uległa jakimkolwiek modyfikacją ze strony przeciwników reform. Sadzę, że czas rozprawić się z tu panującą samowolą. Obecnie w okresie stanu wyjątkowego nie ma osoby wyżej niż monarcha, który jest też zwierzchnikiem armii, każda niesubordynacja będzie karana surowo.
Książę-Kardynał
/-/Don Lorenzo I Pedro de Medici
Obispo de Valencia
infante de Scarlaña
cardenal camarlengo etc, etc.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #6 dnia: Sobota, 31 Sie 2013, 23:37:01 »
Monarcha nie może wprowadzić stanu wyjątkowego bez wiedzy władz centralnych, nie może rozwiązać parlamentu od tak ani odwołać rządu bez zgody rządu.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 286
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowied� #7 dnia: Niedziela, 1 Wrz 2013, 01:14:40 »
Monarcha nie może wprowadzić stanu wyjątkowego bez wiedzy władz centralnych, nie może rozwiązać parlamentu od tak ani odwołać rządu bez zgody rządu.

Norbercie! Pisałem Ci wielokrotnie, abyś nie podejmował decyzji, które wprowadzą w Skarlandzie chaos. Ten chaos trzeba teraz posprzątać, niestety nie obywa się bez rozlewu krwi, to trudny i ciężki czas dla Skarlandu, ale wierzę, że uda się go rozgonić i odbudować nasze państwo, takie jakie je wspólnie widzieliśmy. Bardzo mnie niepokoi to, że nadal nie widzisz jak szkodliwy dla Skarlandu był i jest Andreas I - wystarczy przeczytać jego ostatni Dekret Rodowy umieszczony w Dzienniku Praw w Królestwie Nordii, pozbawiający Ciebie i Twoich dzieci sukcesji do tronu. To co oni wyczyniają jest naprawdę bardzo nierozsądne i mądre, ale cóż można oczekiwać od człowieka, który jest pozbawiony jakiejkolwiek wiedzy dotyczącej prowadzenia mikronacji, a właściwie posiadania takiej władzy, która umożliwi odbudowę Skarlandu. Dla nich to była tylko zabawa "fun", dla mnie Skarland to coś więcej - to pasja, w której chcę się po pracy realizować. ;)
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Piotr Konstanty Petrowicz

• Gość Zagraniczny
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 103
« Odpowied� #8 dnia: Niedziela, 1 Wrz 2013, 18:54:07 »
Panie hrabio, nie wiem czy uda się cokolwiek odbudować bez obywateli. Królestwo Skarlandu opustoszało, Ci co nie zostali wygnani, sami opuścili kraj. Wojna domowa do której doprowadził spór o sukcesję do tronu, zniszczyła nie tylko rodzinę królewską, ale i całe Królestwo Skarlandu. Teraz potrzebne będzie wiele wysiłku i zabiegów by przyciągnąć nowych mieszkańców i obywateli, którzy podejmą ten trud. Samemu będzie niestety trudno cokolwiek zrobić. Skarlandowi potrzebny jest pokój, tymczasem wokół widać jedynie pożogę i zniszczenie. Smuci mnie to co się stało i to co się dzieje, bo Skarland był Agurii zawsze bardzo bliski.
Piotr Konstanty Petrowicz Catalan

Offline Don Carlos de Molina

• Mieszkaniec
  • **
  • Wiadomo�ci: 37
« Odpowied� #9 dnia: Niedziela, 1 Wrz 2013, 19:14:07 »
Ja jestem nowy :)