Wasze Ekscelencje!
Zaznaczmy na początku, że mapa przygotowana przez osoby nad nimi pracujące dopracowały ją w jak najlepszy sposób wyłącznie na swoje potrzeby. Jedynym państwem, które nazwijmy to - "jest zaktualizowane" to nie inaczej jak Republika Francji (zaznaczone miasta plus stolica). Pomijam fakt, że nie umieszczono Królestwa Agurii oraz Wicekrólestwa Białogóry, a Estellę Wschodnią zaznaczono jako oddzielne państwo. Dla mnie ta mapa to jedynie interes kilku państw, które stworzyły sobie quasi-kontynent i w ramach tych kilku państw chcą wyznaczać zasady obowiązujące inne państwa na kontynencie. Mojej zgody jako Kanclerza Królewskiego nie będzie na tego typu politykę. Mapa przygotowana przez JKW Norberta I Catalana jest pełna profesjonalizmu i przede wszystkim stoi na wysokim poziomie jakości i zawartości i to ona powinna być dla mnie oficjalną mapą Vaarlandu. Jeżeli Norbert zrobi z niej mapę interaktywną to tak naprawdę mamy do czynienia z jednym faktem, że Królestwo Skarlandu powinno być zupełnie w innym miejscu, aniżeli w tym, w którym się obecnie znajduje

.