Liczba postów: 76
Liczba wątków: 23
Reputacja:
6
Mieszkam w: Lemberg
Wracając do tematu... Czy ktoś ma jakieś propozycje odnośnie sądownictwa? Jeśli tak to proszę je przedstawić, jeśli nie to proponuje przejść do głosowania.
Sławetny Pan
Jan Dagobard von Maikowski
Członek Rady Nadzwyczajnej, Minister Spraw Zagranicznych, Książę Vandalii w Imperium Skarlandu.
![[Obrazek: large.wqcljzxedu3ltglk.jpeg]](http://www.phototive.com/uploads/430/27295/large.wqcljzxedu3ltglk.jpeg)
Liczba postów: 39
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Mieszkam w: Sarajevo
Gospodine von Maikowski, zgadzam się co do tego, że trudne sytuacje wymagają podjęcia trudnych decyzji. Sytuacja obecna Naszej Monarchii niewątpliwie do takich się zalicza. Niemniej, czułbym się spokojniej, gdyby istniał jakiś organ, który choć w części przypominałby judykaturę. Moim zdaniem, powinniśmy powołać jednoinstancyjny Sąd Najwyższy, centralny dla wszystkich części Monarchii, który nie tylko zajmowałby się przestrzeganiem prawa, ale też rozwiązywaniem praw cywilnych, karnych i gospodarczych, rejestracją firm i spółek, zgodności aktów prawnych i umów międzynarodowych z tymczasową Ugodą itp. Na chwilę obecną w skład Sądu zasiadałby członek Rady Najwyższej odpowiedzialny za politykę wewnętrzną Monarchii. Oczywiście, wraz z wprowadzeniem nowej Ugody kompetencje Sądu uległyby poszerzeniu. Postaralibyśmy się także o powołanie kodeksów z prawdziwego zdarzenia.
Co Panowie o tym sądzą?
Liczba postów: 76
Liczba wątków: 23
Reputacja:
6
Mieszkam w: Lemberg
26-03-2016, 12:43 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-03-2016, 12:44 AM przez Jan von Maikowski.)
Ja podpisuje się obiema rękami pod wypowiedzią Herr Barbareza. Jeśli inni także wyrażą aprobatę mogę spisać stosowną poprawkę.
Sławetny Pan
Jan Dagobard von Maikowski
Członek Rady Nadzwyczajnej, Minister Spraw Zagranicznych, Książę Vandalii w Imperium Skarlandu.
![[Obrazek: large.wqcljzxedu3ltglk.jpeg]](http://www.phototive.com/uploads/430/27295/large.wqcljzxedu3ltglk.jpeg)
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 10
Reputacja:
4
Mieszkam w: Olmütz
Pochodzę z: Teschen
jurystą nie jestem ale brzmi to logicznie ! za !