| Zapytanie o ideologię -
Dodane dnia 24-06-2008 22:04 |
|
Matthias Schuft szer. Ludwik Matthias Schuft de Bourbon Piko Żen
   aktywista
| 
Data rejestracji: 01.05.08
 |
|
Chciałem się zapytać o pewną kwestię, jak nasza ideologia tutaj WRE widzi kontakty obywatela WRE z monarchofaszystami. Ostatnio towarzysz Yareah podjął się stanowiska rządowego w monarchofaszystowskim kraju, co jest oczywiście haniebne, ale chodzi mi dokładniej o zwykłe kontakty z monarchofaszystami. Czy może istnieć takowa przyjaźń, czy ona musi wyglądać jak zawarty pokój po wojnie 30-letniej, kiedy oba znienawidzone obozy nie mogły porozumieć się w jednym miejscu i musieli pomiędzy sobą wysyłać posłańca? Czy kontakty z monarchofaszystami są karalne i haniebne? Chodzi mi tutaj o kontakty z moją rodziną która zdecydowanie zalicza się jeszcze do monarchofaszystów oraz znajomi z przed mojej metamorfozy.
Wieś górą! |
GG:   |
| RE: Zapytanie o ideologię -
Dodane dnia 24-06-2008 23:36 |
|
Faron chor. prof. niezwycz. Maciej Faron Gnomin
    budowniczy Gnomii Ludowej
| 
Data rejestracji: 05.02.08
 |
|
Wydaje mi się, że można a raczej powinna się mieć przyjaciół po drugiej stronie. 
Pozdrawiam,
(-)st. szer. prof. niezwycz. Maciej Faron |
 |
Dodane dnia 24-06-2008 23:42 |
|
Yaraeh szer. Yaraeh Euskadi Almera Zachodnia
  zasłużony działacz ludowy
| 
Data rejestracji: 21.03.08
 |
|
Kraj jest niesamowicie monarchofaszystowski.
Działa obieralna Izba Poselska, niedługo Kanclerz także będzie obieralny.
Panuje swoboda wypowiedzi oraz wolność myśli.
Nawet JKM nie korzysta zwyczajowo ze swoich uprawnień. |
 |
Dodane dnia 25-06-2008 00:13 |
|
Bonawentura płk prof. zwycz. Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Furst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych Piko Żen
   Deputowany do Rady Niewysokiej
  Rząd Ludowy
Sędzia Sądu Ludowego
    Prezydent RL WRE Odznaczenia:
| 
Data rejestracji: 22.11.06
 |
|
Tow. Yareh! Primo, Sarmacja nie uznaje wolnej Gnomii, więc ex officio jest monarchofaszystowska. Secundo, rządzą tam osobnicy pokroju doktora Kedara, autora kultowego hasła m-f "Konstytucja jest niezgodna z konstytucją." Tertio, działa tam cenzura wypowiedzi i niedawno obecny kanclerz został obłożony mandatem karnym w wysokości 20 lt, który został ściągnięty z konta organizacji społecznej. Quatro, ważne jest łamanie praw i wolności w pojedyńczych przypadkach. Jeżeli władza ludowa złamie prawa i wolności, będę pierwszym emigrantem.
Co do meritum tematu, przyjaźń z monarchofaszystami jest niebezpieczna i niezalacena, aczkolwiek nie jest zła sama w sobie. Z monarchofaszystami można przyjaźnić, gdy są siłą roboczą w Gnomonie.
Tow. Schuft, nie przyłożyliście łopaty do budowy Centrum Lotów Kosmicznych im. Lotników Zongiańskich ani nie próbowaliście napisać pracy w IZP. To ważne narzędzia terapeutyczne.
kaprallissimus Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Fürst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych
Führer des Bundes der Gnomischen Adel
Konsument Gorzelni im. Miltona Friedmana |
 |
Dodane dnia 25-06-2008 00:31 |
|
Matthias Schuft szer. Ludwik Matthias Schuft de Bourbon Piko Żen
   aktywista
| 
Data rejestracji: 01.05.08
 |
|
Co do IZP to zamierzam napisać jakąś pracę magisterską, tylko brak weny i tematu 
PS
A co do Gnomonu nie wiem jak ruszyć, bo łowić monarchofaszystów nie mogę, bo domów mieszkalnych nie mam, ani nie mogę kupić takich parceli bo kasy brak, jest gdzieś jakiś poradnik do tego? 
Wieś górą!
Edytowane przez Matthias Schuft dnia 25-06-2008 00:33 |
Dodane dnia 25-06-2008 00:51 |
|
Waldemaria gen. płk mgr Waldemaria Depa-Zboynitzki de Pierdzimączka Wałbrzych
   Deputowany do Rady Niewysokiej
  Rząd Ludowy
  Członek Sztabu Generalnego
     Matka Narodu Gnomiego Odznaczenia:
| 
Data rejestracji: 20.11.06
 |
|
Matthias Schuft napisał/a:
Co do IZP to zamierzam napisać jakąś pracę magisterską, tylko brak weny i tematu
PS
A co do Gnomonu nie wiem jak ruszyć, bo łowić monarchofaszystów nie mogę, bo domów mieszkalnych nie mam, ani nie mogę kupić takich parceli bo kasy brak, jest gdzieś jakiś poradnik do tego? 
Oczywiście - link do instrukcji znajduje się na stronie głównej GNOMON-a, oto on:
../gnomon/?a=info
Żeby rozpocząć działalność produkcyjną, polecam złożenie wniosku do Kasjera Ludowego WRE po zalogowaniu się do GNOMON-a, w dziale SUBSYDIA.
Przysługuje wam subsydium na działalność gospodarczą, na które składa się dotacja pieniężna wysokości 50 rb oraz parcela mieszkaniowa, na której można przetrzymywać do 15 monarchofaszystów. Parcelę rolniczą albo przemysłową, niezbędną do uruchomienia produkcji, możecie nabyć za dotację pieniężną - w razie potrzeby mogę wam, jako Matka Narodu Gnomiego, sprzedać którąś ze swoich po bardzo preferencyjnej cenie :-)
Muszę napisać poradnik dla nowych użytkowników GNOMON-a. Nawiasem mówiąc, radził mi to pewien monarchofaszysta - to w nawiązaniu do waszego pytania z początku wątku :-)
PS. A propos parceli - wasza miejscowość, Bohaterska Wieś Piko Żen - oferuje znaczne zniżki przy zakupie parceli. Proszę się podpytać tow. Kaprallissimusa.
Czuj, czuj!
gen. płk mgr Waldemaria Depa-Zboynitzki de Pierdzimączka

Edytowane przez Waldemaria dnia 25-06-2008 00:57 |