| WinkTown. -
Dodane dnia 05-04-2008 22:58 |
|
Bonawentura płk prof. zwycz. Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Furst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych Piko Żen
   Deputowany do Rady Niewysokiej
  Rząd Ludowy
Sędzia Sądu Ludowego
    Prezydent RL WRE Odznaczenia:
| 
Data rejestracji: 22.11.06
 |
|
Podjąłem rozmowy z WinkTown nt. siostrzenia.
www.mw.propl.eu - adres
Nadal ćwiczę z moja druzyną, więc jestem nieludzko zmęczony po przeczołganiu ich dobre parę kilomentrów w stronę Piździgrodu.
kaprallissimus Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Fürst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych
Führer des Bundes der Gnomischen Adel
Konsument Gorzelni im. Miltona Friedmana |
 |
| RE: WinkTown. -
Dodane dnia 05-04-2008 23:45 |
|
Waldemaria gen. płk mgr Waldemaria Depa-Zboynitzki de Pierdzimączka Wałbrzych
  Rząd Ludowy
  Członek Sztabu Generalnego
     Matka Narodu Gnomiego Odznaczenia:
| 
Data rejestracji: 20.11.06
 |
|
|
Bonawentura napisał/a:Podjąłem rozmowy z WinkTown nt. siostrzenia.
Od razu siostrzenia? Ja bym na razie zaczęła po prostu o nawiązania stosunków, a o ewentualnym siostrzeniu można pomyśleć później, w razie gdyby nasze stosunki układały się szczególnie dobrze.
Czuj, czuj!
gen. płk mgr Waldemaria Depa-Zboynitzki de Pierdzimączka
 |
GG:   |
Dodane dnia 05-04-2008 23:59 |
|
Bonawentura płk prof. zwycz. Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Furst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych Piko Żen
  Rząd Ludowy
Sędzia Sądu Ludowego
| 
 |
|
Jestem szczerze przekonany, że będą.
kaprallissimus Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Fürst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych
 |
Dodane dnia 06-04-2008 13:04 |
|
  Rząd Ludowy
| 
 |
|
|
Bonawentura napisał/a:
Jestem szczerze przekonany, że będą.
Ja też, ale mimo wszystko nie jestem przekonana, czy należy tak od razu, na wstępie nadawać im taką samą rangę, co stosunkom z Wandystanem czy Morvanem. Moim zdaniem status „państwa siostrzanego” jest szczególny i powinniśmy go zarezerwować dla najważniejszych partnerów strategicznych. Na obecnym etapie wystarczy chyba po prostu nawiązać stosunki dyplomatyczne i współpracę.
Czuj, czuj!

Edytowane przez Waldemaria dnia 06-04-2008 13:06 |
Dodane dnia 06-04-2008 23:19 |
|
  Rząd Ludowy
Sędzia Sądu Ludowego
| 
 |
|
Matko Narodu!
W WinkTown widzę potencjał, który może uczynić ich naszym najważniejszym strategicznym partnerem. Ich entuzjazm jest porównywalny tylko do szybkości ich ewolucji, aczkolwiek warto by było podszkolić ich w kulturze ogólnej (mam pewien pomysł z tym związany).
Z tego powodu uważam, że warto by było umożliwić swobodne działanie i nam, i im w naszych państwach.
Zresztą, zobaczie:
W wyniku długotrwałej izolacji mieszkańcy Wolnego Miasta WinkTown opracowali swój własny kalendarz. Kalendarz gregoriański różni się tym od winkowego że jest opóźniony w stosunku do niego o 237 lat. Jaki jest tego powód? Winkowie nie uznają narodzin Jezusa Chrystusa za początek Nowej Ery, a odkrycie przez Talezjusza Dogusa zastosowania ogórków jako zakąski do wina. Choć po prawdzie jego odkrycie przyjeło się dopiero po tym jak na świecie zapanowała moda na wódkę...
Stoi to na zdecydowanie koszernym poziomie.
 |
Dodane dnia 07-04-2008 11:15 |
|
  Rząd Ludowy
| 
 |
|
Bonawentura napisał/a:
Winkowie nie uznają narodzin Jezusa Chrystusa za początek Nowej Ery, a odkrycie przez Talezjusza Dogusa zastosowania ogórków jako zakąski do wina. Choć po prawdzie jego odkrycie przyjeło się dopiero po tym jak na świecie zapanowała moda na wódkę...
Widać, mają tam tęgie głowy. Jestem pewna, że będziemy świadkami niejednej błyskotliwej kariery paranaukowej Winków w IZP!
A czy znane są zapatrywania Winków na korzystanie np. ze wspólnej listy dyskusyjnej?
Czuj, czuj!

Edytowane przez Waldemaria dnia 07-04-2008 11:17 |