| Mój Rząd Ludowy i jego program -
Dodane dnia 16-05-2008 19:54 |
|
Bonawentura płk prof. zwycz. Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Furst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych Piko Żen
   Deputowany do Rady Niewysokiej
  Rząd Ludowy
Sędzia Sądu Ludowego
    Prezydent RL WRE Odznaczenia:
| 
Data rejestracji: 22.11.06
 |
|
Towarzysze! Gnomia dąży ku lepszemu jutru i po wyborach będzie kierowała przez nowy klasyczny rząd ludowy.
Chciałbym, by pod moim ewentualnym przewodnictwem Gnomia szybciej osiągnęła lepsze jutro.
Osobiście wraz z prof. Neonilą Szeszenią-Dąbrowską kierowałbym Komitetem ds. Wojny z Monarchofaszystami oraz o Styl. Zajmowałby się on niesieniem Przybyła i Wandy poza granice naszego kraju. Zgadzam się z tow. Romano, że potencjalnymi celami rewolucji ludowej moga byc Brugia czy Al-Rajn. Należy też nieść ogień rewolucji do naszych młodszych braci w Wandzie, Winków.
Matce Narodu zaproponuję objęcie przewodnictwa Komitetu ds. Gospodarki Ludowej. GNOMON zbiera pochwały z różnych stron i trzeba wciąż pracować nad jego ulepszeniem.
Tow. Faron mówił, że ma pomysł na promocję WRE. Powierzyłbym mu Komitet ds. Propagandy i Rozbudzania Patriotycznego. Jego zadaniem byłoby kontaktowanie się ze świeżymi, potencjalnymi i zaspanymi Gnomami.
Tow. Romano jest pełen zapału i pomysłów. Nie może zabraknąć go w RL. Mam nadzieję, że zgodziłby się objąć Komitet Kontroli i Koordynacji Czynu Społecznego. Należałaby do niego wyszukiwanie pomysłów godnych poparcia pomysłów i kierowania aktywnych osób do ich realizacji. Myślę, że chętnie poprowadziłby też Podkomitet ds. Nowych Nazw Gnomich. Okupant scholandzki nie pozostawił po sobie nazewnictwa gór, rzek, jezior i innych obiektów.
Tow. Romano i jego ogromna wiedza przydałyby się przy kierowaniu Komitetem ds. Współpracy z Siostrpaństwami.
Mam nadzieję, że tow. gen. płk. Groń-Kapiszon obejmie przewodnictwo Komitetu ds. Organizacji GAR w Warunkach Demokracji Wojskowej. Przede wszystkim powinna być jasne, kto rządzi jaką jednostką.
Tow. Hanna Koguta zgodziła się objąć przewodnictwo Komitetu ds. Lewych Przyczłapników do Bulbatora i Sznurka do Snopowiązałki. Walczyłby on z demonizacją tych urządzeń w szerokich masach ludowych.
kaprallissimus Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Fürst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych
Führer des Bundes der Gnomischen Adel
Konsument Gorzelni im. Miltona Friedmana |
 |
| RE: Mój Rząd Ludowy i jego program -
Dodane dnia 16-05-2008 20:05 |
|
Bonawentura płk prof. zwycz. Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Furst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych Piko Żen
  Rząd Ludowy
Sędzia Sądu Ludowego
    Prezydent RL WRE Odznaczenia:
| 
Data rejestracji: 22.11.06
 |
|
Gwoli uzupełnienia: do polityki zagranicznej dodałbym otwieranie pierwszych ambasad. I zastanowiłby się też nad kontaktami z Arakhopolis.
kaprallissimus Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Fürst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych
Führer des Bundes der Gnomischen Adel
Konsument Gorzelni im. Miltona Friedmana |
 |
Dodane dnia 17-05-2008 12:20 |
|
Faron chor. prof. niezwycz. Maciej Faron Gnomin
    budowniczy Gnomii Ludowej
| 
Data rejestracji: 05.02.08
 |
|
Wydaje m i się, że kontakt z Arakhopolis będzie możliwy dopiero po zakończeniu (niepotrzebnej) wojny z UKZT. 
Pozdrawiam,
(-)st. szer. prof. niezwycz. Maciej Faron |
 |
Dodane dnia 17-05-2008 12:20 |
|
GronKapiszon gen. płk mgr Michał Maria Groń-Kapiszon Wałbrzych
  Członek Sztabu Generalnego
| 
Data rejestracji: 20.11.06
 |
|
Dobre, dobre. Popieram słuszną linię naszego niewysokiego Rządu.
gen. płk. Michał Maria Groń-Kapiszon
Dowódca 2. Korpusu GAR |
GG:   |
Dodane dnia 17-05-2008 12:41 |
|
Waldemaria gen. płk mgr Waldemaria Depa-Zboynitzki de Pierdzimączka Wałbrzych
  Rząd Ludowy
     Matka Narodu Gnomiego Odznaczenia:
| 
 |
|
|
GronKapiszon napisał/a:
Dobre, dobre. Popieram słuszną linię naszego niewysokiego Rządu.
To dopiero propozycja programu, czyli kampania wyborcza na prezydenta 
Polecam lekturę konkurencyjnego programu tow. Romano Porfavora.
Czuj, czuj!
gen. płk mgr Waldemaria Depa-Zboynitzki de Pierdzimączka
 |
Dodane dnia 17-05-2008 12:57 |
|
GronKapiszon gen. płk mgr Michał Maria Groń-Kapiszon Wałbrzych
| 
 |
|
A to przepraszam. Właśnie wróciłem z urlopu.
gen. płk. Michał Maria Groń-Kapiszon
Dowódca 2. Korpusu GAR |