Gnomia Encyklopedia Powszechna -
Dodane dnia 07-07-2008 19:33
Faron chor. prof. niezwycz. Maciej Faron Gnomin budowniczy Gnomii Ludowej
Towarzysze,
wpadłem na pewien prosty pomysł, ułatwiający znaczenie życie tym nowym jak i starym i doświadczonym mieszkańcom naszego cudownego kraju.
Chodzi o Gnomią Encyklopedie Powszechną. Całość mogłaby stać chociaż na skrypcie Media Wiki. Encyklopedia zawierałaby w swoich hasłach m.in. znane postacie w Gnomii, daty, pojęcia ze slangu mikronacyjnego, informacje nt. geografii, prawa, czy też władzy etc.
Czy byłby ktoś chętny do pomocy przy współtworzeniu tego projektu? ;-)
Pozdrawiam,
(-)st. szer. prof. niezwycz. Maciej Faron
RE: Gnomia Encyklopedia Powszechna -
Dodane dnia 07-07-2008 19:43
Waldemaria gen. płk mgr Waldemaria Depa-Zboynitzki de Pierdzimączka Wałbrzych Deputowany do Rady Niewysokiej Rząd Ludowy Członek Sztabu Generalnego Matka Narodu Gnomiego Odznaczenia:
Faron napisał/a:
Towarzysze,
wpadłem na pewien prosty pomysł, ułatwiający znaczenie życie tym nowym jak i starym i doświadczonym mieszkańcom naszego cudownego kraju.
Chodzi o Gnomią Encyklopedie Powszechną. Całość mogłaby stać chociaż na skrypcie Media Wiki. Encyklopedia zawierałaby w swoich hasłach m.in. znane postacie w Gnomii, daty, pojęcia ze slangu mikronacyjnego, informacje nt. geografii, prawa, czy też władzy etc.
Mam nawet gotowy skrypt obsługujący słownik, ale...
Może lepiej po prostu stworzyć odpowiednie artykuły w Micropedii, zamiast mnożyć byty? Ja już napisałam ogólny artykuł o Gnomii, można napisać biogramy mieszkańców, parę słów o gnomiej geografii, o gospodarce, o kulcie Wielkiej dżżownicy, o Instytucie Zjawisk Paranormalnych itp., itd.
Tak a propos - od dłuższego czasu - z przerwami - pracuję też nad dziejami Gnomii. Mam prawie gotową historię Narodu Gnomiego, jak skończę możemy poddać ją debacie publicznej a następnie - z uwzględnieniem ewentualnych poprawek - zatwierdzić ją w referendum powszechnym jako wersję historii zgodną z poczuciem sprawiedliwości dziejowej i społecznej i opublikować na stronach Gnomii.
Czuj, czuj!
gen. płk mgr Waldemaria Depa-Zboynitzki de Pierdzimączka
GG:
RE: Gnomia Encyklopedia Powszechna -
Dodane dnia 07-07-2008 19:46
Faron chor. prof. niezwycz. Maciej Faron Gnomin budowniczy Gnomii Ludowej
Waldemaria napisał/a:
Faron napisał/a:
Towarzysze,
Mam nawet gotowy skrypt obsługujący słownik, ale...
Może lepiej po prostu stworzyć odpowiednie artykuły w Micropedii, zamiast mnożyć byty? Ja już napisałam ogólny artykuł o Gnomii, można napisać biogramy mieszkańców, parę słów o gnomiej geografii, o gospodarce, o kulcie Wielkiej dżżownicy, o Instytucie Zjawisk Paranormalnych itp., itd.
Tak a propos - od dłuższego czasu - z przerwami - pracuję też nad dziejami Gnomii. Mam prawie gotową historię Narodu Gnomiego, jak skończę możemy poddać ją debacie publicznej a następnie - z uwzględnieniem ewentualnych poprawek - zatwierdzić ją w referendum powszechnym jako wersję historii zgodną z poczuciem sprawiedliwości dziejowej i społecznej i opublikować na stronach Gnomii.
Ma Towarzyszka raczej rację. ;-) Co do Waszych dziejów Gnomii to już nie mogę doczekać się publikacji!
Pozdrawiam,
(-)st. szer. prof. niezwycz. Maciej Faron
Edytowane przez Faron dnia 07-07-2008 19:47
Skocz do forum:
Oceny
Dodawanie ocen dostępne tylko dla zalogowanych mieszkańców WRE.
Proszę się zalogować lub zarejestrować, żeby móc dodawać oceny.
Brak ocen.
Logowanie
Nie mieszkasz jeszcze w Wolnej Gnomii? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.