| Obwieszczenie Prezydenta RL o zarządzeniu wyborów -
Dodane dnia 04-08-2008 12:42 |
|
RomanoPorfavor ppłk kontriesor Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor Gnomin
  Rząd Ludowy
  Członek Sztabu Generalnego Odznaczenia:
| 
Data rejestracji: 20.11.06
 |
|
|
Obwieszczenie Prezydenta RL o zarządzeniu wyborów
Art. 1
Na podstawie Rozkazu Tymczasowej Rady Niewysokiej nr 1 r11; Ordynacja
wyborcza zarządzam wybory do Rady Niewysokiej.
Art. 2
Termin zgłaszania kandydatur określa się na dni od 4 do 8 sierpnia.
Termin wyborów określa się na dni od 9 do 11 sierpnia.
Art. 3
Niniejsze postanowienie wchodzi w życie w momencie ogłoszenia.
Tutaj bądź na LD można zgłaszać kandydatury.

|
 |
| RE: Obwieszczenie Prezydenta RL o zarządzeniu wyborów -
Dodane dnia 04-08-2008 13:59 |
|
Hamerajt mjr mgr Trotyliusz Gustaw Hamerajt Fraternit le Przyczłapek-Czerstwy Przemysławoprzybyłowsk
   Deputowany do Rady Niewysokiej
  Rząd Ludowy
| 
Data rejestracji: 21.11.06
 |
|
Zgłaszam swoją kandydaturę.
No, a teraz owa kandydatura: szer. mgr. Trotyliusz Gustaw le Przyczłapek-Czerstwy. Mam zamiar reprezentować Bohaterską Wieś Przemysławoprzybyłowsk.
I charakterystyka. W WRE jestem niemal od samego początku - jako kpt. Tobias von March walczyłem na czele batalionu kondotierów teutońskich w powstaniu najpierw zwiedziony monarchofaszystowskimi obietnicami po stronie scholandzkiej, jednakże, po kilku potyczkach z G.A.R. widząc nieudolność i wyzysk jaki reprezentowało wojsko scholandzkie przeszedłem na stronę powstańców. Po zwycięskim boju o niepodległość część kondotierów wróciła do domów, ja jednak zdecydowałem się zostać. Odkryłem w sobie gnomiość, zdecydowałem się na proces gnomizacji i zmianę nazwiska. Od tamtej pory udzielałem się dość średnio, wszak wojaczka mym rzemiosłem i to ją mam w krwi - dopiero ostatnio zająłem się uprawą rabarbaru i pędzeniem[?] kumysu oraz uzyskałem tytuł magistra Instytutu Zjawisk Paranormalnych.
mjr Trotyliusz Gustaw Hamerajt Fraternit le Przyczłapek-Czerstwy.
Edytowane przez Hamerajt dnia 04-08-2008 14:52 |
GG:   |
Dodane dnia 04-08-2008 16:47 |
|
Waldemaria gen. płk mgr Waldemaria Depa-Zboynitzki de Pierdzimączka Wałbrzych
  Rząd Ludowy
  Członek Sztabu Generalnego
     Matka Narodu Gnomiego Odznaczenia:
| 
 |
|
Ja, gen. mjr mgr Waldemaria Depa-Zboynitzki de Pierdzimączka, zgłaszam również swoją kandydaturę na deputowaną do Rady Niewysokiej.
W Gnomii mieszkam od urodzenia. Byłam działaczką Wojskowej Gnomiej Rady Ocalenia Narodowego i aktywną bojowniczką GAR. Uczestniczyłam w Powstaniu Elfidy, prowadząc intensywną akcję oświatowo-propagandową na terenie wroga, założyłam portal WRE, z którego właśnie korzystamy, listę dyskusyjną, jestem autorką oskryptowania systemu gosp. GNOMON, obecnie pełnię funkcję Matki Narodu Gnomiego, przewodniczącej rządowego Komitetu Społecznej Wymiany Dóbr i Żelków oraz Kasjera Ludowego WRE, a także Komendantki Stołecznego Bohaterskiego Miasta Wałbrzycha. W nowej Radzie Niewysokiej pragnę reprezentować moje ukochane Bohaterskie Miasto Wałbrzych i służyć nadal Ludowej Ojczyźnie, współtworząc w gronie Towarzyszy Deputowanych sprawiedliwe społecznie prawo.
Czuj!
Czuj, czuj!
gen. płk mgr Waldemaria Depa-Zboynitzki de Pierdzimączka
 |
Dodane dnia 04-08-2008 18:08 |
|
RomanoPorfavor ppłk kontriesor Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor Gnomin
  Rząd Ludowy
| 
 |
|
Przypominam towarzyszce o konieczności sprecyzowania, z jakiego miasta wystawia kandydaturę.

|
 |
Dodane dnia 04-08-2008 18:15 |
|
  Rząd Ludowy
| 
 |
|
|
RomanoPorfavor napisał/a:
Przypominam towarzyszce o konieczności sprecyzowania, z jakiego miasta wystawia kandydaturę.
Sprecyzowałam:
W Radzie Niewysokiej pragnę reprezentować moje ukochane Bohaterskie Miasto Wałbrzych
Czuj, czuj!
 |
Dodane dnia 05-08-2008 02:15 |
|
  Rząd Ludowy
| 
 |
|
Ups. Zasugerowałem się zgłoszeniem tow. Trotyliusza - gdzie ta informacja była na początku przepraszam, towarzyszko.

|
 |
Dodane dnia 05-08-2008 11:00 |
|
  Rząd Ludowy
| 
 |
|
|
przepraszam, towarzyszko.
No myślę 
Czuj, czuj!
 |
Dodane dnia 05-08-2008 14:47 |
|
Hamerajt mjr mgr Trotyliusz Gustaw Hamerajt Fraternit le Przyczłapek-Czerstwy Przemysławoprzybyłowsk
  Rząd Ludowy
| 
Data rejestracji: 21.11.06
 |
|
Ups. Zasugerowałem się zgłoszeniem tow. Trotyliusza - gdzie ta informacja była na początku  przepraszam, towarzyszko.
Wybaczcie! 
mjr Trotyliusz Gustaw Hamerajt Fraternit le Przyczłapek-Czerstwy. |
Dodane dnia 06-08-2008 00:04 |
|
Bonawentura płk prof. zwycz. Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Furst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych Piko Żen
  Rząd Ludowy
Sędzia Sądu Ludowego
    Prezydent RL WRE Odznaczenia:
| 
Data rejestracji: 22.11.06
 |
|
Ja, niżej podpisany, będąc w pe lni zdrowy na ciele i umyśle, nie będący przemiotem ani podmiotem żadnego postępowania sądowego zgłaszam swoją skromną kandydaturę na stanowisko członka Rady Niewysokiej z reprezentacji Piko Żen.
Myślę, że dotychczasowa służba ludziom Piko Żen była nienaganna.
kaprallissimus Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Fürst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych
Führer des Bundes der Gnomischen Adel
Konsument Gorzelni im. Miltona Friedmana |
 |
Dodane dnia 10-08-2008 21:40 |
|
Wanderkiller st. wachm. mgr Helmut Steffen Adolf Herman Apoteozy und Protuberazy von Schwänzer-Wanderkiller Przemysławoprzybyłowsk
| 
Data rejestracji: 10.03.08
 |
|
Nie bacząc na stan mej psyche i cielesności, nie będąc pomiotem ani wymiotem postępowań karnych bądź innych, wychodząc naprzeciw żywotnym potrzebom Narodu Gnomiego, mając na uwadze idee niezakłóconego rozwoju demokracji ludowej,
przedstawiam mą arcyskromną kandydaturę na prześwietne stanowisko członka Rady Niewysokiej
jako przedstawiciel wołającego o ratunek a kwiczącego niczem gwałcony scholandczyk malowniczego a upojnego Gnomina.
Oto ojczyzna wzywa, przerywam zatem badania me nad bele-czym i w szranky wyborcze karnie staję niczem rumak gotów do biegu o jurną a jędrną klacz u mety stojącą.
st. wachm. Helmut Steffen Adolf Herman Apoteozy und Protuberazy von Schwänzer-Wanderkiller
Bojownik o Wolność i Gnomokrację
Niestrudzony krzewiciel wszelkiej idei
Erst das Vergnügen, dann die Arbeit. Freizeit! |
 |
Dodane dnia 11-08-2008 08:53 |
|
  Rząd Ludowy
| 
 |
|
|
Teiler napisał/a:
Oto ojczyzna wzywa, przerywam zatem badania me nad bele-czym i w szranky wyborcze karnie staję niczem rumak gotów do biegu o jurną a jędrną klacz u mety stojącą.
Znakomicie!
Zatem jeszcze dziś jako zastępca Prezydenta wydam stosowne rozkazy (trzeba będzie i tak przesunąć kalendarz wyborów) i otworzę lokale wyborcze.
Ku chwale Ojczyzny!!!!
Czuj, czuj!
 |
Dodane dnia 11-08-2008 21:17 |
|
Bonawentura płk prof. zwycz. Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Furst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych Piko Żen
  Rząd Ludowy
Sędzia Sądu Ludowego
    Prezydent RL WRE Odznaczenia:
| 
Data rejestracji: 22.11.06
 |
|
Ależ towarzyszko pełniąca!
Ordynacja wyborcza do RN mówi wyraźnie w art.5 punkcie 6 podpunkcie 3:
# Jeżeli zgłoszono tyle kandydatur, ile jest mandatów do objęcia, Prezydent stwierdza uzyskanie przez kandydatów mandatów deputowanych. Przepis art. 8 stosuje się odpowiednio.
kaprallissimus Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Fürst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych
Führer des Bundes der Gnomischen Adel
Konsument Gorzelni im. Miltona Friedmana |
 |
Dodane dnia 12-08-2008 18:05 |
|
  Rząd Ludowy
| 
 |
|
Bonawentura napisał/a:
Ależ towarzyszko pełniąca!
Ordynacja wyborcza do RN mówi wyraźnie w art.5 punkcie 6 podpunkcie 3:
# Jeżeli zgłoszono tyle kandydatur, ile jest mandatów do objęcia, Prezydent stwierdza uzyskanie przez kandydatów mandatów deputowanych. Przepis art. 8 stosuje się odpowiednio.
Słusznie.
Przepraszam, mam ostatnio strasznie napięty czas w realu. Postaram się dzisiaj uregulować wszystkie zaległości.
Czuj, czuj!
 |
Dodane dnia 13-08-2008 22:46 |
|
  Rząd Ludowy
| 
 |
|
|
1. Działając z upoważnienia Prezydenta RL WRE jako jego zastępca, na podstawie Art. 5. ust 6. pkt 3 Rozkazu Tymczasowej Rady Niewysokiej nr 1 z 6 grudnia 2006 r. "Ordynacja wyborcza", w związku ze zgłoszeniem tylu kandydatur, ile jest do objęcia mandatów w Radzie Niewysokiej, stwierdzam, że mandaty deputowanych do Rady Niewysokiej objęli towarzysze:
1. szer. mgr Trotyliusz Gustaw le Przyczłapek-Czerstwy - BW Przemysławoprzybyłowsk,
2. gen. mjr mgr Waldemaria Depa-Zboynitzki de Pierdzimączka - BM Wałbrzych,
3. kpr. prof. zwycz. Leszek Jan Stanisław Eustachy Andrzej Bonawentura von Romocki Furst zu Birobidżan Proletariacki und Wałbrzych - BW Piko Żen,
4. wachm. mgr Helmut Steffen Adolf Herman Ha von Schwänzer-Wanderkiller - BM Gnomin.
2. Zgodnie z Art. 5. ust 6. pkt 3 oraz Art. 8. Ordynacji wyborczej objęcie mandatów deputowanych następuje z chwilą wydania niniejszego obwieszczenia.
http://prawo.scholandia.pl/?id=50
Serdecznie gratuluję Towarzyszom!
Ze zwołaniem uroczystego, inauguracyjnego posiedzenia Rady Niewysokiej poczekamy do powrotu tow. Prezydenta z urlopu.
Czuj!
Czuj, czuj!
 |