• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opisy jednostek administracyjnych
(19-11-2021 17:59)Ametyst Faradobus napisał(a): Obecnie artykuły i lennach i wolnych miastach są jakby na równi z artykułami o Rzeszy i Dżamahiriji, ale one są tak jakby częścią Rzeszy. Zostawiamy tak, czy coś zmieniamy, aby jednak pokazać że to Rzesza i Dżamahirija są podstawowymi jednostkami podziału? Ewentualnie niech opis Wysp Przyjaźni będzie powyżej, bo to też jest jednostka pierwszego rzędu.
Problem wynika z automatycznego ustawiania "directory" - można tylko po dacie wpisu i po nazwie (alfabetycznie), przy czym w obu przypadkach w obie strony. Stąd całkowicie zamierzony zabieg z wpisywaniem "Rzesza Bialeńska - Lenna" - chodziło mi o ustawienie tego za Rzeszą, a nie odwrotnie, bo "L" jest pomiędzy "D", a "R".

(19-11-2021 17:59)Ametyst Faradobus napisał(a): Póki co bym przy tym został, ewentualnie potem się skompiluje jakiś widoczek, kompozycję heraldyczną albo mapę z naniesionymi wszystkimi lennami.
Na razie tylko nieco zmniejszyłem grafikę w polu przycisku, aby znak lenna czy wolnego miasta nie "przyłaczał" godeł Rzeszy i DB.

(19-11-2021 17:59)Ametyst Faradobus napisał(a): Z tymi koronami to w ogóle trzeba nadrobić i umieścić je we wszystkich herbach miast (w odpowiednim rodzaju). Trzeba w końcu z nich korzystać, bo to fajny element, ale bez pośpiechu.
Jak już skończymy stronę na tyle, że "pójdzie do publikacji" i stanie się główną stroną RB to wtedy będziemy mogli się spokojnie pobawić i podmieniać grafiki. To prosty zabieg, ale na obecnym etapie nie mam na to czasu by dłubać i przerabiać herby. Ale czas na to przyjdzie...

(19-11-2021 17:59)Ametyst Faradobus napisał(a): Aha, pewnie będziesz potrzebował herbów pozostałych lenn.
No tak...

(19-11-2021 17:59)Ametyst Faradobus napisał(a): Jaruzelima z kolei ma dwa herby umieszczane obok siebie.
No to się już całkiem pogubiłem... myślałem, że ten jeleń to Faradobaj, a ptak Jeruzelima...

(19-11-2021 17:59)Ametyst Faradobus napisał(a): Swoją drogą lenna też powinny mieć korony. Kiedyś miałem to opracowywać i proponować, ale nie zebrałem się. Kiedyś do tego siądę.
No i się nie spiesz... z tym to poobnie jak z herbami miast - samo podmienienie obrazków z przyciskach to potem łatwe i szybkie.

(19-11-2021 17:59)Ametyst Faradobus napisał(a): W ogóle ja te lenna bym umieszczał według regionów: Polesie, Anatolia, Pomorze, Oceania, Półwysep.
A to już chyba przesada... ile tych lenn mamy? Przecież nie setkę. Jest w tej chwili w spisie 16 lenn. Na razie wstawiam to wg posiadanych informacji oraz tak by to wizualnie komponowało. Jak już będziemy na etapie spokojnej, bieżącej pracy na stronie to któregoś dnia można będzie to pozmieniać.

(19-11-2021 17:59)Ametyst Faradobus napisał(a): Byłoby fajnie umieścić tam przycisk z napisem WIĘCEJ INFORMACJI O LENNACH / WOLNYCH MIASTACH ZNAJDZIESZ TUTAJ
Wstawione.

(19-11-2021 17:59)Ametyst Faradobus napisał(a): Jest literówka w opisie DŻAMAHIRIJI Bialeńskiej (obecnie jest DŻAMAHIJA). Tak samo w opisach lenn i miast jest Rzesza BialeNska zamiast Ń
Literówki poprawione, obserwuj i dawaj znać... jakbyś coś takiego wychwycił. Jak się czasem siedzi ciągiem kilka godzin i stara się zrobić jak najwięcej i jak najszybciej to takie błędy są nieuniknione, bo człowiek to nie robot.

Wiadomości w tym wątku
RE: Opisy jednostek administracyjnych - przez Ronon Dex - 20-11-2021 07:54

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości