• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tarot Bialeński - prace koncepcyjne
Hmm.. A może by tak na którejś dać mój wizerunek ?
Taki Potocki jako karta Wisielca... albo Papieżyca/ Arcykapłanka/ Hierofantka...
/-/ Miguel Jorge de Catalan OSI
Presidente de la Generalidad
Príncipe de Scarlaña
Obispo de leópolis

[Obrazek: EZEzRt9.png]

[Obrazek: 1015.png] [Obrazek: KrkvHqy.png]
(20-01-2022 20:58)Karol Medycejski napisał(a): Później coś pomyślę nad opisem pozostałych kart (przynajmniej niektórych). Mam już kilka wstępnych pomysłów
Ja też mam kilka pomysłów, w wolnej chwili je opiszę.

(20-01-2022 20:58)Karol Medycejski napisał(a): Co do grafik - to nie będzie takie proste, bo właściwie najlepiej byłoby je zrobić od początku, żeby wszystkie były spójne, a to jest naprawdę dużo pracy.
Na pewno tak. Taka zupełna jednolitość nie będzie łatwa, ale dobrze byłoby, żeby chociaż ogólny styl i kolorystykę udało się ujednolicić.

(20-01-2022 22:49)Michał Jerzy Potocki napisał(a): Hmm.. A może by tak na którejś dać mój wizerunek ?
Taki Potocki jako karta Wisielca... albo Papieżyca/ Arcykapłanka/ Hierofantka...
Jest to możliwe, ale potrzebowaliśmy opisu karty i jej symboliki. Dobrze byłoby, gdyby był to jakiś archetyp związany z Mikroświatem.
Szanujmy się, Hierofant będzie miał żułtą, inaczej 2137 lat nieszczęść.
(21-01-2022 08:19)m².r napisał(a): Szanujmy się, Hierofant będzie miał żułtą, inaczej 2137 lat nieszczęść.
No można zrobić żółtą, ale tak bez nadmiernego naruszania uczuć religijnych, bo jednak chciałbym, żeby te karty były sympatyczne. Tongue
10. Nordata - odpowiednik karty Koło Fortuny. Ciągłe zmiany decyzji, niestabilność, niepewność jutra, ale jednocześnie szansa na szybkie spełnienie marzeń oraz przeżycie niezapomnianych emocji.
Tutaj możemy wykorzystać Ludzi Morza, czyli starożytnych siewców chaosu.
https://weaponsandwarfare.files.wordpres...eople2.jpg

14. Grzyb - odpowiednim realnej karty Powściągliwości. Karta ta oznacza trudności z podejmowaniem decyzji, niechęć do zmian. Jej pozytywnym aspektem jest duże doświadczenie, niechęć do konfliktów i ryzykownych.
Ilustracja nasuwa się sama. Wink

15. Zielony stolik - odpowiednik karty Diabła, reprezentuje knucie, spiski, zakulisowe intrygi i ukryte cele. Na karcie można umieścić postać Diabła, z dodatkiem symboli Stempla, ISM, itd. Wink
https://f7481eb677d3e45fab69-143e84f0de5...ees-t-.jpg

21. Pollin - odpowiednik realnej karty Świat, ostatnia karta Wielkich Arkanów, reprezentująca całość naszej rzeczywistości. Oznacza ona realizację planów i osiągnięcie sukcesów.
Na karcie można umieścić m.in. Pollin w wersji stworzonej przez Ronona.
Sorry za zastój, ale zastrzegałem, że będę kontynuował, jak będę miał wenę natchnienie od Archanioła Dzibrila.
Przyszło mi na myśl, by karty opracowane były w klimacie arabskim, inspiracji trochę jest. Można też wykorzystać fragmenty kaddafistowskich plakatów.
(22-01-2022 08:38)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Na karcie można umieścić postać Diabła, z dodatkiem symboli Stempla, ISM, itd.
W razie czego, wyrażam zgodę na wykorzystanie wizerunku. ;P
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości