Jedna Bialenia się tylko bronii, poza tym uwag do waszego programu wysłałem mniejwiecej całą stronę A4, a to że wy skupiliście się na ideologii to już nei moja wina.
Odpowiedziałem na większość uwag dotyczących programu. A chyba nie liczyłeś, że będę się tłumaczył z powodu jakichś słów, które Twoim zdaniem są niefortunnie użyte, albo że będę odpowiadał na złośliwości?
Normalnosc to działanie i nie żywienie zbędnych uraz do kraju za to że parelat temu z nim wojowaliście, nie tweierdze że nie byliście w złej sytuacji wtedy, twierdzę że przez te lata zaróno w Sarmacji, jak i w mikroświecie bardzo dużo się zmieniło i mówienie że patrzenie na dobre wzorce i ich przerabianie z największej potęgi na świecie jest złe tylko dlatego że "to ta zła sarmacja" to jest nienormalność.
Czyli uważasz, że dotychczas ja przez pół roku robiłem wszystko na odwrót niż ta "genialna" Sarmacja?
Dobrze wiedzieć. No to wtedy Waszym hasłem powinno być "czas na zmianę" skoro tak źle jest.
A może po prostu nie o to nam chodzi i ja będę pracował dalej tak samo jak dotychczas, tylko po prostu czepiasz się doboru słów?
Jak już pisałem bodajrze na irc-u jest nim dalszy zrównoważnony rozwój we wszystkich kierunkach i dążenie do wzmacniania siły politycznej republiki na wszystkich frontach, bez powrotów i wycofywania sie z dobrych zmian, jak również bez reform dla reform.
Nikt nie ma zamiaru wycofywać się z dobrych zmian, ani reformować dla reform. Front Odnowy Rewolucji- Nasza Demokracja, przedstawił konkretny program, konkretne pomysły do realizacji. A to, że wolisz spekulować i twierdzisz, że cofniemy system prawny do grudniowego, to już jest Twój problem.

My bynajmniej nic takiego nie napisaliśmy.
Czy mówienie że trzeba po pierwsze sie rozwijać a nie mówić o tym co było to nieszanowanie przeszłości?
Ale Ty nie mówisz, że "po pierwsze się rozwijać", tylko zarzucasz nam tworzenie jakieś powstańczego kościoła. Ironizujesz na temat naszej historii i sugerujesz, że Powstanie było tylko dlatego, że nie mogliśmy dorwać się do koryta.
Czy mówienie że nie można krytykowac obecnej sarmacji i jej wzorców ze względu na to co było lata temu to nieszanowanie przeszłości?
Historia lubi się powtarzać. Aczkolwiek ja nic nie mam do Sarmacji, niech sobie żyją w spokoju, ale kopiowania wzorców nie rozumiem. Dlaczego przykładowo nie chcesz kopiować wzorców z Al Rajnu albo Dreamlandu? No to jest niestety pytanie retoryczne.
Czy prośby o wyjaśnienie jakie były ideały powstańców dla młodych Bialenów którzy powstania nie pamiętają to nieszanowanie historii?
Z tego co wiem to nie jesteśmy w Polsce, ani na Ukrainie i same hasła typu "OUN-UPA-Hołodomor", czy też "Piłsudski-Powstanie Warszawskie-Wałęsa" nie są odpowiednim przykładem nauki historii dla młodego pokolenia.
Dlatego niech młode pokolenie poczyta co publikuje się na Uniwersytecie.