Autor Wątek: Pytanie dot. nauki  (Przeczytany 592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Pytanie dot. nauki
« dnia: Wto, 10 Cze 2014, 16:46:47 »
Drodzy posłowie,
1 czerwca minął czas na zdobywanie tytułów licencjata, magistra i doktora bez studiów, a jedynie po napisaniu pracy naukowej.
I teraz nie wiem co dalej. Znowu przedłużamy ten termin, czy już przechodzimy do normalnego trybu? Myślę, że razem z doktorem Montinim dalibyśmy zrobić jakieś studia, choć oczywiście z ograniczoną liczbą kierunków. Oczywiście jeśli byliby chętni do studiowania. A skoro niewielu było chętnych do samego pisania prac, to czy będą chętni do studiowania?

Nie wiem zbytnio jak to rozwiązać, więc proszę Parlament o dyskusję na ten temat.
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »

Offline TobiaszVonRichtoffen

Re: Pytanie dot. nauki
« Odpowiedź #1 dnia: Wto, 10 Cze 2014, 17:02:05 »
Ja piszę obecnie pracę o moich przodkach w mikronacji. Byłbym chętny na kierunek humanistyczny (historia, politologia itd.)

Myślę, że razem z doktorem Montinim dalibyśmy zrobić jakieś studia, choć oczywiście z ograniczoną liczbą kierunków.

To by było dobre rozwiązanie.

Ps. Wiem że nie jestem posłem, Prezydent dostał tą wiadomość krukiem pocztowym.

« Odpowiedź #2 dnia: Wto, 10 Cze 2014, 17:17:09 »
Historia i politologia z pewnością znalazłyby swoje miejsce na Katedrze Nauk Polityczno-Społecznych. Myślę, że tą Katedrą powinniśmy zająć się na początku, choć jakiś wydział na Katedrze Dziennikarsko-Kulturalnej też będzie można zrobić.

Nie wiem jak długie powinny być studia. Myślę, że w naszych warunkach na licencjata wystarczyłyby dwa semestry, a na magistra jeszcze jeden kolejny. Ale ile miałby taki semestr trwać? Dwa miesiące?
Co myślicie o tej długości trwania studiów?

Natomiast studia trzeciego stopnia (przewód doktorski) powinien odbywać doktorant indywidualnie z promotorem wskazanym przez Uniwersytet, wedle zatwierdzonego przez Uniwersytet indywidualnego planu przewodu doktorskiego.

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 10 Cze 2014, 18:27:09 »
Cytat: "TobiaszVonRichtoffen"
Ps. Wiem że nie jestem posłem, Prezydent dostał tą wiadomość krukiem pocztowym.

Jesteś ministrem więc możesz się wypowiadać.

Ja byłbym chętny podjąć studia.
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Wto, 10 Cze 2014, 18:28:51 »
Z Regulaminu Parlamentu:
Prawo do zabierania głosu na terenie parlamentu posiadają:
[...]
c) Premier i Ministrowie,

Także spokojnie, Tobiasz.

Ponieważ to spraw dotycząca wszystkich obywateli i ważna na przyszłość, zezwalam wszystkim na wypowiadanie się w tym wątku.

Według mnie propozycje Andrzeja są dobre.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #5 dnia: Sob, 21 Cze 2014, 13:33:07 »
Więc jak?
Teraz są wybory, ale już przed następną kadencją dobrze byłoby wypracować jakieś rozwiązanie?