Autor Wątek: Mapa Nordaty  (Przeczytany 6852 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
Odp: Mapa Nordaty
« Odpowiedź #50 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 10:46:24 »
Witamy.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Twór

• Podróżnik
  • : 0
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #51 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 11:19:14 »
Dzień dobry.
Ja chciałem tylko zwrócić uwagę na kwestię, iż owy twór (jak zwykliście nazywać Republikę Zapytaj) ma piramidalne doświadczenie w wielu dziedzinach, z którymi inne mikronacje nie mogą sobie poradzić oraz przez które niejednokrotnie upadają. Zapytaj przeszło przez wiele kryzysów, a jednak dzisiaj ma się doskonale. Wiemy, jak walczyć ze spamerami, których u nas kiedyś było pełno (dzisiaj dzięki polityce obecnych rządów nie ma ani jednego), wiemy jak walczyć z małą aktywnością (codziennie jest mnóstwo wejść na naszą stronę), wiemy jak zachęcić nowych użytkowników, aby się do nas przyłączyli (ostatnio kilka nowych osób do nas dołączyło, a liczba wciąż rośnie). To ten sam twór ma gospodarkę, która może zawstydzić niejedną mikronację.
Jednocześnie chciałem poinformować, iż twór w postaci Republiki Zapytaj nie zaatakuje żadnych terenów, gdyż jesteśmy w posiadaniu o wiele lepszych i bardziej rozwiniętych pod wieloma względami. Również mogę Was zapewnić, iż nikt z obywateli naszej Republiki nie dołączy do waszego państwa, możecie być pewni.
Jeśli uważacie posiadanie forum, jako rzecz niezbędną do stworzenia mikronacji, to widocznie jesteście w błędzie :) Również wasze ocenianie naszej Republiki po nazwie nie jest logiczne. Nie znacie naszej historii, więc wszelkie spekulacje z waszej strony są zbędne i nieudane.
Jest mi niezmiernie miło, że owa sprawa wyszła na początku, a nie w trakcie ewentualnych spotkań dyplomatycznych.
Dziękuję za wysłuchanie. I na tym kończy się jakże uboga "kariera" tworu, tudzież Republiki Zapytaj w Republice Bieleńskiej. Żegnam i życzę powodzenia.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #52 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 11:48:40 »
Dzień dobry.

Dzień dobry, witam w Republice Bialeńskiej.
Jak dobrze, że ktoś zna savoir-vivre i wie, że na przywitanie użycie "witam" przez gościa jest nie na miejscu. :)

Ja chciałem tylko zwrócić uwagę na kwestię, iż owy twór (jak zwykliście nazywać Republikę Zapytaj) ma piramidalne doświadczenie w wielu dziedzinach,

Piramidalne doświadczenie? Gdybyście mieli rzeczywiście jakieś doświadczenie, to byście znali konwencje Organizacji Polski Mikronacji (które niestety przepadły, ale zasady się zachowały), że ambasadę zakłada się po obustronnym ogłoszeniu traktatu uznaniowego. Niestety, ktoś z Zapytajnikowa popełnił ogromny błąd w Surmenii i założył ambasadę bez owego dokumentu. Oburzenie Wicekróla Surmenii było jak najbardziej na miejscu i uzasadnione. Świadczy to o znikomym profesjonalizmie i braku znajomości zasad wśród mikronacji.

Wiemy, jak walczyć ze spamerami, których u nas kiedyś było pełno (dzisiaj dzięki polityce obecnych rządów nie ma ani jednego), wiemy jak walczyć z małą aktywnością (codziennie jest mnóstwo wejść na naszą stronę), wiemy jak zachęcić nowych użytkowników, aby się do nas przyłączyli (ostatnio kilka nowych osób do nas dołączyło, a liczba wciąż rośnie). To ten sam twór ma gospodarkę, która może zawstydzić niejedną mikronację.

Kim są spamerzy?
Aktywność nie ma związku z wejściami na stronę. Właściwie to Wasza strona założona na Blogspot jest praktycznie nieznana. Mój ukochany wujek Google w ogóle nie indeksuje tego bloga, czyli w wyszukiwaniach bynajmniej się nie pojawia.
Można coś wiedzieć o gospodarce Republiki Zapytaj?

Jednocześnie chciałem poinformować, iż twór w postaci Republiki Zapytaj nie zaatakuje żadnych terenów, gdyż jesteśmy w posiadaniu o wiele lepszych i bardziej rozwiniętych pod wieloma względami.

Czy pojęcie "ironia" jest Wam obca?

Również mogę Was zapewnić, iż nikt z obywateli naszej Republiki nie dołączy do waszego państwa, możecie być pewni.

Nie da się mówić za wszystkich. Cóż, trudno jeśli nikt nie dołączy. Nie będziemy płakać...

Jeśli uważacie posiadanie forum, jako rzecz niezbędną do stworzenia mikronacji, to widocznie jesteście w błędzie :) Również wasze ocenianie naszej Republiki po nazwie nie jest logiczne. Nie znacie naszej historii, więc wszelkie spekulacje z waszej strony są zbędne i nieudane.

Sami siebie tak się nazywacie:
http://rzapytaj.blogspot.com

Zresztą, Wy nie jesteście mikronacją. Nazywacie siebie grą, a gra ≠ mikronacja. Zaprzeczacie samym sobie.
Wy nie znacie historii polskiego mikroświata, a to jest najważniejsze. My Waszej historii nie musimy znać, wystarczyłoby ją przedstawić, a nie zgrywać cwaniaka. Typowa polska cebula.

Co do forum, żeby uznać jakiś twór musi ona posiadać stronę internetową, forum lub listę dyskusyjną do której można się zapisać. Jedno z trzech. Kiedyś Organizacja Polskich Mikronacja ustaliła zasady dołączenia społeczności w struktury OPM. Kiedy stowarzyszenie upadło, zasady uznania za mikronację pozostały te same, tzn:

Organizacja Polskich Mikronacji warunki uznania za wirtualne państwo (i przyjęcia do organizacji) określiła następująco:

1. Członkiem Organizacji może być każda zbiorowość, która spełnia łącznie następujące warunki:
(1) uznaje się za organizację państwową;
(2) posiada co najmniej jeden organ sprawujący chociażby pośrednio efektywną władzę co najmniej nad serwisem internetowym oraz forum lub listą dyskusyjną danej organizacji;
(3) posiada mieszkańców uznających się za zamieszkujących obszar na którym działają rzeczone organy oraz za podporządkowanych tej władzy;
(4) uznaje język polski jako co najmniej jeden ze swoich języków urzędowych.

Jest mi niezmiernie miło, że owa sprawa wyszła na początku, a nie w trakcie ewentualnych spotkań dyplomatycznych.
Dziękuję za wysłuchanie. I na tym kończy się jakże uboga "kariera" tworu, tudzież Republiki Zapytaj w Republice Bieleńskiej. Żegnam i życzę powodzenia.

Jaka sprawa?
Jaka kariera?
Pardon, nie rozumiem?

I na koniec: Wypadałoby się przedstawić, jaką funkcję pełni się w tym "tworze", a nie ukrywać swoją wirtualną tożsamość po pseudonimem "Twór".
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #53 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 11:58:04 »
Witam, jestem przedstawicielem dyplomatycznym Republiki Zapytaj.

Pozdrawiam.

Witamy w Republice Bialeńskiej!
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #54 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:00:57 »
Witam, jestem przedstawicielem dyplomatycznym Republiki Zapytaj.

Pozdrawiam.

Witamy w Republice Bialeńskiej!

Tyle co zrozumiałem, to pierwszy Leoncjusz jest premierem, a "twór" marszałkiem (sejmu) lub prezydentem.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #55 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:03:12 »
Może się dowiemy, kto wszedł w skład reprezentacji Republiki Zapytaj.

Proszę pamiętać, że moje powyższe wypowiedzi są opinią osoby prywatnej, a nie oficjalnym stanowiskiem Państwa.

Offline Leoncjusz

• Podróżnik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #56 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:08:06 »
Dzień dobry po raz kolejny.  ;)

Dziękuję za poprawienie - będę miał to na uwadze. Również chciałbym zauważyć, że nie na miejscu jest drwienie.

Co do konwencji Organizacji Polskich Mikronacji. Przeglądałem wiele stron na temat OPM, jednakże próby wejścia na stronę Gmachu kończyły się niepowodzeniem. Prosiłbym, aby Pan przekazał mi link do konwencji - będę niezmiernie wdzięczny. Do dzisiaj twierdziłem, że oburzenie to silne uczucie gniewu, jednakże chyba się myliłem. O ile dobrze pamiętam, w wypowiedzi Wicekróla Królestwa Surmeńskiego nie było żadnego nacechowanego emocjonalnie słowa. Zapewniam, że niedługo po tym przeprowadziłem rozmowę z Dostojnym Archontem o stosunkach dyplomatycznych.

Użytkownik "Twór" jest Prezydentem RZ.

Pozdrawiam.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #57 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:12:17 »
Nie rozumiem takiego oburzenia ze strony Republiki Zapytaj na prywatne opinie osób niewchodzących w skład rządu. Jeśli szukacie gdzieś mikronacji w której wszyscy będą Was kochać, to możecie już zakończyć poszukiwania. Bo w dyplomacji nie ma miłości. Każdy troszczy się przede wszystkich o własny interes.
Natomiast Bialenia jest pozytywnie nastawiona do Republiki Zapytaj i jakbyście byli zainteresowani rozmowami, to zapraszam na GG: 35267258

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #58 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:15:00 »
Dzień dobry po raz kolejny.  ;)

Dziękuję za poprawienie - będę miał to na uwadze. Również chciałbym zauważyć, że nie na miejscu jest drwienie.

W tym miejscu muszę Ekscelencję przeprosić, bo dopiero po jakimś czasie zauważyłem pierwsze przywitanie.

Co do konwencji Organizacji Polskich Mikronacji. Przeglądałem wiele stron na temat OPM, jednakże próby wejścia na stronę Gmachu kończyły się niepowodzeniem. Prosiłbym, aby Pan przekazał mi link do konwencji - będę niezmiernie wdzięczny.

Strona OPM przestała istnieć jakiś czas temu. Konwencja znajdowała się w jej bibliotece, ale niestety wszystko przepadło.
Być może kopie bibilioteki oraz wszelkie znajdujące się tam protokoły ktoś zachował. Należałoby odnaleźć kontakt z Piotrem Kościńskim - ówczesnym sekretarzem generalnym OPM.
« Ostatnia zmiana: Nie, 27 Lip 2014, 12:15:35 wysłana przez Jerzy Lwie Serce »

Offline Leoncjusz

• Podróżnik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #59 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:17:42 »
Dziękuję za pomoc. Dołożę wszelkich starań, by się z nią zapoznać. Czy likwidacja strony OPM jest jednoznaczna z likwidacją całej organizacji?

« Odpowiedź #60 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:20:07 »
Dziękuję za pomoc. Dołożę wszelkich starań, by się z nią zapoznać. Czy likwidacja strony OPM jest jednoznaczna z likwidacją całej organizacji?
Owszem. OPM już od jakiegoś czasu nie istnieje.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #61 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:22:43 »
Nie należy tego nazywać "likwidacją". Organizacja po prostu umarła, podobnie jak niektóre mikronacje. OPM w sumie skupiało 20 mikronacji - ostatnim przyjętym państwem była Republika Victoria w kwietniu 2012 r. Do dzisiaj z członków OPM istnieje 9 państw, w tym 8 posiadające pełną suwerenność (Elderland wchodzi w skład korony dreamlandzkiej).

Może kontakt z diukiem Kościńskim będzie możliwy przez adres e-mail:
pkoscinsk@gmail.com
« Ostatnia zmiana: Nie, 27 Lip 2014, 12:24:48 wysłana przez Jerzy Lwie Serce »

« Odpowiedź #62 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:24:12 »
Erboka w skład korony sarmackiej? O.o

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #63 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:24:58 »
Coś pochrzaniłem, już poprawiłem post.  :-[

Offline Leoncjusz

• Podróżnik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #64 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:25:13 »
Dziękuję za podanie kontaktu. Skontaktuję się dzisiaj z diukiem Kościńskim.

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #65 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:41:30 »

Nie. Organizacja istnieje... w teorii. Przynajmniej tak się każdemu wydaje.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Leoncjusz

• Podróżnik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #66 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:44:54 »
Napisałem już do ówczesnego sekretarza  generalnego OPM.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #67 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:53:16 »
Jeśli uważacie posiadanie forum, jako rzecz niezbędną do stworzenia mikronacji, to widocznie jesteście w błędzie.
Przeczytałem to i mi starczy. ;) Republikę Zapytaj nie można nawet nazwać PBF, a co dopiero mikronacją. Polecam, abyście wysłali swoje przedstawicielstwo do Wandystanu. ;D

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #68 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:54:31 »
Jeśli uważacie posiadanie forum, jako rzecz niezbędną do stworzenia mikronacji, to widocznie jesteście w błędzie.
Przeczytałem to i mi starczy. ;) Republikę Zapytaj nie można nawet nazwać PBF, a co dopiero mikronacją. Polecam, abyście wysłali swoje przedstawicielstwo do Wandystanu. ;D

Już nie hejtuj, bo Swarzu będzie miał problemy. ;D

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #69 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:56:13 »
Nie hejtuję, a uświadamiam czym jest mikronacja. ;) Choć z drugiej strony sam kiedyś chciałem założyć mikronację na facebooku, a więc może lepiej już się zamknę. :D

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #70 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 12:57:40 »
Wystarczy, że ja uświadomiłem. ;)
Radykalnie.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #71 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 13:53:12 »
Mam propozycję. ;) Pozostawmy wszystko co nas łączy z Nordatą daleko w tyle i uciekajmy w stronę poważniejszych państw. Nic tu po nas, a tylko to działa na naszą szkodę.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #72 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 15:06:35 »
Jeśli znowu ktoś chce sugerować dryf międzykontynentalny, to ja z góry protestuję. Zamiast tego lepiej oficjalnie uznać propozycję wydzielenia Valhalli jako odrębnego kontynentu.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #73 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 16:08:54 »
Można wydzielić Valhallę jako osobny kontynent, natomiast dryfować nigdzie nie będziemy. :D
W ogóle zajmujmy się sobą, a nie zagranicą. ;)

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #74 dnia: Pią, 01 Sie 2014, 14:16:20 »
O, jesteśmy na mapach mikroświata. ;D

[ Załącznik nie istnieje ]