Autor Wątek: Gwarancje  (Przeczytany 463 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hewret Faradobus

Gwarancje
« dnia: Pon, 21 Lip 2014, 17:01:50 »
Wiele osób narzeka na moją pracę, a ja Wam gwarantuję na dzień dzisiejszy:
  • Domenę wolną od reklam
  • Hosting opłacony do lutego 2015 r. (osobiście opłacam)
  • Domenę opłaconą do marca 2015 r. (opłacić musi społeczność, jak to się miało na przykładzie Niderlandów w czerwcu br.)
  • Nowe forum SMF wolne od wszelkich włamań, back-doorów i innych dziwnych rzeczy
  • Stronę główną w najbliższym czasie z takim wyglądem, jaki kiedyś obiecałem
  • Przywrócenie czatu lub wprowadzenie kanału IRC na osobnej stronie

Co do załączników to pomyślę. Super by było, gdyby Krzysztof wypunktował mi wszystkie linki do postów w których trzeba wprowadzić załącznik w linię wiadomości. Prawdopodobnie nie będzie to tak działać jak na PhpBB3, więc trzeba będzie wrzucać na osobną stronę i wstawiać w [img]. Zainteresowani tym samym, jak tutaj: http://pliki.nederlandia.pl/ ?
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Odp: Gwarancje
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 21 Lip 2014, 17:27:29 »
Ja tam nie narzekam, dobrze jest.

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Pon, 21 Lip 2014, 17:35:00 »
Ja osobiście żądam, aby gwarancje bezpieczeństwa Bialenii zapewniła nam Wielka Brytania oraz Francja.

A tak na serio, to nie rozumiem ataku na Jerzego. W końcu głównie jemu Bialenia zawdzięcza szybki rozwój technologiczny, inaczej nadal bylibyśmy na tym paskudnym forum na cba. :P

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Pon, 21 Lip 2014, 18:29:52 »
Jakiego ataku? W kwestiach informatycznych nikt nie zgłasza zastrzeżeń.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #4 dnia: Pon, 21 Lip 2014, 18:31:53 »
Kanał IRC był w porządku taki, jaki był.

A co do meritum, to w ostatnich dniach było to nie tyle narzekanie, co wyrażanie zaniepokojenia i zdenerwowania z powodu kolejnych przenosin forum. Myślę, że nie było to takie całkiem bezzasadne.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Pon, 21 Lip 2014, 20:58:27 »
Super by było, gdyby Krzysztof wypunktował mi wszystkie linki do postów w których trzeba wprowadzić załącznik w linię wiadomości.

Chyba sobie żartujesz? Chcesz np. linki do 90% postów w działach armii? I nie tylko...

Prawdopodobnie nie będzie to tak działać jak na PhpBB3, więc trzeba będzie wrzucać na osobną stronę i wstawiać w [img].

Zdajesz sobie sprawę, że w tym momencie trzeba będzie kilkaset obrazków (i to pewnie koło 600-700) zapisać na komputerze pobierając je z załączników, a następnie wrzucić na jakąś stronę obrazków, którą stworzysz i następnie wstawić tych kilkaset linków w odpowiednie miejsca.

Robota głupiego... Ja sobie w takim momencie chyba dam po prostu spokój w tą zabawą. Nie będzie mi się chciało siedzieć kilkudziesięciu godzin i wszystko od nowa poprawiać.

Generalnie bez możliwości wstawiania załączników, ze względu na charakter postów wirtualnego państwa (polega przecież w duże mierze na opisowości i ilustracji) - nie widzę sensu dalszej działalności tutaj... niestety taka jest prawda. Wszystko co ulepszyło to nowe forum, wszystkie jego zalety o kant... potłuc w obliczu braku możliwości działania załącznikami.

• Hosting opłacony do lutego 2015 r. (osobiście opłacam)
  • Domenę opłaconą do marca 2015 r. (opłacić musi społeczność, jak to się miało na przykładzie Niderlandów w czerwcu br.)

A ile to wszystko wynosi? Zrób normalną możliwość korzystania z załączników, wstawianie ich do tekstu itd. - a jak jeszcze zrobisz tak, że dotychczasowe wskoczą same na właściwe miejsce same (a nie będę musiał kilkuset jeszcze raz wstawiać) - to możesz podać numer konta i te drobne przeleję... na dalsze funkcjonowanie - ile to będzie 100, 200 czy 300zł?

Przecież to majątku nie kosztuje... forów z 600 tys. postów (z miejscem na pewnie 2 miliony), z cholera wie iloma załącznikami, do tego jeszcze w kupą miejsca na serwerze gdzie tworzone są artykuły, bogato ilustrowane to jakieś 700zł rocznie (wiem bo dokładam). I do tego działa bezawaryjnie od ponad 10 lat - http://www.dws.org.pl/

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #6 dnia: Pon, 21 Lip 2014, 21:09:48 »
Przedłużenie domeny .net.pl o rok to koszt 50 zł.

Co do załączników to chciałbym Ci powiedzieć, że już działa.

I tak trzeba poprawiać.

[ Attachment ] <!-- ia0 -->SBS.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:2fujca60]
na

[attachment:2fujca60]
Dowód: http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=399.msg2886#msg2886

Zachęcam każdego administratora i moderatora (globalnego) do pomocy przy porządkowaniu.

Jeszcze taka informacja:

[ Attachment ]
czyli attachment=[KOLEJNOŚĆ WSTAWIONEGO ZAŁĄCZNIKA:ID_POST]
« Ostatnia zmiana: Pon, 21 Lip 2014, 21:19:18 wysłana przez Jerzy Lwie Serce »
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Pon, 21 Lip 2014, 21:24:51 »
Przedłużenie domeny .net.pl o rok to koszt 50 zł.
Phi... mówisz i masz - numer konta na PW poproszę i termin kiedy musisz zapłacić za przedłużenie, w razi czego podaj też ile za hosting.

Co do załączników to chciałbym Ci powiedzieć, że już działa.
A widzisz... chcieć to móc - masz u mnie dużą flachę w razie spotkania!

I tak trzeba poprawiać.

na

A to ... to już Pan Pikuś... dzisiaj mam na nocce trochę roboty to nie mogę przy kompie siedzieć, ale na następnych nockach w środę i czwartek wszystkie swoje posty poprawię.

Mam tylko pytanie bo siedzę na 10-calowcu w robocie i mi się załącznik nie skaluje tylko wychodzi poza pole posta forum - jest jakby obcięty, jak to wygląda na większych ekranach i czy da się coś z tym zrobić (ale to już takie pytanie pomocnicze - jak się da to OK, jak się nie da to trudno).

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #8 dnia: Pon, 21 Lip 2014, 21:26:27 »
Jeśli 10-calowiec to nie przejmuj się.
Na monitorze 21,5 calach przy rozdzielczości 1920x1080 wygląda normalnie.
W najbliższym czasie jak będę mieć okazję to zobaczę jak to wygląda przy 17' 1024x768, no chyba że ktoś mnie wyprzedzi.
« Ostatnia zmiana: Pon, 21 Lip 2014, 21:29:36 wysłana przez Jerzy Lwie Serce »

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Wto, 22 Lip 2014, 00:54:03 »
I tak trzeba poprawiać.

na

Jedno pytanie: Poprawienie linii wg wzoru, który podałeś wszem wstawia załączniki, ale nie tak jak były wcześniej, a w kolejności umieszczanych załączników czyli w postach zwykle niezgodnie z treścią podpisu obrazka, z kolejnością ilustrowanych rzeczy itd.

Co wpisać, aby decydować o umieszczeniu w danym miejscu KONKRETNEGO załącznika?

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Wto, 22 Lip 2014, 01:07:11 »
Dobra... opanowałem problem.

Na wszelki wypadek daję "przepis" jakby ktoś miał ten problem.

Zrobienie tego tak jak to napisał Jerzy ustawia załączniki w kolejności ich przesyłania. Natomiast aby były w dotychczasowej kolejności trzeba napisać tak:

[ Attachment ]
[ Attachment ]
Przy czym przy przerabianiu tego co jest w tej chwili czyli...

... trzeba wziąć pod uwagę, że stare forum liczyło załączniki od zera czyli 0, 1, 2 itd... a nowe liczy od jeden i do tego ustawia własną kolejność załączników, inną niż tamto forum. Trzeba więc po prostu numerować załączniki w liniach kodów, zgodnie z tym jak je ustawiło to forum.

Nie jest więc to takie proste... nie można robić tego "automatycznie", trzeba zwracać uwagę jak są ułożone załączniki w opisie i który powinien być w jakim miejscu.
« Ostatnia zmiana: Wto, 22 Lip 2014, 01:13:20 wysłana przez Krzysztof Razorblade »