Autor Wątek: Bez Unii nie byłoby dróg :D  (Przeczytany 224 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Bez Unii nie byłoby dróg :D
« dnia: Wto, 22 Lip 2014, 20:53:39 »
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=U08xREf1C68[/youtube]

Offline Hewret Faradobus

Odp: Bez Unii nie byłoby dróg :D
« Odpowiedź #1 dnia: Wto, 22 Lip 2014, 20:59:07 »
Tak, gdyby nie było UE to jeździlibyśmy po drogach polnych.
Wkurwia mnie takie gadanie niektórych, aczkolwiek JKM również nie popieram.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #2 dnia: Wto, 22 Lip 2014, 21:02:27 »
Tak, gdyby nie było UE to jeździlibyśmy po drogach polnych.
Wkurwia mnie takie gadanie niektórych, aczkolwiek JKM również nie popieram.
A ja tam Korwina popieram.
Gdybym ja miał stanąć na czele partii, to wyglądałoby to inaczej, aczkolwiek byłoby to głównie kwestia innej narracji. I też w inny sposób wkurwiałbym salon. :D Są niepozorne tematy, którymi można wywołać większy ból dupy niż Hitlerem i niepełnosprawnymi razem wziętymi. :D

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 22 Lip 2014, 21:16:35 »
Plany budowy dróg, powtarzam, plany budowy dróg.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Wto, 22 Lip 2014, 23:06:42 »
A ja tam Korwina popieram.
NO to powodzenia... w sumie pieprzyć trzy po trzy potrafi każdy, opowiadanie bajek też nie wymaga niczego wielkiego - podobnie jak krytykanctwo i rzucanie frazesami.

Ale nie lubię tego żałosnego indywiduum i tyle... to i obiektywny nie jestem - dla mnie to zwykły błazen. Po prostu parę lat temu byłem bardzo mocno zaangażowany w "walkę" o zmianę niekorzystnego brzmienia Ustawy o broni i amunicji i o likwidację podstawowego mankamentu tej ustawy czyli uznaniowości przy wydawaniu pozwoleń na broń. Niestety medialnie to JKM był wizerunkiem zwolennika dostępu do broni, pieprzył głupoty, wymachiwał rewolwerem w studiu telewizyjnym i ponad rok zajęła medialna kampania przekonująca społeczeństwo, że rozsądny zwolennik dostępu do broni z tym oszołomem nie ma nic wspólnego. Finalnie osiągnęliśmy spory sukces, bo zlikwidowano uznaniowość w zakresie broni sportowej (a to szeroka kategoria - do karabinków automatycznych - samopowtarzalnych i typowej bojowej broni krótkiej włącznie) i kolekcjonerskiej - dziś już nie ma problemu z uzyskaniem pozwolenia na taką broń. Może byśmy osiągnęliśmy większy (rozciągnięty na broń do obrony osobistej) gdyby nie kojarzono tego z tym żałosnym indywiduum.

Trudno mi więc o choćby cień sympatii dla tego politycznego błazna, który potrafi doskonale ośmieszyć wszystko za co się bierze... tak więc jego bredzenia pozostają tylko bredzeniem osobnika, z problemami z osobowością - nie traktuję go poważnie, bo się nie da.

A czy bez Unii byłyby drogi? Byłyby... czy jednak kwestie środków unijnych tego nie przyspieszyły? Tutaj już bym się nie zakładał - lepiej jest mieć niż nie mieć. Na razie więcej wyciągamy niż wkładamy... kiedyś to się pewnie zmieni, dlatego należy robić co się da by ta cała UE się nie rozszerzała o kolejne państwa, które chciałyby z tego ciągnąć. A przede wszystkim trzeba by od UE jak najdalej trzymać ten ukraiński pomajdanowy cyrk "banderowców". Waląc całą ideologię i "politykę historyczną" (nie ma nic zresztą głupszego niż "polityka historyczna"), po prostu w imię naszych interesów i tyle.
« Ostatnia zmiana: Wto, 22 Lip 2014, 23:10:52 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #5 dnia: Wto, 22 Lip 2014, 23:17:42 »
Tak naprawdę teraz otrzymaliśmy ostatnie dofinansowanie z UE (pomijam fakt, że ze wszystkich dofinansowań jakieś 10% zmarnowało się na rzecz korupcji, a blisko 50% tych środków wyrzucono w błoto na przebudowywanie tej samej drogi 5 razy przez okres 10 lat - przykład: ulica Nowowiejska w Elblągu). Teraz to Polska będzie musiała już wpłacać pieniądze do Eurosojuza.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Wto, 22 Lip 2014, 23:22:50 »
...pomijam fakt, że ze wszystkich dofinansowań jakieś 10% zmarnowało się na rzecz korupcji, a blisko 50% tych środków wyrzucono w błoto na przebudowywanie tej samej drogi 5 razy przez okres 10 lat.
Tyle, ze to już nie problem z UE - tylko z tym miejscowym cyrkiem... skąd by ta kasa nie była i tak poszłaby w błoto.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #7 dnia: Wto, 22 Lip 2014, 23:24:44 »
Dokładnie, ale tak jest wszędzie. Wybiera się najtańsze oferty w przetargach, a co z resztą pieniędzy? Tak sobie wyparowują?
Ciekawe jak to się ma w innych krajach przyjętych do UE po 2004 roku.
« Ostatnia zmiana: Wto, 22 Lip 2014, 23:28:06 wysłana przez Jerzy Lwie Serce »