Autor Wątek: Hobby poza Bialenią  (Przeczytany 632 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Hobby poza Bialenią
« dnia: Wto, 29 Lip 2014, 16:25:32 »
Co robicie ludzie w internecie poza Bialenią (no i poza historycy.org) i w realu? Jakie macie hobby? Należycie do jakiejś społeczności/subkultury? A może jakaś sekta was namówiła do wstąpienia w jej szeregi?

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
Odp: Hobby poza Bialenią
« Odpowiedź #1 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 16:33:01 »
A może jakaś sekta was namówiła do wstąpienia w jej szeregi?
Tak, ta sekta się nazywa mikroświat. ;D

Jakie macie hobby?
Pomijając historię oraz politykę, to przede wszystkim filmoznawstwo. ;) W sumie ja się interesuję wszystkim co mnie zaciekawi.

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 16:51:18 »
Real dla mnie prawie nie istnieje, to czas w którym możesz wymyślać coś do internetu, fanfika lub sesji RPG. W internecie biorę udział w wszelakich RPG, PRPG (aktualnie Wirtualna RP), Fantazy oparte na Tolkienie i tym podobnych oraz rzecz jasna na kanonie My Little Pony i Fallout: Equestria. Kiedy nie mam nic do roboty zmniejszam obroty mózgu i przesiaduje na 4chanie lub udzielam się w Anonymous. Czytam wiele komiksów, głównie Asteriksa, Kajko i Kokosz i MLP. Czytam dzieła filozofów i ekonomistów. Mikroświat od dawna jest dla mnie bardziej czymś do czego wracam z sympatii do historii jakie tu przeżyłem niż czymś gdzie mogę realizować pomysły. Interesuje też się komputerem, oprogramowaniami i hakerstwem. Po za tym oglądam oczywiście filmy i słucham muzyki, głównie: punk, rock, regge, poezje śpiewaną, rap, dupstep, techno, metal i jazz.

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 18:41:16 »
Hobby - przede wszystkim strzelanie i broń palna wszelaka, od krótkiej do karabinów maszynowych (są w Polsce od ładnych paru lat kluby, gdzie i z ckm-ów można postrzelać), od XIX wiecznej tak do lat 60-70-tych XX (nowsza jakoś nie bardzo - nie lubię "plastików"). To takie czynne hobby...

W zaciszu domowym (czyli "książkowe") to historia rozwoju broni i organizacji piechoty niskiego szczebla od XIX wieku też do lat 60-70 tych XX (choć oczywiście zahaczam i o starsze czy nowsze, ale tylko informacyjnie). No i do kompletu taktyka działań na niskich szczeblach dowodzenia (tak do batalionu zwykle).

Komputerowe... symulacje lotnicze, choć obecnie już nie tak intensywnie jak parę lat temu.

Telewizji w zasadzie nie oglądam, polityką się brzydzę, a filmów - to niewiele, bo np. dobrego Sci-Fi trudno się doczekać, czasem dla zabicia czasu i odprężenia umysłowego  seriale w stylu "Hell on Whells", "Falling Skies" itd. czyli takie 10, 13 czy czasem 22 odcinkowe "sezonowce" w tematyce, która akurat wzbudzi moją sympatię.
« Ostatnia zmiana: Wto, 29 Lip 2014, 18:46:28 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 19:04:52 »
Jestem jedynym fajnym kujonem.

Hobbystycznie zajmuję się historią, czytam sporo. Jestem przypadkiem szczególnym jak idzie o predyspozycje, co można zobaczyć na moich świadectwach (dobry z matmy, dobry z polskiego, dobry z biologii, dobry z chemii i dobry z historii - a chodzi do ekonoma).

Z muzyki słucham głównie nutek cięższych (co pewnie zauważyliście w temacie "oceń utwór powyżej"), z lżejszych w zasadzie sięgam tylko po utwory "klasyczne" (cudzysłów bynajmniej nieprzypadkowy - idzie tu bowiem o "klazygi").

Na imprezy nie łażę, używek nie tykam dość wyraźnie (piwo nie, fajki nie, kawa nie, herbata i kakao rzadko), ogółem z ludźmi i na powietrzu spędzam mało czasu.

Sportu nie uprawiam, zbytnio nie oglądam i nie gram w gry sportowe. Ale "cośtam" zawsze w tym temacie wiem.

W wolnym czasie głównie przesiaduję na forach, bądź zajmuję się amatorsko twórczością literacką, ale jej większość wolę zachować dla siebie. Czasem w coś pogram, ale zdecydowanie rzadziej niż kiedyś - a gier nowszych niż z 2010 nie mam.

Ale cóż tu poradzić w okolicy, w której do porobienia jest tak mało, że popularny jest żart: "jeśli jadą więcej niż cztery samochody, to znaczy, że jest impreza - czyiś pogrzeb"?
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 19:31:04 »
@up

1. Punkt tak samo. ;) Też hobbystycznie zajmuje się tą zacną dziedziną jaką jest historia.

2. Nałogowo słucham trio: Kaczmarski, Gintrowski, Łapiński, od czasu do czasu Wysocki. No i klazygi, przede wszystkim angielszczyzna. Od czasu do czasu puszczę sobie płytę z 50 lat Opola, ale i tak rzadko. Heavy metalów nie lubie, a z rapu lubię tylko sobie posłuchać LRP.

3. Tylko herbata. W weekendy idę na herbatę do kawiarni + kupuję tam na tydzień zapas jakiejś aby sobie zaparzyć, jakaś z Cejlonu/Chin/Kenii.

4. Jak wyżej. Na szczęście miałem w tym roku operację (he, he, he, złamana ręka, jakaś torbiel, coś w tym stylu ;)) i nie musiałem uczęszczać na najbardziej znienawidzoną lekcję.

5. Jestem jedynie słabym wierszokletą, od czasu do czasu coś skrobnę. No i gram, mam kilka pozycji wartych uwagi, szczerze to nigdy nie lubiłem FPS i innych typów "szczelanek", chociaż dla odprężenia raz na tydzień/dwa zrobię sobie sesję w jakieś darmowej. Trochę pogram w minecrafta, ostatnio na sarmackim serwerze, gdzie Andronik do spóły z Królestwem Dreamlandu zgrieferowali Swarzystan (czego im nie odpuszczę). Z gier ubóstwiam "grand strategy games" od Paradoxu, czyli wszelaki Europy Universalis, a bardzo lubię w Darkest Hour Polszą w roku '60 opracować komputery 32 bitowe i dostać taki bonus do nauki, że wyprzedzam wszystkich o wieki. No i w latach '70 wyswobodzić się od "wiecznego sojuszu z Carem*".

* Standart jest taki, że Rosja jako tako broni się przed atakiem Niemieckim, wojna się szybko kończy i jest event który tworzy "poszerzoną kongresówkę".
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 19:46:17 »
Ale cóż tu poradzić w okolicy, w której do porobienia jest tak mało, że popularny jest żart: "jeśli jadą więcej niż cztery samochody, to znaczy, że jest impreza - czyiś pogrzeb"?
A widzisz - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma... ja bym się bardzo chętnie wyniósł z miejskiego zgiełku w takie okolice.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 20:01:36 »
A widzisz - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma... ja bym się bardzo chętnie wyniósł z miejskiego zgiełku w takie okolice.
Ja jednak mając porównanie wolałbym znowu mieszkać w miejskim zgiełku.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #8 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 20:47:50 »
Ja lubię czytać książki (historia, filozofia, religia, horrory Stephena Kinga), oglądać filmy (głównie horrory i polskie seriale komediowe, a najchętniej "The Walking Dead"). Raczej zbyt dużo nie gram.

Interesuję się też polityką (głównie geopolityką; na gospodarce się zbytnio nie znam, a kwestie światopoglądowe są tak przepełnione propagandą, że wolę unikać), oczywiście historią, ale też trollowaniem na fejsbuku i ruską agenturą. :D

Ze sportu, to lubię jedynie jeździć na rowerze i robię to dość ciężko.

Muzyki dużo słucham, bardzo różne gatunki. Od Kaczmarskiego (i reszty towarzyszy), przez disco polo (i zagraniczne disco też :D ), stare polskie zespoły (typu Czerwone Gitary), Grupę Operacyjną, po rock i metal (w tym i naziolski :D ). Ale nie znam się raczej na nowoczesnej muzyce. Słucham dla przyjemności, a nie po to, żeby się lansować.

Imprezować nie lubię, więc i zasadniczo nie piję. Jestem osobą zdecydowanie spokojną, nawet aż za bardzo.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 21:16:04 »
trollowaniem na fejsbuku
A właśnie, jak ja mogłem o tym zapomnieć. Ostatni już chyba wyraźny u mnie objaw mentalnego gimbusiarstwa. ::) Jedni moje komentarze lubią, a inni ich nie znoszą.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #10 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 21:23:02 »
Ja głównie wolę grupy typu "Wrogowie Wolności", "Jedyni i ich grupa, "Brońmy Rosji, "Brońmy Białorusi". :D

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #11 dnia: Pią, 02 Sty 2015, 23:24:45 »
Zadanie:

Znajdź Anastazję Nikołajewną. :P
« Ostatnia zmiana: Pią, 02 Sty 2015, 23:28:02 wysłana przez Hugon Hewret »
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Pią, 02 Sty 2015, 23:45:45 »
00:15, osoba wchodząca po schodach?
(–) Kristian Arped

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #13 dnia: Pią, 02 Sty 2015, 23:53:31 »
Tak. :D
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Sob, 03 Sty 2015, 13:48:18 »
PRZYWRÓCIĆ BIALENIA TV!

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Sob, 03 Sty 2015, 14:04:12 »
Hugon, a nagroda? :(

A co do hobby, to interesuje się kaligrafią (choć kaligrafista ze mnie żaden) i innymi tam pierdółkami. Kiedyś "bawiłem się" w programowanie.
(–) Kristian Arped

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #16 dnia: Sob, 03 Sty 2015, 14:38:39 »
PRZYWRÓCIĆ BIALENIA TV!

Jeśli ktoś założy w Bialenii stację telewizyjną i mnie zatrudni, to czemu nie? :P

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Sob, 03 Sty 2015, 19:24:29 »
Jeśli ktoś założy w Bialenii stację telewizyjną i mnie zatrudni, to czemu nie? :P
Ale jej istnienie jest prawnie gwarantowane. :(

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #18 dnia: Sob, 03 Sty 2015, 19:32:17 »
Ale nie mam pieniędzy. :(

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #19 dnia: Sob, 03 Sty 2015, 19:37:24 »
Ale nie mam pieniędzy. :(
A po co Ci pieniądze do posiadania konta na YT? ???

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #20 dnia: Sob, 03 Sty 2015, 19:38:12 »
Tak, ale ktoś powie że w Bialenii trzeba mieć sprzęt, studio, zatrudnić ludzi, wybudować siedzibę. :D

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #21 dnia: Sob, 03 Sty 2015, 19:38:54 »
Tak, ale ktoś powie że w Bialenii trzeba mieć sprzęt, studio, zatrudnić ludzi, wybudować siedzibę. :D
Kristianowi tak nie powiedziałem, to i Tobie nie powiem.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #22 dnia: Sob, 03 Sty 2015, 20:03:48 »
Kristianowi tak nie powiedziałem, to i Tobie nie powiem.
Na moje kino mam pomysł, ale to w czasie najbliższym. Póki co, ogarniam co innego. :3
(–) Kristian Arped

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #23 dnia: Sob, 03 Sty 2015, 20:08:35 »
Cóż jeśli idzie o moje zainteresowania to historia, wiedza o społeczeństwie, ekonomia, polityka, filozofia. Szczególnie przez ostatni rok, który minął zajmowałem się rozważaniem na temat ekonomii alternatywnej w której widzę wyjście z pewnego impasu, który jest obserwowalny we współczesnym świcie. Uważam, że w połączeniu alternatywnej ekonomii z dystrybucjonizmem ma sens bo ich założenia są do siebie podobne.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #24 dnia: Sob, 03 Sty 2015, 23:13:27 »
00:15, osoba wchodząca po schodach?

I innych wiele filmików, w których tę osobę można zobaczyć. :D
« Ostatnia zmiana: Sob, 03 Sty 2015, 23:22:04 wysłana przez Hugon Hewret »