Autor Wątek: Prezentacja kandydatur poselskich  (Przeczytany 413 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
Prezentacja kandydatur poselskich
« dnia: Śro, 20 Sie 2014, 13:38:50 »
Cóż, najwyższy czas zabrać się za tą precedensową czynność...

PREZENTACJA KANDYDATURY POSELSKIEJ:

Witam serdecznie, wszyscy mnie z pewnością kojarzą, a większość zna. Na potrzeby nowych mieszkańców, których ostatnio przybywa (co bardzo mnie cieszy), streszczę jednak, kim jestem. Nazywam się Maciej Kamiński, jestem Bialeńczykiem z krwi, kości i urodzenia. Należę do grona założycieli tego państwa. Przez te 9 miesięcy swojej aktywności dosłużyłem się tytułu lorda. Pełniłem tu bardzo wiele ról, właściwie w każdej dziedzinie życia zdarzyło mi się co najmniej wypowiadać.
Najbardziej kojarzona moja rola w tym kraju to "brudna robota" - czyli zarządzanie Policją, lub, jak to ładnie zostało nazwane, Gestapo Ortograficznym. Z tego też względu pierwsze wrażenie mogę wywrzeć różne, potem, przy pierwszych krokach w Bialenii jest się do mnie z reguły nastawionym negatywnie, ale jeśli zostanie się na dłużej, to okazuję się nie być taki straszny.
Ale to niejedyne, czym się zajmowałem. W rządzie wielokrotnie byłem MSW. W Parlamencie zasiadam bez przerwy od II kadencji, pięciokrotnie byłem Marszałkiem Parlamentu (ostatnio też Wicemarszałkiem). O reszcie funkcji dość wyraźnie świadczy moja długa sygnaturka.
Działałem w wielu partiach, jednak jeśli mogę to tak ująć, "sukcesja" sięga do samych początków Republiki Bialeńskiej. Najpierw należałem do Zjednoczonej Platformy Bialeńskiej, którą z czasem zacząłem zarządzać, potem została ona połączona z Ludową Akcją Narodową w Ludową Platformę Narodowo-Bialeńską, która następnie po fuzji z Partią Regionów "Opozycją" stała się Naszą Demokracją. Niedawno ta wyludniona partia została rozwiązana. Obecnie działam w Bialeńskiej Partii Demokratycznej, która odwołuje się w tą samą stronę co ND.
Cóż mogę rzec... Przeze mnie przemawia doświadczenie. I zapewne, ośmielę się użyć takiego zwrotu, zaufanie społeczne.
Cele programowe na tą kadencję zostały streszczone w dziale mojej partii, zapewne większość z Was zdążyła się już z nimi zapoznać. Jeśli ktoś jeszcze tego nie zrobił, gorąco do tego zachęcam.
Bialenia ostatnio się zmienia - zniknęła wszechwładza Parlamentu w decyzyjnym zarządzaniu "górą". Pora zobaczyć, jak wprowadzone przez Parlament VII kadencji zmiany wpłyną na największą republikę mikroświata.
Prezentację wypada zakończyć jakimś niebanalnym hasłem... Zatem, powiadam: Przyszłość jest w rękach obywateli.
« Ostatnia zmiana: Pią, 22 Sie 2014, 19:32:11 wysłana przez Maciej Kamiński »
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
Odp: Prezentacja kandydatur poselskich
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 20 Sie 2014, 14:42:04 »
Cześć! Nazywam się Kristian Iversen. Tak samo, jak poprzednik, jestem Bialeńczykiem z krwi i kości. Działam w RB dosyć krótko, bo zaledwie od czerwca. W kraju pełniłem dwa razy funkcje wiceprezydenta oraz przeprowadziłem jedną rozprawę sądową. Moja aktywność w ostatnim czasie faktycznie była mizerna (za sprawą awarii komputera i innych rzeczy), lecz starałem się, jako poseł, nie ominąć ani jednego głosowania. Podczas mojego poselstwa ominąłem bodajże tylko jedno głosowanie (usprawiedliwione) oraz wniosłem dwie poprawki. Działałem oraz działam (i będę działał) tylko w jednej partii - w Jednej Bialenii. Moje osiągnięcia? Myślę, iż "wskrzeszenie" mody IRC-owej można by takowym nazwać. Interesuję się polityką międzynarodową, mniej wewnętrzną, więc można się spodziewać mojej aktywności w tych działach. Niebanalnego hasła nie mam, albowiem uważam, iż hasła są zbędne, czasem nawet zgubne.
(–) Kristian Arped

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #2 dnia: Śro, 20 Sie 2014, 14:53:28 »
Zagłosuj na mnie, a pomnożę Twoje rachunki!
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 16:52:04 »
Ciof!
Wszyscy mnie znają bom znany. Jestem Tomasz Rabotowicz lub jak ktoś woli Akrypa. Jestem jednym z ojców założycieli naszej magicznej krainy gdzie trawa jest zieleńsza gdy walczyłem z Sarmatami w powstaniu marcowym a następnie zostałem poddany banicji razem z innymi powstańcami. Następnie po upadku pierwszej naszej państwowości próbowałem zachować naszą sprawę w Apaczowie a następnie w IF po której upadku podjąłem próbę odbudowania państwa Bialeńsko-Powstańczego. Jednak po kilku tygodniach ono upadło a ja poszedłem w niebyt zwany realiozą. Do Republiki Bialeńskiej wróciłem na początku lutego tego roku na zaproszenie Andrzeja Swarzewskiego. Byłem inicjatorem tworzenia języka Bialeńskiego do którego zamierzam wrócić po wakacjach. Dodatkowo będę aspirował by w najbliższym rządzie stworzyć ministerstwo morale które obejmę. Od tego czasu sprawowałem wiele funkcji z większymi lub mniejszymi sukcesami. 
W tych z większymi sukcesami to:
- Członkostwo w TN który głównie dzięki mnie wydawał pierwsze wyroki.
- Szefostwo w CBO.
- Posła nie przerwanie od V kadencji.
- Funkcja Policjanta.
A z mniejszymi:
- Urząd Premiera.
- Sędzi Cywilnego.
- Urząd Gubernatora.
A teraz hasła wyborcze:
Głos na mnie to głos na więcej pałowania w przestrzeni publicznej!
Głos na mnie to głos na Mnie!
Głos na mnie to głos który pozwoli mi być posłem!
Twój głos na mnie to głos który sprawi, że będę szczęśliwy!
« Ostatnia zmiana: Pią, 22 Sie 2014, 16:55:38 wysłana przez Tomasz Rabotowicz »

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 16:54:26 »
Witam Szanownych Wyborców!

Jestem Bialeńczykiem z urodzenia (wręcz urodziłem się dla v-świata dla Bialenii) i od początku mojego istnienia w mikroświecie działam na rzecz rozwoju Republiki Bialeńskiej.

Dotychczas moja działalność skupiała się głównie na:
- tworzeniu i uaktualnianiu mapy Bielenii;
- budowie Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej;
- budowie tego wszystkiego co wchodzi w skład infrastruktury państwa.

Działam również w Republice jako biznesmen prowadzący własne firmy oraz zarządzam częścią firm państwowych

Parokrotnie byłem parlamentarzystą oraz w różnych rządach pełniłem funkcje Ministra Obrony Narodowej. Wcześniej byłem członkiem "Jednej Bialenii" (z którą dalej łączą mnie dobre stosunki, mam nadzieję, że wzajemna sympatia i często wspólne cele), a potem nie będąc już formalnie jej członkiem startowałem z jej list wyborczych  - obecnie jestem współzałożycielem i wiceprzewodniczącym nowej na naszej scenie politycznej partii "Bialeńska Partia Demokratyczna". Jako parlamentarzysta tylko raz opuściłem głosowanie z własnej winy - poddając się (26.03) natychmiast samooukaraniu finansowemu, nie czekając na wprowadzenie zapisu o grzywnach za takie błędy.

Moje podglądy na politykę wewnętrzną skupiają się na rozwoju infrastruktury Republiki Bialeńskiej zgodnie z programem współzałożonej z Maciejem Kamińskim partii oraz na zachowaniu odpowiedniej powagi naszego kraju. Będę walczył z wszelkimi przejawami ośmieszania naszego kraju oraz staczaniu się w kierunku bajkowości i fantasy. Jestem zwolennikiem Bialenii jako "sciencie-fiction", które nie gubi tego "science", a nawet gatunku "near-real fiction".

Natomiast w polityce zagranicznej udzielam się raczej niewiele i w przyszłej kadencji zamierzam się skupić na:
- nawiązywaniu i rozwijaniem przyjaznych stosunków w Republika Palmową.
- postaram się podtrzymać dobre stosunki z NUPIA, skoro to v-państwo, będące naszym pierwszym sojusznikiem stara się podnieść po problemach wewnętrznych z aktywnością.
- ma nadzieję na nawiązanie kolejnych kontaktów zagranicznych dzięki próbie rozwoju naszego programu kosmicznego, dla którego będę się starał zdobyć też finansowanie prywatne i państwowe.

Jednocześnie jeśli Szanowni Wyborcy zdecydują się mnie wybrać postaram się pilnować by narzucona nam wbrew zdaniu większości parlamentarzystów (i znacznej części społeczeństwa) tzw. "przyjaźń" z Brodrią nie naruszała dóbr Naszej Ojczyzny. Zamierzam "patrzeć na ręce" zwolennikom "przyjaźni" z Brodrią.

Mam nadzieję, że moja dotychczasowa praca na rzecz Republiki Bialeńskiej wzbudza zaufanie społeczne co do mojej osoby. Wszystkich tych, którzy zaufali mi już wcześniej proszę o zaufanie mi raz jeszcze. Natomiast tym, którzy jeszcze tego wcześniej nie zrobili obiecuję, że zrobię wszystko by głosując na mnie się nie zawiedli.

Pozdrawiam

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:01:38 »
Towarzysze! Towarzyszki!
Koniowaci!

Wypadałoby się wreszcie zaprezentować. Do kraju, gdzie trawa jest malowana za zielono gdy przybywa Swarzewski przybyłem już jakiś czas temu. Nie sądziłem, iż spotkam tutaj tak wspaniałych ludzi jakimi są Bialeńczycy. Jak dobrze wiecie jestem współtwórcą jedynego sensownego kiedyś regionu, który zwie się Jahołdajewszczyzna. Niestety siły rządowe spowodowały, iż zostałem zmuszony udać się na emigracje do jakiegoś zadupia zwanego Pomorzem.
Dlaczego powinno się na mnie zagłosować? Głos na mnie, to głos na dynamikę, przyszłość, inicjatywy oraz wolność słowa - która jest obecnie zagrożona.
Dążę do budowy Bialenii ciekawej oraz otwartej na obywateli, a nie na tysięczny raz powtarzany schemat. Bialenia obecnie niczym się nie wyróżnia i to jest zdanie nie tylko moje, a nawet obywateli z innych państw. Moim celem jest stworzenie otwartego państwa na różne pomysły oraz znalezienie tego czegoś, czego Bialenia obecnie nie ma.
Nie mam zamiaru pisać długich wywodów o tym dlaczego powinno się na mnie zagłosować, bo to jest bez sensu. Liczą się nie puste słowa, a czyny, które muszą zmienić obecny żmudny wygląd Bialenii. Pamiętajcie! Głos na mnie, to głos na przyszłość.

Dziękuję!

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Guliano Montini

• Król Bialenii
  • Obywatel
  • Mieszkaniec
  • **
  • : 5
  • Obrońca wiary
    • NPE: BI14061300127
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Pią, 22 Sie 2014, 21:27:01 »
A ja powtórzę swoje znamienite słowa:

Wyborcy! Oddajcie głos w wyborach do Parlamentu na Montiego. Głos oddany na Montiego nie jest głosem straconym. Głos oddany na Montiego to silna Bialenia ponad podziałami. Głos na Montiego to głos ludu, który nie chce więcej baranów w parlamencie. Głos oddany na Guliano to droga do wolnej i demokratycznej Bialenii. Głos na Montiego to więcej Pollinu, a mniej Al Rajnu. Moją liturgią nie jest cyrk, lecz mądra i przemyślana polityka. Montini - odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.

Dziękuję!
Guliano margrabia Montini
Posiadacz 41 folwarków
Marszałek Parlamentu VIII kadencji