Wypowiem się w imieniu Zjednoczonej Platformy Bialeńskiej:
1. Czy zamierzacie zaktywizować wojsko? Jak?
Owszem, zamierzamy, w ograniczonym stopniu (w większym na razie nie ma potrzeby - nikt nam aktualnie nie zagraża). Jak - przede wszystkim wyznaczyć konkretną liczbę poborów do zrealizowania.
2. Jakie macie plany na promocję naszego kraju?
Uważamy, że oprócz pomysłu pana de Kaniewskiego warto też zorganizować Bialenii jakąś reprezentację na portalach społecznościowych - i doklejać link do niej podczas pisania na innych forach, jako, że nazwy typu "Facebook" w adresie http elektryzują potencjalnych obserwatorów.
3. Czy popieracie utrzymanie ustroju republikańskiego?
Jak najbardziej - ustrój ten sam w sobie może podziałać w mikroświecie jak magnes (dla wszystkich tych, którzy rozczarują się którąś z licznych monarchii), poza tym - ludzkość dotąd nie wymyśliła lepszego ustroju niż demokracja.
4. Macie kandydata na prezydenta? Jeśli tak, to kto nim jest? Jeśli nie, to kogo jesteście skłonni poprzeć?
Pańskim kontrkandydatem będę ja. :wink:
Jako, że nie mogę wypowiadać się w Parlamencie, to przy okazji poruszenie tematu powiem - rozumiem pomysł z tytułem Księcia - ale jest on spokojnie do zastąpienia przez coś bardziej prowizorycznego, np. odznaczenia.
A pucz przy jednej osobie zajmującej się wojskiem bezpośrednio i pięciu innych obywatelach (do przedwczoraj czterech innych) to, hmmm... rzecz osobiście dla mnie trudna do wyobrażenia.