Autor Wątek: Oświadczenie z dnia 03.09.2014 r. ws. brodryjskiej  (Przeczytany 1036 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
Oświadczenie z dnia 03.09.2014 r. ws. brodryjskiej
« dnia: Śro, 03 Wrz 2014, 22:06:31 »
W ostatnich godzinach na naszym forum narodził się konflikt personalny pomiędzy JE Fiodorem Dostojewskim oraz JE Hugonem Hewretem. Niestety, dosyć szybko konflikt przeszedł na szczebel rządowy. Strona brodryjska zareagowała, wprost mówiąc, obrażając JE Hewreta na forum brodryjskim. MSZ żąda od strony brodryjskiej publicznych przeprosin dla JE Hewreta, jeżeli JE wcześniej publicznie przeprosi JE Dostojewskiego.
« Ostatnia zmiana: Nie, 21 Wrz 2014, 15:09:02 wysłana przez Kristian Iversen »
(–) Kristian Arped

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Odp: Oświadczenie z dnia 03.08.2014 r. ws. brodryjskiej
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 03 Wrz 2014, 22:14:20 »
Ja biedak co? Zablokowano mi dostęp do forum! Żądam odszkodowania w Bialenach od Abdullaha Aykma, wyciągnięcia wobec niego konsekwencji i publicznych przeprosin!
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Czw, 04 Wrz 2014, 15:12:09 »
MSZ coś z tym zrobi, czy oleje?

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Czw, 04 Wrz 2014, 15:50:47 »
Hahahahahahaha, łohohohohohohoho, ehehehehehehe, dobra, mogę chyba powiedzieć wprost - Abdul dostał sodówy. I to już dawno. Naprawdę Immanuel chcesz dalej użerać się z cofaniem nielegalnego bana, który przy pierwszej możliwej okazji zostanie migiem przywrócony?

Nawiasem mówiąc, to już kolejne naruszenie paktu S-S ze strony Brodrii...
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Czw, 04 Wrz 2014, 15:54:37 »
Hahahahahahaha, łohohohohohohoho, ehehehehehehe, dobra, mogę chyba powiedzieć wprost - Abdul dostał sodówy. I to już dawno. Naprawdę Immanuel chcesz dalej użerać się z cofaniem nielegalnego bana, który przy pierwszej możliwej okazji zostanie migiem przywrócony?

Będę walczył póki Brodria będzie respektować pakt, który, nie zapominajmy, i ich obowiązuje. I panie premierze, jak żyć? Chcemy poważnych decyzji dot. Brodrii ze strony Pana i Prezydenta.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Czw, 04 Wrz 2014, 15:57:21 »

Będę walczył póki Brodria będzie respektować pakt, który, nie zapominajmy, i ich obowiązuje. I panie premierze, jak żyć? Chcemy poważnych decyzji dot. Brodrii ze strony Pana i Prezydenta.
Nie jestem żadnym Panem.

Możesz przestać walczyć, bo ten ban to objaw nierespektowania paktu. Na ten temat dziś z Marcinem porozmawiam, nie bój się o to.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Czw, 04 Wrz 2014, 18:28:15 »

Nie jestem żadnym Panem.

Możesz przestać walczyć, bo ten ban to objaw nierespektowania paktu. Na ten temat dziś z Marcinem porozmawiam, nie bój się o to.

Jak nie jesteś Panem, to chociaż Waszą Ekscelencją. :D Ale nie chce popadać w korwinostwo (sic!), tak więc tego zwrotu nie użyłem. Co do walki, z pewnością za dwa tygodnie to się powtórzy, i wciąż będe musiał powtarzać MSZ jaki adres ma forum Brodrii.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Czw, 04 Wrz 2014, 18:32:47 »
Taką małą mam uwagę... rozmawiacie o problemie z zamkniętego dla postronnych forum to może warto poprzeć to jakimiś cytatami. Przynajmniej byśmy wiedzieli o co konkretnie chodzi? Bo tak czytam i nijak sobie wyrobić opinii nie mogę... skoro nie wiem co tam napisali.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Czw, 04 Wrz 2014, 18:35:31 »
LOL! Abdullah jakieś kity nam wciska że to były testy bezpieczeństwa forum, że nas zbanował. To nie może przejść bez echa. No i jeszcze obraza - my spamerzy.

Podziękowania
Serdecznie dziękuje za udział w testach obywateli Jana B oraz Herweta H

Dzięki wam Administracja wie ze sposób bezpieczeństwa forum nie jest to przyznanie grupy lecz jeszcze inne zabezpieczenia

Jeszcze raz Dziekuje za udział w Testach

po wprowadzeniu gospodarki postaram sie wam wypłacić Wynagrodzenie za udział w testach zabezpieczeń forum

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Czw, 04 Wrz 2014, 21:26:17 »
Czyli wzięliście udział w testach, o których nie byliście informowani - znaczy się wbrew swojej woli? Fajne.... i w sumie typowe dla tego osobnika. Kiedyś aresztował (jako MSW czy coś tam....) samolot BLL "AB" za rzekomo niezapłacone opłaty lotniskowe, o których wcześniej nie poinformował, a nawet nie było ich w jakimkolwiek przepisie czy cenniku w FB. Zresztą to był mój ostatni dzień w FB.

Jak widać zasady działania a'la "republika bananowa" w FB wciąż obowiązują. Chociaż moim zdaniem nie ma sensu robić wojenek, wykłucać się z kimś kto nie jest tego warty itd. Nie należy schodzić do pewnego poziomu "kopania się po kostkach".

Moim zdaniem należy wywalić ten cały traktat (który zresztą był tutaj kością niezgody), bo i tak nikt go nie przestrzega i zamiaru takiego chyba nie ma (po obu stronach). Zostawić tylko chłodne stosunki dyplomatyczne - nie marnować czasu na tą całą FB i zająć się lepiej czymś pożytecznym w RB.

Nie szkoda Wam czasu na jakieś użeranie się tam gdzie Was nie chcą?

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Czw, 04 Wrz 2014, 21:30:55 »
Dlatego to oświadczenie. Chciałem, żeby po prostu się pogodzili i rozeszli. Można? Jak widać - nie można.
(–) Kristian Arped

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Czw, 04 Wrz 2014, 21:34:06 »
Mogą się rozejść i bez godzenia... ja tylko uważam, że jeżeli kontakty z FB mają polegać na warczeniu i gryzieniu to lepiej po prostu w ogóle kontaktów z FB zaniechać. Po diabła jakieś wojenki.... olać i tyle.

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Czw, 04 Wrz 2014, 22:16:10 »
Wy nasze potyczki słowne nazywacie wojną ;)? Wojna to jest w Rotrii, a także pomiędzy Rotrią a Niderlandami.
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Michael Redwitz

« Odpowiedź #13 dnia: Czw, 04 Wrz 2014, 22:30:26 »
A jaki sens ma takie gadanie?
Chemiczny Ali. Pułkownik.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Czw, 04 Wrz 2014, 22:35:20 »
Napisałem "wojenki"... to różnica mam nadzieję?

Z zasady nie lubię skakania sobie do oczu... dlatego dziwi mnie po prostu sytuacja gdy pomimo tego, że obywatele RB są w FB elementem nieprządanym (przynajmniej tak wnioskuję po wypowiedziach tutaj, bo forum FB jest w części zamknięte dla postronnych), to próbują tam jednak wchodzić i polemizować. Po prostu nie rozumiem czemu... pewne osoby nie mogą się dogadać (po obu stronach) to po diabła dążą do wzajemnych kontaktów?

Ile razy trzeba komuś drzwi pokazywać? Mnie tam jeden raz wystarczył... Jestem do FB nastawiony negatywnie (z wiadomych przyczyn), raz pokazano mi drzwi to tam nie włażę i nie szukam kontaktów gdzie mnie nie chcą lub nie lubią. Zresztą podobnie i w drugą stronę - dziwię się, że ktoś tuaj wyraźnie nieporządany, przyłapany na klonigu i w sumie oszustwie co do swojej tożsamości chce tutaj przebywać?

Uważam po prostu, że należy dać sobie spokój... wszystkie te robione na siłę zabiegi zbliżające RB i FB do siebie w zasadzie pogłębiają tylko wzajemną wrogość. Pewne osoby się nie porozumieją, a niestety nie potrafią się ignorować wzajemnie (też krajów ktorych nie lubią).
« Ostatnia zmiana: Czw, 04 Wrz 2014, 22:36:06 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Czw, 04 Wrz 2014, 22:47:07 »
Moje przejęzyczenie ;).

Moim zdaniem zarówno w Republice Bialeńskiej jak i w Federacji Brodryjskiej istnieje grupa ludzi, którzy nie mogą się powstrzymać by nie "bluzgnąć" na "sojuszniczy" ;D kraj. Nie będę wymieniał nazwisk, bo domyślam się, że wie Ekscelencja o kogo chodzi zarówno "po naszej" jak i "po waszej" stronie. Jednak z drugiej strony w obu naszych krajach są polityce, którzy za wszelką cenę chcą dążyć do zgody. Próbują, a nawet dogadują się ze swoimi odpowiednikami w drugim kraju, ale do głosu przychodzi ktoś z "pierwszej grupy". Wystarczy mała iskierka, jedno słowo zbyt pochopnie rzucone na wiatr, by doszło do wybuchu. I tak w koło Macieju...

Działania "ugodowców" - tymczasowy spokój - chwilowe polepszenie stosunków - niewinna dyskusja przeradza się w "burzę" - "wojenka" - działania "ugodowców" etc., etc., etc.

Rozumiem oburzenie Ekscelencji odnośnie dostępu do forum. Sam nie wiem jaki jest status "Bialeńczyków" w Brodrii, mnie też to dobija, ale (tu kończył nie będę, mam nadzieję, że Ekcelencje się domyślą co chcę powiedzieć).

Ze swojej strony, jeśli to coś zmieni mogę przeprosić wszystkich obywateli Bialenii za nieprzyjemności jakich doznali w Brodrii. Przepraszam również jeśli ja w czymś zawiniłem względem WAS.
« Ostatnia zmiana: Czw, 04 Wrz 2014, 22:48:39 wysłana przez Fiodor Dostojewski »

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Pią, 05 Wrz 2014, 08:49:25 »
Małe niezrozumienie... nie jestem oburzony na to, że w Brodrii nie ma dostępu do pewnej części forum - nawet zresztą nie wiem czy dla nieużytkowników, czy dla nieobywateli? To jest wewnętrzna sprawa FB i nic mi do tego, zresztą chyba we wszystkich mikronacjach jakieś części for nie są dostępne publicznie. Po prostu stwierdziłem fakt, że nie mając konta w FB, a tym bardziej nie posiadając obywatelstwa nie znam treści tych sporów i mogę bazować tylko na tym co napisano tutaj.

Nie widzę powodu by Waszmość przepraszał za innych... Zapewne miał Waszmość dobre intencje i wierzył w to, że "Brodria się zmieniła" gdy swego czasu próbował doprowadzić do zgody pomiędzy naszymi krajami. Jak Waszmość pamięta ja byłem sceptyczny... i niestety nie pomyliłem się - na powrót macie Grutina i Aykma czyli nic się nie zmieniło. Tym samym raczej trudno będzie dogadać się pomiędzy grupami tych powiedzmy umiarkowanie niechętnych czy raczej niechętnych "niebluzgających" - zresztą brak ataków nie oznacza chęci współpracy. Ci "bluzgający" po obu stronach oczywiście nie dogadają się z założenia.

Dlatego te próby porozumienia są skazane na niepowodzenie... a do tego jeszcze pogarszają sytuację. Osoby, które próbują doprowadzić do zgody na siłę popadają w nieporozumienia w swoich krajach... to jeszcze pogłębia konflikt.

Wydaje mi się, że należy przyjąć do wiadomości, że Bialenia i Brodria to państwa sobie mocno niechętne, żeby nie napisać wrogie. Nie ma chyba sensu zmieniać tego na siłę... bo to prowadzi do jeszcze większej wrogości. Dlatego uważam, że należy utrzymać chłodne stosunki dyplomatyczne i nic ponadto. Próba wmawiania jakiegoś sojuszu czy przyjażni jest absurdem, gdy faktycznie więcej jest niechęci po obu stronach. Moim zdaniem należy najmnej wchodzić sobie w drogę, tak aby osoby chcące działać w obu krajach nie miały problemów, a konflikty nie pogłębiały się.

Ze swojej strony mogę tylko zaapelować do innych mających do Brodrii stosunek negatywny czy sceptyczny - po prostu dajcie sobie spokój i nie właźcie tam... Tak jak my nie chcemy tutaj Grutina i jego klonów, tak Brodryjczycy nie chcą tam nas czyli ludzi z tym krajem skonfliktowanych. Po prostu "dajmy sobie siana" i omijajmy się szerokim łukiem, a ci którzy chcą działać po obu stronach niech to robią, ale niech nie próbują "polepszać na siłę", bo to na gorsze się obraca.
« Ostatnia zmiana: Pią, 05 Wrz 2014, 14:54:58 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Pią, 05 Wrz 2014, 15:41:30 »
Cóż... na pewno nie jest niemożliwa zmiana podejścia niektórych osób (patrz: Pan Sabatowski w RON i potem w Brodrii). Ale... cóż, jeśli dany człowiek tego nie chce, to się nie zmieni. I ta niezmienność niestety panuje wśród członków forumowej administracji Brodrii, za którą potem muszą tłumaczyć się osoby, hmmmm, nie powiem, że myślące, bo to byłoby nie na miejscu i nieprawdziwe (bo myślą wszyscy w Brodrii, tylko nie wszyscy - cudzysłów zamierzony - "racjonalnie"), ale na pewno - umiarkowane, spokojne i bezkonfliktowe. Zdecydowałem się osobiście nie dawać Brodrii drugiej szansy na odzyskanie mojego zaufania, bo pierwsza taka próba została przegrana - i niestety miałem rację. Opinii co do ilości rozsądnych Brodryjczyków nie zmieniłem i chyba długo nie zmienię.

Ale to tylko moje osobiste mniemanie, broń Boże nie stanowisko rządu.
« Ostatnia zmiana: Pią, 05 Wrz 2014, 16:42:48 wysłana przez Maciej Kamiński »

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #18 dnia: Pią, 05 Wrz 2014, 20:17:05 »
muszą tłumaczyć się osoby, hmmmm, nie powiem, że myślące, bo to byłoby nie na miejscu i nieprawdziwe (bo myślą wszyscy w Brodrii, tylko nie wszyscy - cudzysłów zamierzony - "racjonalnie"), ale na pewno - umiarkowane, spokojne i bezkonfliktowe.

Czyli w końcu jakie? Bo nie wiem jak mam siebie określić jako myślącego racjonalnie czy umiarkowanego, spokojnego "bezkonfliktowca" :D.

Opinii co do ilości rozsądnych Brodryjczyków nie zmieniłem i chyba długo nie zmienię.

A jaka ona jest?

Ale to tylko moje osobiste mniemanie, broń Boże nie stanowisko rządu.

Konflikt sumienia polityka ;D, stanowisko rządu premiera jest sprzeczne(?) z jego przekonaniami :D. Dworuje sobie oczywiście, ale chętnie poznałby stanowisko rządu w tej kwestii.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #19 dnia: Pią, 05 Wrz 2014, 21:54:58 »
Czyli w końcu jakie? Bo nie wiem jak mam siebie określić jako myślącego racjonalnie czy umiarkowanego, spokojnego "bezkonfliktowca"
Z mojego punktu widzenia - jedno i drugie. I z rozłożenia cytowanego zdania na czynniki pierwsze wynika to samo.

A jaka ona jest?
http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=1473.msg13739#msg13739

Konflikt sumienia polityka ;D, stanowisko rządu premiera jest sprzeczne(?) z jego przekonaniami
To nie jest kwestia sprzeczności, przed ogłoszeniem rządowego stanowiska należy dogłębnie przebadać sprawę. Nie wypada oficjalnie rzucać słów na wiatr ("Bialenia to dezerter, zdrajca i żałuję, że kiedykolwiek mój sojusznik!" na ten przykład).

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #20 dnia: Pią, 05 Wrz 2014, 22:01:00 »
Chyba jednak nie myślę racjonalnie, bo nijak nie mogłem wywnioskować o co Panu chodziło ;D.

To nie jest kwestia sprzeczności, przed ogłoszeniem rządowego stanowiska należy dogłębnie przebadać sprawę.

Najpierw myśleć potem działać, jakbym chciał aby Brodryjczycy tak pojmowali tę kwestię. Oj chyba nie pocienieniem był tego mówić :-X.

Już dalej nie oftopuję.

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #21 dnia: Pią, 05 Wrz 2014, 22:03:35 »
Najpierw to dajcie panu premietowi dostęp do działów i forum.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #22 dnia: Pią, 05 Wrz 2014, 22:27:31 »
Obawiam się, że jakiegoś specjalnego "stanowiska rządu" w sprawie Brodrii nie ma... Jakoś nie zostało to wyraźnie uznane za coś wartego takiego stanowiska. Widać mamy na głowie ważniejsze sprawy.

Oficjalnie to jest tak, że posiadamy ponoć stosunki dyplomatyczne choć nie mamy funkcjonujących w praktyce ambasad, a do tego w świetle naszego prawa istnieje traktat, który wbrew woli większości narzucił poprzedni Prezydent. Jednak jak sam chyba Waść widzisz po obu stronach nie ma woli jego przestrzegania... czyli faktycznie jest martwy zapis prawny.

W praktyce są osoby z Brodrii, które są tutaj mile widziane - jak Waści osoba i są osoby, których tutaj widzieć raczej ie chcemy czyli klony Grurina. Podobnie jest i u Was - Andrzej się u Was zadomowił, ale część z nas czyli np. ja (choć oczywiście nawet ne próbowałem na nowym forum FB konta otwierać) oraz przynajmniej dwóch innych mile widzianymi nie są (nie twierdzę, że bez przyczyny).

Po prostu dogadać się nie umiemy... to i faktycznie pewnie z czasem to trzeba rozwiązać tak, aby mieć poprawne stosunki dyplomaczne, a jednocześnie nie utrzymywać jakiś fikcji o przyjaźniach itd. - bo takowych nie ma, a jednocześnie same te pojęcia są dla wielu drażniące i w praktyce powodują pogłębianie się konfliktów. Czyli skutek tego niesławnego traktatu jest dokładnie odwrotny do zamierzonego. Wydaje mi się, że trzeba to zmienić. Lepsza chłodna obojętność niż narzucony wbrew woli większości traktat - bo ta obojętność przy zachowaniu poprawnych stosunków dyplomatycznych będzie mniej kontrowersyjna i konliktogenna niż fikcyjny traktat, który i tak wszyscy mają gdzieś.
« Ostatnia zmiana: Pią, 05 Wrz 2014, 22:28:11 wysłana przez Krzysztof Razorblade »