Autor Wątek: Wnioski  (Przeczytany 2002 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Guliano Montini

• Król Bialenii
  • Obywatel
  • Mieszkaniec
  • **
  • : 5
  • Obrońca wiary
    • NPE: BI14061300127
    • Odznaczenia
Wnioski
« dnia: Nie, 07 Wrz 2014, 15:17:17 »
Wzór wniosku, który mają składać osoby chcące uczyć się na naszym Uniwersytecie. W temacie należy wpisać: Wniosek - imię i nazwisko.

Imię i nazwisko:
Wydział na który jest kierowany wniosek:
Posiadane obywatelstwa:
Argumentacja wniosku:
Podpis:
« Ostatnia zmiana: Śro, 08 Paź 2014, 19:26:40 wysłana przez Guliano Montini »
Guliano margrabia Montini
Posiadacz 41 folwarków
Marszałek Parlamentu VIII kadencji

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
Odp: Wnioski
« Odpowiedź #1 dnia: Sob, 08 Lis 2014, 19:35:23 »
Imię i nazwisko: Adam Aleksander von Vincis - Dostojewski
Wydział na który jest kierowany wniosek: Wydział Politologiczno-Socjologiczny
Posiadane obywatelstwa: bialeńskie oraz de iure brodryjskie
Argumentacja wniosku:

Wasza Magnificencjo,
Chciałbym złożyć wniosek o przyjęcie na studia ażeby kontynuować swoją karierę naukową, którą rozpocząłem w Brodrii pod czujnym okiem profesora Swarzewskiego. W czasach renesansu brodryjskie aktywności, gdy w Federacji działał jeszcze Uniwersytet przyszło mi pisać pracę licencjacką nt. historycznych początków państwa brodryjskiego. Niestety wraz z awarią (?) serwera zaginęła moja, bądź co bądź krótka praca. Jeśli Wasza Magnificencja się zgodzi, prosiłbym o możliwość napisania pracy magisterskiej. Jeśli nie, wnioskował będę o ponowne przyjęcie mojej osoby na studia licencjackie.

Z wyrazami najszczerszej estymy,

/-/ Adam Aleksander von Vincis-Dostojewski
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Guliano Montini

• Król Bialenii
  • Obywatel
  • Mieszkaniec
  • **
  • Obrońca wiary
    • NPE: BI14061300127
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Wto, 11 Lis 2014, 10:52:40 »
Wniosek przyjmuję, jednak proszę poczekać na ogłoszenie nowego Statutu.
« Ostatnia zmiana: Wto, 11 Lis 2014, 11:14:45 wysłana przez Maciej Kamiński »
Guliano margrabia Montini
Posiadacz 41 folwarków
Marszałek Parlamentu VIII kadencji

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Śro, 12 Lis 2014, 22:42:16 »
Kiedy możemy spodziewać się jego publikacji?

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Nie, 23 Lis 2014, 10:54:25 »
Imię i nazwisko: Konstanty Jerzy von Vincis Michalski
Wydział na który jest kierowany wniosek: Wydział Nauk Przyrodniczych
Posiadane obywatelstwa: bialeńskie oraz de iure brodryjskie, sarmackie i dreamlandzkie
Argumentacja wniosku:

Wasza Magnificencjo,
Chciałbym złożyć wniosek o przyjęcie na studia ażeby kontynuować swoją karierę naukową, którą rozpocząłem pisząc dawien licencjat. Oczywiście, chciałbym napisać pracę magisterską na Wydziale Historii Bialenii, przy czym, chcę odszyfrować nasz "Kamień z Rosetty", a ten bardziej dotyczy Sclavinii niż nas, ale sądzę iż nie będzie to przeszkadzało Waszej Magnificencji.

Z wyrazami estymy,

/-/ Konstanty Jerzy von Vincis-Michalski
« Ostatnia zmiana: Nie, 23 Lis 2014, 14:12:32 wysłana przez Konstanty Jerzy Michalski »
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Czw, 27 Lis 2014, 19:10:19 »
Przychyli się Wasza Magnifikencja do wniosków?
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #6 dnia: Czw, 27 Lis 2014, 21:16:49 »
Wnioski zostały rozpatrzone pozytywnie.
Oczywiście uznaje się licencjat Ekscelencji Dostojewskiego z Uniwersytetu Brodryjskiego i zezwala na rozpoczęcia studiów magisterskich.

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Sob, 27 Gru 2014, 11:32:34 »
Imię i nazwisko: Tomasz Rabotowicz
Posiadane obywatelstwa: Bialeńskie, może NUPIA ale nie mam pewności, Brodrii
Argumentacja wniosku:
Wasza Magnificencjo,
jestem już licencjatem ale chcę zostać magistrem. Dodatkowo zamierzam wesprzeć naukę Bialeńską.
Podpis:
Z wyrazami estymy,
Tomasz Rabotowicz.

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

Offline Ivan von Lichtenstein

• Obywatel
  • Mieszkaniec
  • **
    • NPE: BI14111500131
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Śro, 31 Gru 2014, 16:48:46 »
Imię i nazwisko: Ivan Dymitr von Vincis-Kazakov
Wydział na który jest kierowany wniosek: Wydział Historii Bialenia i Wydział Prawa
Posiadane obywatelstwa: Bialeńskie, sarmackie, brodryjskie, polskie (Rzeczpospolita Obojga Narodów),
Argumentacja wniosku:

Prezydencie i Rektorze!
Wnioskuję o uczynienie mi tej radości i przyjęcie mnie na ten wydział. Chciałbym być mądrzejszy niż jestem, dlatego zamierzam dużo studiować..
Podpis: Ivan Dymtir von Vincis-Kazakov.

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • Pałowniczka
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Nie, 04 Sty 2015, 11:32:23 »
Imię i nazwisko: Tomasz Rabotowicz
Posiadane obywatelstwa: Bialeńskie, może NUPIA ale nie mam pewności, Brodrii
Argumentacja wniosku:
Wasza Magnificencjo,
jestem już licencjatem ale chcę zostać magistrem. Dodatkowo zamierzam wesprzeć naukę Bialeńską.
Podpis:
Z wyrazami estymy,
Tomasz Rabotowicz.

Wycofuje swój wniosek, UB nie jest miejscem nauki.

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

« Odpowiedź #10 dnia: Nie, 04 Sty 2015, 12:01:49 »
Dlatego, że?

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • Pałowniczka
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Nie, 04 Sty 2015, 21:57:16 »
Dlatego, że?
Nie chcę tu studiować. Po za tym nawet nie miał by kto prowadzić moich studiów. :P

« Odpowiedź #12 dnia: Nie, 04 Sty 2015, 22:03:35 »
UB nie jest miejscem nauki dlatego, że nie chcesz tu studiować?
Czyli foch o to, że nie dałem Ci od ręki tytułu magistra? Chciałeś mieć tytuł, to trzeba było ze mną ustalić. Fiodor potwierdzi (uczyłem go na Uniwersytecie Brodryjskim), że zbytnio nie męczę studentów. A przy Twoim temacie, to byłby pewnie tylko krótki egzamin z jakiegoś mikronacyjnego tekstu teorii politycznej, chociażby ten o swarzyzmie, autorstwa Juranda. Więc jak będziesz chciał, to napisz, ustalimy, będziesz miał czas na przeczytanie, potem kilka pytań dot. analizy i wtedy ta praca magisterska, uznajmy już nawet, że ta, którą napisałeś, choć temat nie był uzgadniany z Rektorem.

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • Pałowniczka
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Nie, 04 Sty 2015, 22:07:13 »
UB nie jest miejscem nauki dlatego, że nie chcesz tu studiować?
Czyli foch o to, że nie dałem Ci od ręki tytułu magistra? Chciałeś mieć tytuł, to trzeba było ze mną ustalić. Fiodor potwierdzi (uczyłem go na Uniwersytecie Brodryjskim), że zbytnio nie męczę studentów. A przy Twoim temacie, to byłby pewnie tylko krótki egzamin z jakiegoś mikronacyjnego tekstu teorii politycznej, chociażby ten o swarzyzmie, autorstwa Juranda. Więc jak będziesz chciał, to napisz, ustalimy, będziesz miał czas na przeczytanie, potem kilka pytań dot. analizy i wtedy ta praca magisterska, uznajmy już nawet, że ta, którą napisałeś, choć temat nie był uzgadniany z Rektorem.
Bardziej miałem na myśli, że nie wiedziałem kto mnie będzie uczył bo aktualnie nie było żadnych osób od tego na moim wydziale. Nie foch ale jak piszesz, że mam studiować (co wskazuje cały rok nauk) i nie znam żadnych zasad i najprawdopodobniej nie będę znał żadnych szans na skończenie go bo nie ma ludzi do nauki to odłożyłem wniosek. Ale skoro ty się tym zajmiesz a nie próżnia to wznowię wniosek. Miejsce nauki potrzebuje nauczycieli a myślałem, że to nie ma.
Za utrudnienia przepraszam. :P
« Ostatnia zmiana: Nie, 04 Sty 2015, 22:08:04 wysłana przez Tomasz Rabotowicz »

« Odpowiedź #14 dnia: Nie, 04 Sty 2015, 22:10:02 »
Też bym chciał, żeby każdy wydział miał dziekana, ale cóż... Kadr nie ma. Jak będzie doktorem, to będę mógł Ci przydzielić Polityczno-Socjologiczny, jeśli będziesz chciał. ;-)

Offline Ivan von Lichtenstein

• Obywatel
  • Mieszkaniec
  • **
    • NPE: BI14111500131
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Pon, 05 Sty 2015, 10:32:27 »
Tak, ale mój wniosek został przyjęty czy nie?

« Odpowiedź #16 dnia: Pon, 05 Sty 2015, 11:32:32 »
Przyjmuję.
(-) prof. Swarzewski

Zgłoś się do mnie w wolnej chwili, to ustalimy przebieg studiów, temat pracy licencjackiej itd.

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • Pałowniczka
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Wto, 06 Sty 2015, 16:37:02 »
Też bym chciał, żeby każdy wydział miał dziekana, ale cóż... Kadr nie ma. Jak będzie doktorem, to będę mógł Ci przydzielić Polityczno-Socjologiczny, jeśli będziesz chciał. ;-)
W kwestii współpracy nadal mam focha więc póki będziesz rektorem na UB ja dziekanem nie będę. ;)
A kiedy będę mógł pisać test/studiować?

« Odpowiedź #18 dnia: Wto, 06 Sty 2015, 20:54:35 »
W kwestii współpracy nadal mam focha więc póki będziesz rektorem na UB ja dziekanem nie będę. ;)
Nie mam pojęcia czego dotyczy foch, aczkolwiek jeśli tego, co się domyślam, to uważam, że jest to bezsensowne. Jeśli będziesz w ten sposób traktował każdą (delikatną i przyjazną!) krytykę, to tylko niepotrzebnie będziesz się denerwował.

Zacytuję mojego ulubionego vlogera z nieistniejącego reala:
Co to w ogóle za idiotyczne podejście do życia "robię coś chujowo, ale całe życie będę sobie wmawiał, że robię to dobrze"? Nie da się czegokolwiek osiągnąć popełniając w kółko te same błędy nie słuchając krytyki i nie wyciągając z niej wniosków.

Na Uniwersytecie jesteśmy po to, żeby się uczyć i reagowanie w ten sposób na wszelkie uwagi, to niezbyt skuteczny sposób na naukę. W szkole też się obrażasz na nauczyciela, jak zwróci Ci na coś uwagę?

A kiedy będę mógł pisać test/studiować?
Jeśli byłaby taka możliwość, to wolałbym ustalić to na GG, żeby na forum nie spamować niepotrzebnie.

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • Pałowniczka
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #19 dnia: Wto, 06 Sty 2015, 22:37:00 »
Na Uniwersytecie jesteśmy po to, żeby się uczyć i reagowanie w ten sposób na wszelkie uwagi, to niezbyt skuteczny sposób na naukę. W szkole też się obrażasz na nauczyciela, jak zwróci Ci na coś uwagę?
Jakby nauczyciel zaczął mi wmawiać, że myślę iż ziemia jest kwadratem położonym na żółwiu w kształcie banana to na pewno nie starał bym się by mnie uczył.
Nie zamierzam współpracować po prostu z osobą która wmawia mi moje poglądy.
« Ostatnia zmiana: Wto, 06 Sty 2015, 22:37:56 wysłana przez Tomasz Rabotowicz »

« Odpowiedź #20 dnia: Wto, 06 Sty 2015, 22:43:12 »
No cóż, szkoda, bo gdybyś potrafił przyjmować krytykę i nie hiperbolizował, to mógłbyś dużo osiągnąć na UB.
Niemniej, drzwi naszej uczelni są dalej otwarte, a i ja nie żywię do Ciebie osobistej urazy.

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • Pałowniczka
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #21 dnia: Wto, 06 Sty 2015, 22:51:22 »
No cóż, szkoda, bo gdybyś potrafił przyjmować krytykę i nie hiperbolizował, to mógłbyś dużo osiągnąć na UB.
Ktoś kto nie przeczytał większości tekstu, nie rozumie sarkazmu itd. nie może nazywać tego co napisał krytyką. Po za tym jak mam przyjąć krytykę na poglądy których nie reprezentuje tylko mi je wmawiasz?

Niemniej, drzwi naszej uczelni są dalej otwarte, a i ja nie żywię do Ciebie osobistej urazy.
Ja tam urażę mam ale może zniknąć ale obrażając mnie na pewno nie zniknie ona. I chyba jako jedyna z osób w RB uważam iż można kogoś obrazić nie używając przekleństw lecz np. porównań które są bardzo wrogie/obraźliwe.

« Odpowiedź #22 dnia: Wto, 06 Sty 2015, 22:57:24 »
Ktoś kto nie przeczytał większości tekstu, nie rozumie sarkazmu itd. nie może nazywać tego co napisał krytyką. Po za tym jak mam przyjąć krytykę na poglądy których nie reprezentuje tylko mi je wmawiasz?
Celem krytyki było pokazanie, że sarkazm i ironia w nadmiarze, to nie coś, co powinno występować w pracy naukowej. Chciałbym też zauważyć, że przed rozpoczęciem pytań spytałem, czy praca jest w pełni na poważnie. Odpowiedziałeś, że tak.

Ja tam urażę mam ale może zniknąć ale obrażając mnie na pewno nie zniknie ona. I chyba jako jedyna z osób w RB uważam iż można kogoś obrazić nie używając przekleństw lecz np. porównań które są bardzo wrogie/obraźliwe.
Też tak uważam, jednakże pomimo tego nie obraziłem się, gdy stwierdziłeś, że albo jestem idiotą albo mam kompleks Stalina. ;)

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • Pałowniczka
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #23 dnia: Wto, 06 Sty 2015, 23:04:30 »
Też tak uważam, jednakże pomimo tego nie obraziłem się, gdy stwierdziłeś, że albo jestem idiotą albo mam kompleks Stalina.
Po masz kompleks Stalina (wszędzie widzisz zagrożenie itd.), choć akurat określenie tego tak było niezbyt dobre więc tu przepraszam. A idiotą cię nie nazwałem, podkreśliłem nawet, że nim nie jesteś.

Celem krytyki było pokazanie, że sarkazm i ironia w nadmiarze, to nie coś, co powinno występować w pracy naukowej. Chciałbym też zauważyć, że przed rozpoczęciem pytań spytałem, czy praca jest w pełni na poważnie. Odpowiedziałeś, że tak.
Po praca jest poważna, ale wyjaśniłem jak należy ją interpretować ale ty wziąłeś z kilkudziesięciu zdań tłumaczenia jedno i uznałeś to za całość.
Ironii tam nie było, a sarkazmu też mało. Prace naukowe nie muszą być drętwe a już na pewno nie interpretowane dosłownie. Z resztą większość sformułowań wyjaśniłem a do tego się nie ustosunkowałeś. Wolę napisać 2 pracę niż kłócić się pod 1 o jej sens.
I jeśli mamy nawiązać współpracę w przyszłości to przestań nazywać mnie ekscelencją. ;)

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #24 dnia: Czw, 19 Lut 2015, 22:21:58 »
Wnioski zostały rozpatrzone pozytywnie.
Oczywiście uznaje się licencjat Ekscelencji Dostojewskiego z Uniwersytetu Brodryjskiego i zezwala na rozpoczęcia studiów magisterskich.

Wasza Magnificencjo!
Czy powyższe oświadczenie Waszej Magnificencji jest jeszcze aktualne? Jeśli tak to wnioskuję o wyznaczenie promotora mojej osobie, pod okiem którego studia swoje kontynuować mógł będę.